Tak ať trochu odskočíme od ledovky, přidám info ještě ke včerejším (4.1.) max teplotám. Byl to hezký zimní den, od středních poloh výše, byl většinou LD. Nakonec 136 stanic ČHMÚs ledovým dnem, z 276. To už je slušný číslo
Nejvyšší teploty v Čechách:
Tušimice
Děčín
Teplice
Nejvyšší teploty na Moravě:
Dyjákovice
Brod nad Dyjí
Kobylí
Zdroj ČHMÚ
Diskuse o počasí V neděli hrozí kalamita, nejdříve dorazí i husté sněžení, potom silná ledovka
Odpolední nehoda na D5 bohužel s jednou obětí a několika zraněnými: https://www.krimi-plzen.cz/a/d5-nehody/ Zasahující policisty smetlo jiné auto.
už tak 3 hodiny stojíme jen v zelených odrazech, stromy se ohýbaj, teplota pomalu stoupá, srážky se opět dotvářejí
Tramvaje v Litvínově už moc nejezdí: https://www.facebook.com/dpmMaL/posts/108532770360... Spadlo tu kolem 5 mm deště.
Tady taky už aspoň 2 a půl hoďky pěkně prší. Máme něco málo přes 3 mm. Teď je sice malá přestávka, ale od západu jde další balík. Na odhrnutých chodnících, kde to nezachraňuje promočený zbytek sněhu je nějaká vrstva kluzkého ledu. Teplota už delší dobu pomalu stoupá a aktuálně jsme na -0.3°C, takže už to všechno bude začínat tát.
tady už normálně praskají větve pod tím náporem ledu, a prší dál. (ale nevím, jestli nebyly jen poškozený.) některý větve, hlavně listnáčů, jsou solidně ohlý teda, -1
Já jsem nyní jel z Hodonína až do Olomouce a hlavní cesty sjízdné, občas trochu sněhu, ale žádná tragédie. Nejvíc ledu v Olomouci na sídlištních ulicích a na chodnících 🤣🤣... Uvidíme do rána, až se uklidní víc provoz, jestli to zamrzne. Výjimečně jsem potkal i 3 sypače, tolik jsem nepotkal ani když sněžilo... Ale auto dojelo kromě skel pěkně obalené ledem 🤣
na tom SZ se teď vlakem člověk nikam nema šanci dostat, trolejbusy v Ústí taky mimo, prostě docela masakr
Z důvodu namrzlé troleje - vlaky R 1314: Kolín (21:14) - Ústí nad Labem hl.n. (23:13) a R 1315: Ústí nad Labem hl.n.(18:41) - Kolín (20:40) nejeli.
Problémy v železniční dopravě budou i ráno. Je nutné počítat s velkým zpožděním nebi rušením linek. Hlavně na severu, severovýchodě, východě Čech a severozápadě Moravy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.