Tady v Lužicích u Mostu opět žádná zajímavá výška sněhové pokrývky. Dnes v noci napadlo místy až do 1cm. Většinou to byl ale poprašek. V Mostě jsem měl ráno 1,5 cm, kde to nebylo ovlivněno větrem. Tady aktuální stav na zahradě a v okolí. Moc toho nezbylo, je několik hodin nad nulou. V noci až okolo -1°C
Diskuse o počasí Výrazná studená fronta přinese čerstvý vítr, výrazné ochlazení a riziko náledí
Tak tady většinu dne ještě občas poletovalo, ale na zemi tu teď už nic není, vyfoukalo se to, včetně toho poprašku z noci. A dneska ještě byly silné nárazy větru, ale i ten už teď slábne. Za víkend máme celkem 0,7 mm, reálný úhrn je určitě vyšší, ale vlivem větru se samozřejmě všechno do srážkoměru ani nedostalo. V lednu teď máme 17,5 mm srážek.
Tak nakonec je to celkem povedené někde mezi 15-20 cm. Náměstí stále krásně osvětlené. Děcka saňujou no krásný nedělní večer ;)
modely zásek, má být -2°C a je skoro nula. no nic
A koncem týdne a jaro 😂👍🏻
Jinak tady něco, co uplně nesouvisí s tímto tématem, ale je to informace pro meteorologické weby docela podstatná.. uvidíme co to bude ve finále, po uvedení do právního procesu, dělat..https://www.msn.com/cs-cz/public-safety-and-emerge...
A ještě ke včerejšku, neděle 12.1. Nakonec zatím nejvyšší počet stanic s LD, 167 z 276. A ještě pár s teplotou 0,0°C, tomu opět těsně uteklo Jinak včera 2 kraje, se všemi stanicemi s LD (Liberecký 21stanic, Vysočina 17stanic). A MSK 24 stanic s LD, z 28. A to na těch 4 zbylých, uteklo úplně těsně
Nejvyšší teploty v Čechách:
Praha-Klementinum 2,6°C
Dobřichovice 2,2°C
Praha-Komořany 1,8°C
Nejvyšší teploty na Moravě:
Strážnice 2,7°C
Staré Město 2,4°C
Ivanovice na Hané 2,4°C
Zdroj ČHMÚ
Dnešní úplněk zde je velmi pěkný, bohužel jsem ho vyšel fotografovat příliš pozdě...
Já jsem viděl zase i slabé halo, ale fotky bohužel nemám. Každopádně zajímavější byl ten jasný meteor, možná i bolid, který letěl zhruba ve 21:45 SEČ přibližně k východu. Já jsem viděl jen jeho konec, zhruba severně od Měsíce a Marsu. Viděl ho ještě někdo? Mimochodem, tlak máme aktuálně na 1040,7 hPa.
Marek_98
no když jsme u toho tlaku, který tady dneska byl 1043, tak doksany dneska v 10 hodin by měly mít nejvyšší tlak v historii pozorování: 1044hPa https://www.in-pocasi.cz/archiv/doksany/?detailed_...
TheRealStormCZE
U nás bylo v noci maximum 1041,3 hPa. A k tomu rekordu, nějak se mi nezdá, že by 1044 hPa měl být nejvyšší tlak za poslední desítky let. Přijde mi, že nad 1040 hPa stoupá tlak klidně tak jednou za rok. Ale to je jen moje domněnka, nemám to opřené o statistiky. Každopádně ty rekordy bych čekal spíše někde u 1050 hPa.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.