Zakládám toto téma, jelikož jsem překvapený z množství dnešních srážek. Tento březen se u nás zatím vyvíjel jako až rekordně suchý měsíc, ale dnešek vše překlopil. Ačkoliv nám modely dávaly jen nízké jednotky či dokonce desetiny mm, již nyní překonáváme 10 mm a déšť stále neustává. Ještě se k tomu vyjádřím později, ale zajímá mě, jak se dnes zadařilo i v jiných lokalitách.
Marek_98 Tak gratulka. U nás 10 kapek. Za celý měsíc 2mm! s vypětím všech přírodních sil. Nemyslím si, že to na většině míst ČR bude lepší. Žádná hitparáda jako start do letošního rokuto rozhodně není.
Zakládat téma kvůli 10mm? Ale budiš, taky na to čumím že se vám to tam stále točí. Někde v severních Čechách jsou i silné přeháňky. Za chvíli ale taky skončíte. Jde vidět že už vám to tam ustává.
Taky jsem ráno čučet a podivoval se nad intenzitou deště obzvlášť po tom když bylo u Aladina v půlnočním výstupu vše smazáno. Nakonec 8,2 mm, za březen celkově 9,4 mm
Co to je za provokaci tohle téma. Většina území má do 1mm vody takže to nestojí za řeč. Tady spadlo velké kulové a jenom tak lehce zamokřené povrchy a nyní už leze slunce.
Ale jinak samozřejmě každému přeji srážky i Brňákům. Jen že to je opravdu velmi lokální záležitost.
Tady 14,6mm. No mám radost. Po tom co to bylo za bídu v zimě, tak tohle je paráda. Ve výhledech další srážky po polovině týdne, tak třeba se zadaří plošně.
Marek_98 Gratulace, pěkně se to u vás vypršelo... Tady byla opačná situace, modely nám dávaly alespoň pár milimetrů a ve výsledku spadly jen nějaké desetinky které už se dávno vypařily z povrchu, takže těžká bída, výhledy navíc pořád v suchém módu.
Díky za gratulace všem. Nakonec když udělám takovou sumarizaci, tak u nás pršelo od rána do brzkého odpoledne, a to trvale a vystřídaly se snad všechny intenzity kromě přívalové. Dalo nám to moc hezkých 14,0 mm, takže jsme teď v březnu na 16,7 mm srážek. To je sice pořád málo, ale už to nepůsobí tak strašně.