TomasMost
No dnes padla..padlo tu i striktně a neochvějně polovina dubna..
Problémem ale je, že to je prostě subjektivní výcuc s prstu, který se při bližším ohledání ať už z hlediska meteo či fenologické definice i obvyklé jarní reality, tu letošní nevyjímaje, jeví jako nesmysl...
Což ale dotyčný jaksi nepobírá..
Svým způsobem vůbec nic nového.
Psal jste tu o těch 90% kvality..
Souhlas..
Těch dalších 10% pak ale vždy bohužel opravdu ,, stojí za to,,...
Teď to dle výhledů vypadá na pomalé, postupné oteplování k normálním hodnotám pro první polovinu dubna..Jen ty srážky, to je ve výhledech pro první půlku dubna bída, velká bída
Diskuse o počasí Jaké bude jaro 2026?
Francois
palma
Tak já tedy přidávám taky dokumentaci. Na úplný vrchol jara, jak píše AuraPočasí to alespoň tady (určitě i na více místech) opravdu nevypadá. Už jsou ale první náznaky. Už začíná být dost pupenů a dokonce se ojediněle objeví i nějaký strom s lehce zelenými barvami (ale spíš velmi slabě). Řekl bych, že jsme spíše na začátku jara podle aktuální situace.
Tadeas
V pohodě, to není v rozporu.. Ohledně tohoto jara, jsem zvědav jak se to rozetne po velikonocích, jednou je tam zase od +5 do +-0 , ale jinak to dost ukazuje vzestupy teplot až k +20 (těch +25 bych bral jako úlety), jo zase je co sledovat..Můžeme se přít a dohadovat, co zvítězí..
Francois
Je to tak, záleží hlavně na nadmořské výšce a místních podmínkách. Chtěla jsem tím ovšem říct, že rozumím Aurovi, který považuje duben za vrcholné jaro - mám to totiž stejně (a nemyslím tím teploty, jen fenologii). Prostě květen mívá v nížinách rysy částečně letního měsíce, kdy během první dekády už dozrávají rané jahody, ve druhé půli měsíce pak první třešně. Jarní květiny a ovocné stromy stíhají odkvést v dubnu. Teď jsem kontrolovala jabloně - myslím, že nástup do květu je vyloženě na spadnutí. Jen jak se po Velikonocích oteplí. Jinak meruňky už začaly odkvétat, teď jsou v plném květu mirabelky.
Březen,za kamna vlezem
Duben, ještě tam budem
Květen, topím jak kretén
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.