Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Často sněžení, odpoledne začnou teploty citelně klesat a v noci na zítřek místy silný mráz

Diskuse o počasí Jaká bude zima 2025/2026

14
# 04.01.2026, 08:32

A krtek ryje jak vzteklý :D

1
# 04.01.2026, 08:33

super, tak místo sněhu mrznoucí déšť.. :zz: no nekupto...

# 04.01.2026, 08:36

palma
Nějaké sněžení u nás tam píšou. Tak uvidíme, ještě je to daleko.

# 04.01.2026, 08:38

kapr84
Jak mrznoucí déšť. Já na žádné předpovědi mrznoucí déšť nevidím. Nebo jsem se spletl ?

485
# 04.01.2026, 08:43

paja n
Tak tady už neryje docela dlouho,.. stejně jako už tu dlouho neryjou ani horníci...;-)
Francois
Ono to oteplení tam je cca někdy okolo poloviny měsíce... čili přičíst týden, a na pár dní se to zase může zhoupnout (může, ne že musí).. no a pak už to tam do konce února píše pomalý pokles síly větru.. tak jak to touto dobou již bývá... vypadá to, že to pak pude pomalu k jarnímu rozpadu.. což by bylo fajn, nemuselo by pak okolo května už po ránu mrznout.. holt za deset dní jsme v půlce zimy... docela to letí no..
p.s. A GFSku definitivně jeblo...:D

Týjo! to je masakr! :))))
# 04.01.2026, 08:53

Tak už tam tu nulu se srážkama napálily všechny ansábly. Se náhle shodujou na postupně dost vysokých teplotách.
To jsou mě veletoče ! Ze včerejších předpovídaných - 30 C už tam mají dnes plus 10 :D.
To je směšné. Mohli to tam napálit už včera. Nač to drama.
Gfs nesleduji, to je vrchol amatérismu. Pro mou oblast vždy totálně mimo.

# 04.01.2026, 09:05

Kamil Hořák
Nejsměšnější jsou zimníci a hořáci..
Největší ,, odborníci,, na chybné a správné výstupy 😂😂
Ať žije váš meteo analfabetismus..ale pokud možno někde jinde, než na tomto fóru, děkujeme.

485
# 04.01.2026, 09:13

Francois
Jo, jo, pořád se to opakuje.. jednou ten, potom onen.. dotyční by měli pochopit, že zimu by měl jeden hodnotit podle poněkud širších dopadů, než u nich na dvorku...:D, to je, jako bych teď tvrdil, že sníh v zimě nenapadl, páč u nás na zahradě ho je aktuálně okolo 0,5 cm..takže se za pět dní zase podíváme, jak bude následujících pět dní.. a v delším výhledu si můžeme zase rozebrat situace, což nás asi baví a některé jiné jedince hrozně irituje..:cool:

14
# 04.01.2026, 09:19

palma
Včera krtek nic a dnes.,...asi měl noční :D Pranostika je, že když ryje krtek v lednu končí zima v květnu. No uvidíme :)

Krtek nekrtek dalších pět dnů bude zima 👍

86
# 04.01.2026, 09:31

palma
Nechci být fnukalek, který hledí jen na ten svůj dvorek. Ale 4cm sněhu a 3!!! ledové dny (velmi těsné)je v 1.polovine zimy sakra málo. A pořád to plus mínus vypadá, že budeme rádi aspoň za nějaký ten ledový den, sníh holt ne!, s oteplením snad aspoň déšť. Takže nic moc.
P.s Nové krtince nevidno.

1
# 04.01.2026, 09:35

Meteorolog 2011
já si nevymýšlím.. ;-) ale až v pátek.. půjdeme se tedy maximálně klouzat..

ECMWF
25
# 04.01.2026, 09:45

To snad není pravda :(:(:(
Snad se to ještě otočí do zimy, ale moc si to nemyslím😒

# 04.01.2026, 09:54

palma
Ten studený vzduch zateče hodně na jih, zároveň z Afriky je slušná dynamika teplého proudění k S, SV..
To rozhraní je aktuálně JV od ČR, nicméně když se podívám na ansámbly modelů, je tam spousta variant dalšího vývoje, posunu..
Pokud se roztočí a prohloubí TN nad Z, centrálním Středomořím, může to chytit trochu jiný grády a vývoj pro alpskou i naší oblast..
Je to složitá situace, na kterou jsou modely se svými výpočty i na pár dní dopředu dost nepřesné.. Uvidíme..
Místní armáda těch, kteří sledují jen tu svou bodovou předpověď na základě jednoho aktuálního běhu ze 40ti , to jde člověku těžko na rozum :D

22
# 04.01.2026, 10:07

Francois
Přesně tak - do pátka (spíše) sušší zima, dál už je to sci-fi. Polední běhy tam vrátí -30 a bude se zase jásat. Mně jsou ty aktuální plusový výstupy fuk :)

# 04.01.2026, 10:16

Poslední 4 dny jakžtakž zimy než zase začne funět od Z a JZ.
Samozřejmě beze srážek.

Uvidíme co pak únor, ale tam už se znatelně prodlužují dny a šance na zimu zmenšuje.

36
# 04.01.2026, 10:24

palma
A není to poprvé, já už toto u GFS pozoruju tak od začátku zimy. Občas.
-----------------------
Momentálně mi to na pátek dává skoro 6 mm deště, vzhledem k teplotám okamžitě mrznoucího.

# 04.01.2026, 10:34

charlie
To je opravdu málo..
Ten SZ je často fénován, míň nebo víc, ale často.. Letos je to celkem extrém..
Ale jinde jsou ta čísla úplně jiná..
Já tady v 530mnm, střední polohy na JZ mám od 21.11. k dnešnímu dni těch LD už 20.. Což je tu v posledních letech pro začátek ledna hodně nadprůměrné číslo..
Prosinec tu vyšel jako celek teplotně podprůměrný.. (-0,7°C).
Nemám si na co stěžovat, jen sněhu by mohlo být více..Ale chápu, že vy ano..

485
# 04.01.2026, 10:38

Francois
Teď v TV24 byla předpověď, čili prakticky týden teplotně pod nulou, až do -15, nížiny do -6 až -8.. pravda, sněhu moc nevidno, čili, další týden prostě zimní.. a co bude dál, jsme rozebírali výše..:D. Toť krátkodobá prognóza..

# 04.01.2026, 10:42

Může se ta jadranka zpět posunout a třeba to vyjde.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.