palma Hořák se nám v tichostí přestěhoval z Rýmařova pod Jeseníky do Raškovic - Frýdek-Místek.. Jsem zvědav, kdy dorazí na Lysou Horu Je to náš starý známý slezský troll, bez nejmenší pochyby...
Psal jsem někdy na začátku týdne, že se přechodně objeví i epizody Atlantiku, kdy se oteplí. Jedna z nich aktuálně může dorazit na víkend a po víkendu, ale nebude dlouhá. Srážek by mohlo být hodně, jelikož bude při zemi velmi chladno, tak může napadnout hodně sněhu, nebo taky i ledu, ale to se uvidí. Podle polohy té TN se pak ukáže více a to se ještě bude měnit několikrát. Tam není nic jistého. Nicméně potencionálně velmi zajímavá situace.
Ten včerejší extrémní výhled byl dán zcela ulítlým hlavním během GFS, mně to dávalo v jednu noc až -25. Takový mráz jsem osobně ještě nezažila. Jinak mně úplně stačí noční teploty do -10; doufám, že nějak moc víc nebude.
Aidamkoo Příští víkend si myslím, že tady u nás bude ještě se zimními projevy.. V pátek-sobotu tady na východě možná ještě připadne sněhu. Jak píšeš.. tam bych si tipl na mrznoucí srážky spíše v Čechách. Ale pak příští týden nemá cenu si nic namlouvat, významnější oteplení má oporu u ENS jak GFS tak ECMWF, kde je výraznější.... takže spíš než krutomrazy taková normální středoevropská zima..
Dle týdenního výhledu následující týden teplotní vrchol zimy... takže jsme tam kde jsme byli... smutné.. na víc, než pár ledových dní už zimy ve střední Evropě nemají..