Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převládá inverzní počasí, mrholení zejména na Moravě

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 911 příspěvků pro uživatele Miriam:

Miriam: Ono původně i teď o víkendu mělo být velké ochlazení. Vidíme, jak to dopadlo. Naštěstí. Každopádně, tady jsou mrazy ve 2 m po polovině dubna velice vzácné. ----------------------- ... Více

Zasláno 12.04.2025 10:52 Články na In-počasí - Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy

Miriam: In-počasí Jj, já vím, ale podobný mráz bývá pro neošetřené meruňky většinou likvidační. Srovnání nemám, protože jsem postříkala všechny tři stromy. A jiná ochrana (topení pod stromy ... Více

Zasláno 09.04.2025 15:19 Předpověď počasí - Vpád arktického vzduchu od 6.4.2025?

Miriam: Meruňky jsem v pátek večer postříkala Championem, což asi zapůsobilo, protože dnešní cca -3 přežily bez problémů. Soudím dle krásně bílých a pevných pestíků. Více

Zasláno 09.04.2025 15:03 Předpověď počasí - Vpád arktického vzduchu od 6.4.2025?

Miriam: palma Asi objevily malinké plůdečky v květech. U našich se třeba už vytvářejí zárodky peciček. Anebo jim chutná nektar? Možná jim nasypat nějakou slunečnici, aby daly pokoj? Přímo ... Více

Zasláno 06.04.2025 15:58 Předpověď počasí - Vpád arktického vzduchu od 6.4.2025?

Miriam: Doubrava nebo Kostrhún Papriky mně venku nasazují malé plůdky ještě během října a do zimy stihnout i vyrůst (ano, jsou menší) a uzrát. Zrají venku i u příbuzných na Třebíčsku ve cca ... Více

Zasláno 06.04.2025 14:18 Předpověď počasí - Vpád arktického vzduchu od 6.4.2025?

Miriam: Na.Guru Bývalo to výrazně jiné, podle vyprávění rodičů, prarodičů apod. Dnes je s meruňkami obrovský problém i na JM (většinou možná právě větší než v chladnějších částech republiky). ... Více

Zasláno 06.04.2025 10:33 Předpověď počasí - Vpád arktického vzduchu od 6.4.2025?

Miriam: Zatím to probíhá výborně. Na dvoře, kde máme (už odkvetlé) meruňky, to pod nulu vůbec nešlo. Na zahradě bylo nějakých -0,5. Tam jsou plně rozkvetlé mirabelky a blumy. Meruňky mají plůdečky ... Více

Zasláno 06.04.2025 07:53 Předpověď počasí - Vpád arktického vzduchu od 6.4.2025?

Miriam: John Deere To jak kde, protože tady jsou všechny peckoviny, kromě broskvoní, rozkvetlé, něco už i skoro odkvétá. Více

Zasláno 30.03.2025 13:01 Předpověď počasí - Vpád arktického vzduchu od 6.4.2025?

Miriam: U Ecmwf je navíc ten hlavní běh dost jinde než průměr ansámblů... + už delší dobu pozoruju, že kontrolní a hlavní se za všech okolností shodují, resp. už tam ten kontrolní, jako takový, ... Více

Zasláno 29.03.2025 17:56 Předpověď počasí - Jaké bude jaro 2025?

Miriam: ludvicek To vadí i mně, ale plete si to opravdu hodně lidí... Asi proto, že o jasmínu se u nás zase tak moc často nemluví (i když se sází hodně). Na existenci řebčíku jsem upozornila ... Více

Zasláno 28.03.2025 08:01 Články na In-počasí - Úvod nového týdne ve znamení přeháněk, ojediněle i zabouří

Miriam: Leknín Řebčíky mají nahoře typickou chocholku z listů, s jinými běžnými cibulovinami je nelze zaměnit. Taky jsem je dlouho měla, ještě poděděné po babičce a po mamce. Potom dostaly ... Více

Zasláno 28.03.2025 07:46 Články na In-počasí - Úvod nového týdne ve znamení přeháněk, ojediněle i zabouří

Miriam: Vzpomínám si, že původně to velké ochlazení dával např. Gfs už na 27.-28.3. (tedy na včerejšek a na dnešek), potom to posunul na nadcházející víkend (který je teď před námi)... Je ... Více

Zasláno 28.03.2025 07:36 Články na In-počasí - Úvod nového týdne ve znamení přeháněk, ojediněle i zabouří

Miriam: Tady už plně kvetou meruňky a některé slivoně. Z toho radost nemám, ale nic jiného jsem nečekala. Jiné roky kvetou spíš dřív. Ze zahradních květin teď jsou hlavně narcisy + začínají ... Více

Zasláno 26.03.2025 23:39 Články na In-počasí - Úvod nového týdne ve znamení přeháněk, ojediněle i zabouří

Miriam: Lerak2 Ok, ovšem klimatická stanice Pohořelice, pokud mám správné informace, se od určité doby nachází v dolíku u řeky. Resp. tam, kde žije její pozorovatel. Nevím přesně, kde to tam ... Více

Zasláno 23.03.2025 11:08 Předpověď počasí - Jaké bude jaro 2025?

Miriam: Lerak2 Tuřany jsou na jihomoravské poměry relativně chladné a větrné místo (mám s nimi i osobní několikaletou zkušenost, kdy jsem tam pravidelně zajížděla). Takže je řadit do žebříku ... Více

Zasláno 23.03.2025 10:53 Předpověď počasí - Jaké bude jaro 2025?

Miriam: Lerak2 A ostatní stanice? Nějak se mi nezdá, že by třeba v rámci JM byly nejvyšší průměrné denní teploty na letišti v Tuřanech. Ty grafy sleduju docela často a Tuřany jsou spíš mezi ... Více

Zasláno 23.03.2025 10:22 Předpověď počasí - Jaké bude jaro 2025?

Miriam: Leknín Mně tam sníh nedává - nejnižší denní teplotu tam mám při dešti 6,5 °C. Ovšem ten studený vzduch ve výšce by pak při vyjasnění dělal problémy, to je jasné. Já přesto doufám, že ... Více

Zasláno 22.03.2025 08:28 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně slunce a zpočátku týdne mrazivé noci

Miriam: U nás dnes konečně bez mrazu, celou noc bylo okolo +2. A snad už je tomu opravdu konec, protože meruňky a některé slivoně jsou dost napučené. Ovšem GFS zase maluje opakování silných ... Více

Zasláno 22.03.2025 07:33 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně slunce a zpočátku týdne mrazivé noci

Miriam: U trávy záleží na konkrétním druhu. Myší ječmen (což je třeba v mojí lokalitě velmi rozšířený druh trávy) je zelený i v zimě a teď už opravdu pěkně roste. Koncem května (a někdy i dřív, ... Více

Zasláno 20.03.2025 23:29 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně slunce a zpočátku týdne mrazivé noci

Miriam: Zdravím, nevím, zda si toho už někdo všiml, ale meteostanice na Sněžce má v záznamech dost zvláštní teploty v prosinci 2013. Potíž je pak v tom, že když člověk chce zjistit, jaká tam ... Více

Zasláno 16.02.2025 17:50 Meteostanice - Meteostanice na Sněžce - chyba v záznamech