Před pár dny se hlásalo teplo 15°C. A najednou se ty inverze umí co, že sotva 5°C. Teplo zničené, zase jen nuda.
Diskuse o počasí Zima končí, v příštím týdnu nastoupí jarní počasí
voda se snad vůbec neodpařuje, všude všechno vody plný. dnes docela silná inverze, ale i tak už to nad 8 leze. 3/3 dnů mráz
Miriam
ok, tak až takhle příště budou vypadat stromy co od prosince do února bude 20cm sněhu, chci dostat vědět.
palma
no, zrovna od Vás bych očekával, že budete nad věcí při uvědomnění si jak může klima oscilovat a podnebí být variabilní... tak snad rozumíte tomu, že si třeba teplota často ráda hoví v extrémech... ale ano, pokud je podle vás pro zimu typický výhradně sníh a mráz tak asi nemá smysl další diskuze.. :-)
za mě stejný nesmysl bojovat proti změně klimatu jako sázet stromky po holoseči v lese.. aneb do všeho musímte vrtat prsty.. tady to zachraňme planetu je docela srandovní představa.. nedávno jsem po x letech přestal finančně podporovat Hnutí Duhu, důvodů bylo více, hlavně jak vykopala válečnou sekeru s novou vládou, boj za UK a další... přiklonění se na jednu či druhou stranu je samozřejmě vždycky špatně.
kapr84
Já taky jsem nad věcí, a DUHU nemůžu ani cejtit ( hnutí DUHA).. a k zimě vlastně patří i ty jehnědy, dva týdny se oteplí, třeba i v lednu.. a už jsou venku.. a teda ten výhled teplot je trisní, zatím tak tipuju, že by se to mohlo natahnout na dost dlouho, s PV to vypadá už bledě, ale chlad to asi dá do Kanady a tady, v Evropě, na sever, severovýchod.. uvidíme, za dva dny dám oficiální poslední zimní procházku ..
Já se dnes byl projít tady u mě na vyhlídku v Krušných. Nahoře v 770m.n.m hezky teplo a na úrovni mlhy, výhled kromě na vrchol krušných moc nebyl no. Ale jinak jsem měl 3/4 cesty sníh a led, takže stále ještě je. Zhruba od 400m až na vrchol. V závětří kopce na severní straně stále i přes 10cm sněhu, nějakou dobu vydrží, kór když je teplota lehounce nad nulou a mlha.
TheRealStormCZE
Opravdu je to zcela normální stav pupenů (vyvinutých, ale nenarašených). Zimní teploty s tím souvislost nemají. Já často různě barvím přírodní větvičky do věnce na Dušičky a vím zcela jistě, že takto vypadají už v tom listopadu. Pupeny pro příští rok se začínají vyvíjet už v červnu, akorát že mezi listím nejsou vidět.
kapr84
La Nina nemusí být měřítko jaká by měla být zima. To opravdu nelze vztahovat na jednu veličinu v Paficiku. Ostatně uplynulých 6 zim co to zde sledujeme, tak sázka na La Ninu mi vyšla jen v jednom případě v zimě 20/21. V dalších zimách, i když byla La Nina, tak nic extra. Jestli byla zima tuhá či netuhá je věc pocitů, ale za Brno musím konstatovat, že takový počet ledových dnů co byl letos v jedné řadě nebyl od února 2012. I celkový počet ledových dnů bych oproti uplynulým zimám velmi slušný. Samozřejmě se sněhem to tak slavné nebylo, protože proudění letošní zimy přálo spíše sněhu Čechám, ale i tak s počty dní kdy sněžilo za Brno luxus.
Od zimy se čekalo co se nakonec splnilo. Listopadu nástup zimy v druhé polovině, inverzní prosinec a změna na konci prosince až do poloviny ledna. Pak postupně otupění vlivů a únor už postupně s oteplováním. Vyšlo tedy co se čekalo. Po 6 letech.
Aidamkoo
Jo, vlastně už je 26.2. takže si to zhodnotit můžeme, ano, po 6 ti letech to vyšlo..Jestli nám to ještě po polovině března zamává.. uvidíme..Já koukám na ČT a jsem smuten.. chtějí reorganizovat i ČHMÚ a eventuálně tam propouštět a škrtat..to bude zase "vylepšení"..
Miriam
tohle už je jarní pučení, vrba už taky pučí viz odpolední report. jsou značně víc nabobtnalý než co jsem je viděl v úterý. nezpochybnim že se něco nastartovalo v teplý epizodě z prosince, ale teď to prostě jede už všechno a není se čemu divit s tím teplem, ten mráz tomu ani nijak moc nevadí vypadá to.
Tak co to tu dnes máme
Palma
Nový ministr ŽP dostal noty od Macinky a Turka, a je to tedy jasný. Národní parky, nepotřebujeme, vyhodit lidi. ČHMÚ nepotřebujeme, vyhodit lidi. A můžeme pokračovat. To je jen začátek Budeme šetřit tam, kde už dlouhodobě chybí peníze. No nic, klimatická změna skončila, tak aspoň bude už jen normální počasí. Naštěstí máme tady IN počasí, tak aspoň něco pozitivního
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.