Diskuse o počasí Jaká bude zima 2025/2026
palma
Nějaké sněžení u nás tam píšou. Tak uvidíme, ještě je to daleko.
kapr84
Jak mrznoucí déšť. Já na žádné předpovědi mrznoucí déšť nevidím. Nebo jsem se spletl ?
paja n
Tak tady už neryje docela dlouho,.. stejně jako už tu dlouho neryjou ani horníci...
Francois
Ono to oteplení tam je cca někdy okolo poloviny měsíce... čili přičíst týden, a na pár dní se to zase může zhoupnout (může, ne že musí).. no a pak už to tam do konce února píše pomalý pokles síly větru.. tak jak to touto dobou již bývá... vypadá to, že to pak pude pomalu k jarnímu rozpadu.. což by bylo fajn, nemuselo by pak okolo května už po ránu mrznout.. holt za deset dní jsme v půlce zimy... docela to letí no..
p.s. A GFSku definitivně jeblo...
Tak už tam tu nulu se srážkama napálily všechny ansábly. Se náhle shodujou na postupně dost vysokých teplotách.
To jsou mě veletoče ! Ze včerejších předpovídaných - 30 C už tam mají dnes plus 10 .
To je směšné. Mohli to tam napálit už včera. Nač to drama.
Gfs nesleduji, to je vrchol amatérismu. Pro mou oblast vždy totálně mimo.
Francois
Jo, jo, pořád se to opakuje.. jednou ten, potom onen.. dotyční by měli pochopit, že zimu by měl jeden hodnotit podle poněkud širších dopadů, než u nich na dvorku..., to je, jako bych teď tvrdil, že sníh v zimě nenapadl, páč u nás na zahradě ho je aktuálně okolo 0,5 cm..takže se za pět dní zase podíváme, jak bude následujících pět dní.. a v delším výhledu si můžeme zase rozebrat situace, což nás asi baví a některé jiné jedince hrozně irituje..
Kdyžtak tady, aktuálně z Bělehradu
https://www.youtube.com/live/gpFqI8DD9IA?feature=s...
palma
Nechci být fnukalek, který hledí jen na ten svůj dvorek. Ale 4cm sněhu a 3!!! ledové dny (velmi těsné)je v 1.polovine zimy sakra málo. A pořád to plus mínus vypadá, že budeme rádi aspoň za nějaký ten ledový den, sníh holt ne!, s oteplením snad aspoň déšť. Takže nic moc.
P.s Nové krtince nevidno.
palma
Ten studený vzduch zateče hodně na jih, zároveň z Afriky je slušná dynamika teplého proudění k S, SV..
To rozhraní je aktuálně JV od ČR, nicméně když se podívám na ansámbly modelů, je tam spousta variant dalšího vývoje, posunu..
Pokud se roztočí a prohloubí TN nad Z, centrálním Středomořím, může to chytit trochu jiný grády a vývoj pro alpskou i naší oblast..
Je to složitá situace, na kterou jsou modely se svými výpočty i na pár dní dopředu dost nepřesné.. Uvidíme..
Místní armáda těch, kteří sledují jen tu svou bodovou předpověď na základě jednoho aktuálního běhu ze 40ti , to jde člověku těžko na rozum
Poslední 4 dny jakžtakž zimy než zase začne funět od Z a JZ.
Samozřejmě beze srážek.
Uvidíme co pak únor, ale tam už se znatelně prodlužují dny a šance na zimu zmenšuje.
charlie
To je opravdu málo..
Ten SZ je často fénován, míň nebo víc, ale často.. Letos je to celkem extrém..
Ale jinde jsou ta čísla úplně jiná..
Já tady v 530mnm, střední polohy na JZ mám od 21.11. k dnešnímu dni těch LD už 20.. Což je tu v posledních letech pro začátek ledna hodně nadprůměrné číslo..
Prosinec tu vyšel jako celek teplotně podprůměrný.. (-0,7°C).
Nemám si na co stěžovat, jen sněhu by mohlo být více..Ale chápu, že vy ano..
Může se ta jadranka zpět posunout a třeba to vyjde.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.