Diskuse o počasí Vyhledávání
Miriam: ludvicek Jj, četla jsem, že kosi bývali původně tažní, i samci. Ale teď už tu vidívám přes zimu i samice, které odlétaly ještě i za mé paměti. No ale čápa jsem teda v zimě zahlédla ... Více
Zasláno 16.02.2025 11:50 Články na In-počasí - V novém týdnu už přijdou srážky, budou sněhové i dešťové
Miriam: ludvicek Já jsem už před 14 dny viděla na poli čápa (asi z 15 m, takže to byl opravdu čáp, ne jen "něco bílého v dáli"). I když je pravda, že jsem četla, že čápi postupně ... VíceZasláno 16.02.2025 11:34 Články na In-počasí - V novém týdnu už přijdou srážky, budou sněhové i dešťové
Miriam: Pavell Mám tomu tedy rozumět tak, že je vhodné diskutovat o zimě od počátku srpna do konce března (cca 8 měs.)...a ten zbylý čas rozdělit mezi ostatní roční období? Anebo začínat diskuze ... VíceZasláno 14.02.2025 14:03 Předpověď počasí - Jaké bude jaro 2025?
Miriam: Pavell "Na zimu se totiž mnohem více uživatelů těší než na jaro a léto." Já se těším na jaro už od listopadu; že bych ale v ten čas měla přemýšlet o jarním počasí, to mě ... VíceZasláno 14.02.2025 11:34 Předpověď počasí - Jaké bude jaro 2025?
Miriam: TomasMost Na JM bylo dle grafu 15°C ještě třeba v Pohořelicích. A jinak je, bohužel, síť oficiálních jihomoravských stanic velice řídká. VíceZasláno 28.01.2025 20:59 Články na In-počasí - Před námi je týden s nadprůměrnými teplotami, v jeho závěru s příchodem února klesnou
Miriam: Tady dnes 15°C (včera to lehce překročilo 12). MostMost Kalina bodnanská má právě kvést v zimě, proto se také sází - kvůli zimnímu kvetení. VíceZasláno 28.01.2025 15:35 Články na In-počasí - Před námi je týden s nadprůměrnými teplotami, v jeho závěru s příchodem února klesnou
Miriam: palma nevím, jak v Brně (to uvidím až zítra ráno, když pojedu do práce), ale nížiny na jih od Brna jsou bez sněhu, ani tady už druhý den v noci nemrzlo - kvůli silnému větru. Popř. ... VíceZasláno 12.01.2025 19:22 Články na In-počasí - Výrazná studená fronta přinese čerstvý vítr, výrazné ochlazení a riziko náledí
Miriam: Tady se teplota už nějakou dobu drží na nějakých +0,8. Zajímavé je, že třeba na Sněžce je o dost chladněji. A to nemluvím třeba o Šeráku - tam je teď -5. Tedy inverze asi není až tak ... VíceZasláno 05.01.2025 21:37 Články na In-počasí - V neděli hrozí kalamita, nejdříve dorazí i husté sněžení, potom silná ledovka
Miriam: Tady taky drobounce prší. Ráno napadlo i trochu sněhu. VíceZasláno 05.01.2025 14:54 Články na In-počasí - V neděli hrozí kalamita, nejdříve dorazí i husté sněžení, potom silná ledovka
Miriam: Teď se dívám, že výstraha pro ledovku je zkrácena (kromě severovýchodní poloviny Moravy a části východních Čech) do 2. hodiny ranní v pondělí, někde jen do nedělního večera. Takže ... VíceZasláno 04.01.2025 18:44 Články na In-počasí - V úvodu týdne stále teplotní inverze, v závěru týdne ochlazení a sněžení
Miriam: Janbester Podle mě je to tak na hraně. Ona asi bude, ale doufám, že do pondělního rána nevydrží. Tady je momentálně tak půl stupně pod nulou (je zataženo a trošku fouká), takže snad ... VíceZasláno 04.01.2025 18:34 Články na In-počasí - V úvodu týdne stále teplotní inverze, v závěru týdne ochlazení a sněžení
Miriam: Tady v noci nic nespadlo a teplota sjela kousek pod nulu až po svítání (na chvilku). Přiznám se, že mi to nijak nevadí. Tedy sníh mám ráda, ale mráz zas tak moc ne. Zatím stačily ty ... VíceZasláno 04.01.2025 13:07 Články na In-počasí - V úvodu týdne stále teplotní inverze, v závěru týdne ochlazení a sněžení
Miriam: Tady je cca +1,8 a hodně fouká, jasná obloha. Ve stínu jsou dosud zbytky poprašku, i když přes den bylo mezi 3-4 °C. VíceZasláno 03.01.2025 22:24 Články na In-počasí - V úvodu týdne stále teplotní inverze, v závěru týdne ochlazení a sněžení
Miriam: Jejda, vidím, že to tady trošku vře - a podle mě úplně zbytečně. Je přece rozdíl mezi odbornou konferencí, kde by se fakta rozhodně měla zhodnocovat co nejobjektivněji a bez osobních ... VíceZasláno 03.01.2025 21:07 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
Miriam: Aladin nám na dnešek dával max. +6 (mělo to nastat ve večerních hodinách). Nějak o tom pochybuju... V maximech to dnes olizovalo nulu odspodu (odpoledne šedivá deka trochu zeslábla ... VíceZasláno 02.01.2025 19:20 Články na In-počasí - V úvodu týdne stále teplotní inverze, v závěru týdne ochlazení a sněžení
Miriam: TomasMost GFS tam má jednodenní ochlazení kvůli srážkám, a pak to jde zase nahoru. VíceZasláno 31.08.2024 16:43 Předpověď počasí - Vlna veder ve střední Evropě v půlce srpna 2024 s pokračováním do září
Miriam: In-počasí Prosím, opravte si chybu - v nadpisu to hodně bije do očí. ---- Tady bylo 12 mm. VíceZasláno 19.08.2024 12:10 Články na In-počasí - Česko zasáhl vydatný déšť, stanice naměřily i přes 100 mm srážek
Miriam: Lerak2 Jj, nevšimla jsem si, že je řeč už i o červnu (protože ten se zde nedávno z tohoto hlediska už řešil, měla jsem za to, že tentokrát jde o červenec). Meteorologické léto zatím ... VíceZasláno 08.08.2024 13:48 Články na In-počasí - V novém týdnu letní až tropické teploty a pár přeháněk nebo i bouřek
Miriam: TommyAst Na JM měla většina stanic všechna červencová maxima nad 20. I třeba Tuřany (podle zdejších záznamů), které jsou jinak spíš chladnější. Nevím, jak to tam má Ogimet, ale dle ... VíceZasláno 08.08.2024 01:39 Články na In-počasí - V novém týdnu letní až tropické teploty a pár přeháněk nebo i bouřek
Miriam: vojta-černošice "Jit to přes Moravu a Vysočinu, tak to v tuhle hodinu ještě zesílí." Přes Vysočinu nevím, ale tady se vše s přehledem rozpadá - nespadla zatím ani kapka (a ... VíceZasláno 01.08.2024 23:23 Bouřky - Přeháňky a bouřky 1. - 2.8. na frontálním rozhraní v brázdě nižšího tlaku vzduchu od JZ