Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převládá inverzní počasí, mrholení zejména na Moravě

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 911 příspěvků pro uživatele Miriam:

Miriam: DavidD. JohnBattler V mojí lokalitě určitě není normální, aby v říjnu týden mrzlo. Fakt ne. Při smůle se občas stane, že jsou třeba 1-3 noci s malým mrazíkem. To se dá zakrýt. A určitě ... Více

Zasláno 10.10.2023 14:21 Zima - První chladná epizoda nadcházející zimy 2023/24

Miriam: Můj názor je ten, že velmi silně doufám, že to takové nebude. Opravdu nevím, proč už se v půli října těšit na celodenní topení (my zatím netopíme vůbec), pomrzlou zahradu apod. Více

Zasláno 10.10.2023 11:52 Zima - První chladná epizoda nadcházející zimy 2023/24

Miriam: Vypovídající je v případě přesného měření určitě každá hodnota, odkudkoli. Tady už spíš záleží, nakolik chceme tu či onu lokalitu podrobně zkoumat. Pokud jen zběžně, jak je to v případě ... Více

Zasláno 09.10.2023 01:21 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou

Miriam: Aidamko1 Také si myslím, že by se otázka dřívějšího Swanova chybného měření měla uzavřít (v náročných podmínkách by asi většina lidí měřila chybně - málokdo má lepší než průměrné vybavení). ... Více

Zasláno 08.10.2023 22:07 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou

Miriam: Yurri Pokud se v takové kotlině nachází celá obec (popř. velká část), pak je to i normálně reprezentativní. Mám dojem, že je to tento případ. -------- Navíc zde nejsou většinou zastoupeny ... Více

Zasláno 08.10.2023 22:02 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou

Miriam: Yurri Operovat s tím přece může - jako s údajem z mrazovky... Což si myslím, že Swan už tady psal mnohokrát. Navíc ta obec asi celá leží v kotlině, čili je to prostě taková lokalita. ... Více

Zasláno 08.10.2023 21:39 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou

Miriam: Yurri Já osobně nevidím žádný problém v tom, že někdo měří teplotu v mrazové kotlině. Problém by byl (alespoň z mého hlediska) tehdy, pokud by se taková teplota vydávala za relevantní ... Více

Zasláno 08.10.2023 21:13 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou

Miriam: Zrušení mrazíků mě mimořádně těší. Jinak na dnešní ráno dávali v Čhmú pro JM kraj 9 až 6°C...tady to sjelo i kousek pod 5. Kvůli celonočnímu bezvětří a naprosto jasné obloze. Jinovatka ... Více

Zasláno 07.10.2023 12:49 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou

Miriam: Ai-kun Já rajčata stříkám preventivně odvarem z vrby (z proutí a listů). Kyselina salicylová /obsažená ve vrbě/ rostliny omlazuje a tím jim zlepšuje imunitu. A v září zbytečně ani neodstraňuju ... Více

Zasláno 06.10.2023 19:37 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou

Miriam: Ai-kun Tady bylo ráno ok. 6; první ranní mrazík (snad jen přízemní) čekám v pondělí... Budu všechno zakrývat a doufat, že ještě bude nějakou dobu alespoň průměrně teplo. Více

Zasláno 06.10.2023 18:40 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou

Miriam: To ochlazení, co tam GFS maluje, by bylo opravdu extrémní. Ale zase jen takový ostrý vpád s jednou potenciálně mrazivou nocí a hned v neděli zase ke 20 (čili klidně přes 20). ---------- ... Více

Zasláno 06.10.2023 18:36 Články na In-počasí - V neděli je na hřebenech Krkonoš a Jeseníků šance na první sněžení po létě

Miriam: Ai-kun A ve dne máte kolik stupňů? Tady včera necelých 22 a dnes to bude i víc. Na topení to tedy rozhodně není. Více

Zasláno 06.10.2023 14:44 Články na In-počasí - Úvod nového týdne bude rekordně teplý, potom teploty klesnou

Miriam: Yurri my jsme v té zelené východní půlce, ale ve skutečnosti je tady stabilně hrozné sucho. Normál pro JM je nízký. Tyto suché a silně větrné fronty, které se v poslední době staly ... Více

Zasláno 05.10.2023 23:30 Zima - Jaká bude zima 2023/2024

Miriam: palma Mně by to nevadilo, i když by to chtělo i nějaké srážky. Každopádně doufám, že např. konec října a listopad nebudou teplotně podprůměrné. Hlavně ne mrazivé vpády od S/SV. Více

Zasláno 03.10.2023 22:40 Web In-počasí - Jaký bude podzim 2023

Miriam: Leknín kuba Díky. Já jsem se před nějakou dobou zařekla, že nebudu zbytečně sledovat dlouhodobé výhledy, protože potom to začínám brát moc vážně. Ani ta momentální předpověď od GFS ... Více

Zasláno 03.10.2023 15:50 Web In-počasí - Jaký bude podzim 2023

Miriam: kuba A co je to za výstup? Já teď mám ve zdejším výhledu na 13. října 28°C, přičemž vím, že se to značně řídí podle GFS. Více

Zasláno 03.10.2023 13:50 Web In-počasí - Jaký bude podzim 2023

Miriam: palma Tady je momentálně necelých 22. Krásně teplá noc i při jasné obloze (fouká silný, teplý vítr). Více

Zasláno 21.09.2023 22:05 Web In-počasí - Jaký bude podzim 2023

Miriam: Valep Tady je 24-25 (pohybuje se to) při zcela zatažené obloze a silném větru. Chladno tedy vůbec není, ale čekala jsem dle předpovědi více slunce. Pro JM kraj dávali "polojasno, ... Více

Zasláno 21.09.2023 14:07 Aktuální počasí - Přeháňky a silnější bouřky v týdnu od 18. září

Miriam: Babí léto údajně v tento čas teprve přichází, to by měl být opravdu až spíš konec září-říjen. K tomu říjnu už potom patří i ty mrazíky. Do té doby asi prostě pozdní léto... Tak jsem ... Více

Zasláno 20.09.2023 13:53 Web In-počasí - Jaký bude podzim 2023

Miriam: Léto bylo letos náročné, ale ne kvůli teplotám (které nebyly extrémní), nýbrž kvůli silnému slunci. Dokonce i já, která vedra a slunce zbožňuju, jsem z toho byla unavená. Normálně bych ... Více

Zasláno 16.09.2023 16:37 Články na In-počasí - Léto bylo teplotně nadprůměrné, za posledních 50 let patřilo těsně mezi deset nejteplejších