Diskuse o počasí Vyhledávání
Miriam: Tady dnes max. 10, po frontě se cca o 3 °C ochladilo. Jinak já zde webu pravidelně sleduju teploty na Sněžce - je vidět, že ve výšce jsou zatím listopadové teploty docela podprůměrné. ... Více
Zasláno 11.11.2023 16:35 Články na In-počasí - V novém týdnu teploty kolem 10 °C, v závěru týdne dále poklesnou
Miriam: Yurri Tady cca 20 mm. Ale kromě asi 2 mm to všechno spadlo za poslední dvě srážkové epizody (čili na úplném konci října). VíceZasláno 01.11.2023 21:42 Aktuální počasí - Množství srážek v roce 2023
Miriam: Tady dnes dopoledne NO, i když byly pokusy o protrhání už někdy před 10 h. Víc trhat se začala až v poledne a odpoledne, až na skoro jasno - nakonec jsme mírně přesáhli 15°C. VíceZasláno 29.10.2023 22:12 Aktuální počasí - Silný vítr a vydatné srážky v týdnu od 30.10.
Miriam: Jirke85 Ona dělá hodně i půda. Tady spadlo 15 mm a žádné kaluže zde nejsou, na zahradě už se dá i kopat - půda je hodně propustná. (Navíc bylo předtím sucho, to ale asi i jinde). VíceZasláno 28.10.2023 17:32 Aktuální počasí - Silný vítr a vydatné srážky v týdnu od 30.10.
Miriam: Lerak2 "Jižní Morava aspoň párkrát za zimu schytá níži z Jadranu." Občas se to stane, ale ve skutečnosti to není ani každou zimu, natož nějak vícekrát za jednu sezónu. Možná ... VíceZasláno 25.10.2023 18:18 Bouřky - Ojedinělé bouřky 24.10. na studené frontě?
Miriam: Tropická noc nepadla, někdy ve 2 h to sjelo pod 20 (do té doby se to drželo na 23). Ale celkově bylo v noci hodně teplo, až před svítáním to spadlo na nějakých 13 (což je pořád hodně ... VíceZasláno 21.10.2023 17:37 Články na In-počasí - Nad střední Evropou se utvoří výrazné teplotní rozhraní, naše území bude ležet v teplé části a naměříme i 20 °C
Miriam: Ty noční rekordy budou spíš na V Moravy (popř. na V jižní Moravy), počítám... tady se to stále motá kolem 23, i při tom slušném větru, který zde je. Maximum bylo 23,5. Ale i to je parádní; ... VíceZasláno 20.10.2023 21:42 Články na In-počasí - Nad střední Evropou se utvoří výrazné teplotní rozhraní, naše území bude ležet v teplé části a naměříme i 20 °C
Miriam: Taky intenzivně "větráme" (resp. vytápíme prochladlý barák sílícím velmi teplým větrem). Venku to jde pomalinku nahoru, už je tam 23,5. Samozřejmě, že to je značný nadprůměr. ... VíceZasláno 20.10.2023 19:22 Články na In-počasí - Nad střední Evropou se utvoří výrazné teplotní rozhraní, naše území bude ležet v teplé části a naměříme i 20 °C
Miriam: kapr84 Já dnes chodím s krátkým rukávem (23°C rovných, hustá vysoká oblačnost). Nemyslím si ale, že by ta teplota byla nějak extrémní. Pocitovka je příjemná kvůli teplému větru. VíceZasláno 20.10.2023 17:18 Články na In-počasí - Nad střední Evropou se utvoří výrazné teplotní rozhraní, naše území bude ležet v teplé části a naměříme i 20 °C
Miriam: Lerak2 Podle toho, co pravidelně čtu, na NO nejvíc trpí střední Morava a Vysočina (pokud je řeč o východní polovině republiky). Slezsko právě moc ne, a to ani v zimě. Ani u nás to ... VíceZasláno 20.10.2023 15:33 Články na In-počasí - Nad střední Evropou se utvoří výrazné teplotní rozhraní, naše území bude ležet v teplé části a naměříme i 20 °C
Miriam: Tady taky 22°C. Vítr je vyloženě příjemný, i když silný (platí zde výstraha). VíceZasláno 20.10.2023 14:55 Články na In-počasí - Nad střední Evropou se utvoří výrazné teplotní rozhraní, naše území bude ležet v teplé části a naměříme i 20 °C
Miriam: Tady dnes poprvé opravdu plošně mrzlo. Teplota sjela na cca -1,5. Maximum dnes necelých 14 při jasné obloze. Už se ale zatahuje. Citlivé rostliny se mi před mrazem podařilo zachránit ... VíceZasláno 18.10.2023 16:47 Články na In-počasí - Úvod týdne chladný i s ranními mrazy, potom se oteplí a přijdou srážky
Miriam: swan1 s těmi vlaštovkami je to nepravidelně. Někdy odlétají dřív, někdy později (myslím ty naše, máme ve stodole několik hnízd). Ani to snad úplně nezáleží na počasí (resp. mohou odletět ... VíceZasláno 13.10.2023 13:04 Zima - První chladná epizoda nadcházející zimy 2023/24
Miriam: swan1 Podívejte se do toho odkazu. Mě také napadlo, jestli to u nás není nějaký ojedinělý extrém, ale zřejmě ne. Tady ovšem není město (a vyloženě během zimy jsem je zde opravdu neviděla). ... VíceZasláno 13.10.2023 12:53 Zima - První chladná epizoda nadcházející zimy 2023/24
Miriam: swan1 Za dobu mého pozorování od nás rehek odlétá (myslím odsud, z nížinaté oblasti) kolikrát až počátkem zimy. Tedy docela pozdě. Ale je pravda, že i vlaštovky tu občas máme ještě ... VíceZasláno 13.10.2023 12:48 Zima - První chladná epizoda nadcházející zimy 2023/24
Miriam: No nevím, u mě oba modely poněkud oteplily. A tím nemyslím ten jednodenní výstřelek GFS. Každopádně je tam z mého hlediska pozitivní vývoj. VíceZasláno 11.10.2023 12:39 Zima - První chladná epizoda nadcházející zimy 2023/24
Miriam: swan1 Nee, já jsem to pochopila. Moje poznámka se týkala toho, že já sama toho o mrazovkách moc nevím. Na.Guru Tak nějak si také představuju, ale v praxi už jsem se párkrát setkala ... VíceZasláno 11.10.2023 12:37 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou
Miriam: swan1 Moje znalosti o mrazových kotlinách jsou čistě teoretického rázu. Nicméně to, že nemusejí být úplně malé, už jsem slyšela... ---------- Asi každé údolí nelze hned označit za ... VíceZasláno 10.10.2023 23:54 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou
Miriam: Yurri K těm vhodným místům: pokud většina obce leží v mrazové kotlině a nějaká její menší část se nachází na řekněme...teplotně neutrálním místě, pak je (v případě jediné meteostanice) ... VíceZasláno 10.10.2023 21:34 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou
Miriam: JohnBattler Tuřany jsou stabilně chladnější než oblast na jih od Brna. Z nějakého mně neznámého důvodu. Během studií jsem tam jezdívala na praxi a pozorovala jsem to i osobně (hl. v ... VíceZasláno 10.10.2023 17:55 Zima - První chladná epizoda nadcházející zimy 2023/24