Diskuse o počasí V úvodu týdne stále teplotní inverze, v závěru týdne ochlazení a sněžení
Teď sněžení na SV, S ustává a do Čech jde větší sněžení přesně jak byla předpověď
pěkná chumelenice tu teď byla, na návětří objektů je sněhu docela dost, jinak poprašek, chytal se i na hlavní, tak snad bude další
Tady v Uhříněvsi je poprašek sněhu, ale furt padá takže do rána bude bílo. V neděli na frontě očekávám 8 cm tady mokrého sněhu, který za pár hodin zmrzne a roztaje.
Ideální podmínky na chřipky atd ...
Tady solidní poprašek. Nějaká ruka se tahá z bomby co má jugoslávec chomutovek tak snad ještě dosněží.
Ještě pár hodnot ke včerejšku (2.1.). Opět ubylo stanic s LD. Celkem 34. Včera už prakticky jen na Moravě. V Čechách jen na hřebenech Krkonoš /Labská a Luční B.+Sněžka/. V JMK celkem 11 stanic ze 14. OLK taky 11 stanic. ZLK 4 stanice a MSK taky 4. A poslední Pardubický při východní hranici 3 stanice. Za dnešek opět přibydou stanice s LD. A další dny ještě víc. Bude v neděli víc stanic s LD, než při inverzi v předchozích dnech? Maximum bylo 113 stanic z 275
Zdroj ČHMÚ
Je jinak vtipné, že se tu radujeme z poprašku či pár centimerů sněhu. Holt nám to musí v české kotlině stačit...
Dnes k večeru jsem se vrátil z Allgäuských Alp (byl jsem od 700 do 900 metrů nad mořem), tam včera (2.1) jen chcalo zhruba do 21:00 při teplotě +5°C, potom začalo chumelit, ráno když jsem se probudil tedy 3.1. tak bylo zhruba 15cm sněhu, 10cm prašanu a 5cm starého mokrého sněhu. Hezké překvapení, hlavně vše bylo nádherně bílé. Byl jsem se také podívat v 1050 metrech nad mořem, kde jsem se brodil 25cm prachového sněhu, fantazie, co tady v nížině neuvidím.
Tak tady je cca -0,6 a stále poletuje , už je tu tak dobrej cenťák, a to sem jde ještě silnější přeháňka
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.