Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno a mimořádně teplo, odpoledne často přes 35 °C, noc na zítřek tropická

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 948 příspěvků pro uživatele Miriam:

Miriam: Tak ty tropy zde výhledu, to je projev úletu hlavního běhu GFS (který je opět zcela ustřelený od průměru ostatních). Doufám ale, že v srpnu ještě nějaké tropy opravdu budou. Více

Zasláno 01.08.2023 15:41 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?

Miriam: Yurri No, s těmi nízkými teplotami, které nás čekají, je spíš lepší, aby moc nepršelo. Dnešní déšť v pohodě, ale ono to má celkově pokračovat. Rajčata i švestky budou nepoužitelné. ... Více

Zasláno 01.08.2023 13:57 Články na In-počasí - Nový týden většinou bez letních teplot a občas s deštěm

Miriam: Tak dnes teplota opravdu nic moc... 17°C kvůli vytrvalému dešti. Jinak mě ale děsí výhled ČHMÚ na příští týden. To má být chladno i bez deště a k tomu samozřejmě velmi studené noci ... Více

Zasláno 01.08.2023 13:10 Články na In-počasí - Nový týden většinou bez letních teplot a občas s deštěm

Miriam: Tady dnes díky hodně jasné obloze už 28,2°C; doufám, že i ten začátek srpna bude nakonec teplejší, než dávají předpovědi. Situace je ale jinak taková, že je zde stále velmi silné sucho ... Více

Zasláno 31.07.2023 15:34 Články na In-počasí - Nový týden většinou bez letních teplot a občas s deštěm

Miriam: Yor3 K těm 13°C. On totiž hlavní běh GFS je na ten den úplně ustřelený od všech ostatních (průměr běhů odpovídá dlouhodobému průměru) a třeba pro Prahu dává v 850 hPa nějakých 1,4°C. ... Více

Zasláno 27.07.2023 23:08 Bouřky - Déšť 27.7. až 28.7. a následné bouřky 28.7.-30.7.

Miriam: Tady bylo ve stínu 34,9 (měřeno digitálním teploměrem). Navíc to vypadá na výrazně tropickou noc (teplota pořád okolo 25). Více

Zasláno 16.07.2023 04:06 Články na In-počasí - Teploty se dostaly na nejvyšší hodnoty v letošním roce, přesáhly 38 °C

Miriam: U nás dnes bylo o něco tepleji než včera (necelých 23 oproti včerejším 22) a hlavně mnohem slunečněji a bez otravného větru. Vlastně bylo celý den skoro až úplně jasno. Teploty nejsou ... Více

Zasláno 13.06.2023 23:17 Články na In-počasí - Nový týden spíše chladnější a postupně místy se srážkami

Miriam: HaMeLeOn14 Tak to já zase tropy ano. A frontičky jedině bez krup, prosím. Více

Zasláno 12.06.2023 22:16 Předpověď počasí - Jaké bude léto 2023?

Miriam: palma já osobně už ty dlouhodobé výhledy vůbec nesleduju. Příští týden by snad mohl vyjít, a ostatní je ve hvězdách. Více

Zasláno 12.06.2023 21:55 Předpověď počasí - Jaké bude léto 2023?

Miriam: Denní teploty opravdu nejsou nic moc. Za červen zatím máme 2 letní dny... Nadprůměrně teplý červen, který modely očekávaly ještě před týdnem, nikde nevidím. Více

Zasláno 09.06.2023 16:54 Předpověď počasí - Jaké bude léto 2023?

Miriam: Toto počasí mne moc netěší, hlavně z pěstitelského hlediska. Nevím, zda je to chladnými rány či nízkou vlhkostí vzduchu, ale jaksi se to všechno zastavilo. Rostliny stojí s barevnými ... Více

Zasláno 28.05.2023 20:24 Články na In-počasí - Před námi je slunečný týden, teploty se dostanou na letní hodnoty

Miriam: Leknín je zvláštní, že tam teď máte NO. Myslela jsem si, že toto je možné jen později na podzim a v zimě. Tady dnes nejdřív polojasno, potom skoro jasno až jasno. Teplota se značnou ... Více

Zasláno 25.05.2023 20:16 Předpověď počasí - Jaké bude léto 2023?

Miriam: ryngle Já mám taky ráda teplo, nebo spíš horko (klidně vedra). Modely bych tak úplně vážně nebrala, ony většinou dost podceňují denní maxima. Předevčírem u nás mělo být jen 23, a bylo ... Více

Zasláno 24.05.2023 15:00 Předpověď počasí - Jaké bude léto 2023?

Miriam: Tutugon Na plíseň je dobrý silný vývar z vrbového proutí (kyselina salicylová, obsažená ve vrbě, podporuje imunitu rostlin). Syrové pruty, klidně olistěné, nastříhat na menší kousky, ... Více

Zasláno 23.05.2023 01:53 Předpověď počasí - JARO 2023 - jaké bude?

Miriam: Yurri Já papriky klidně seju v květnu přímo ven a mám tu zkušenost, že zde v nížině někdy po půli srpna začnou plodit. Pokud to není vyloženě pozdní odrůda. Na Vysočině, byť na jejím ... Více

Zasláno 22.05.2023 19:41 Předpověď počasí - JARO 2023 - jaké bude?

Miriam: No, vypadá to docela špatně. Tady celý týden značně chladno, teď snad tak 3 dni nadprůměru a potom zase chladno. Pokud se to ještě nezmění... Ecák dává v hlavním běhu podezřele nízké ... Více

Zasláno 19.05.2023 12:22 Předpověď počasí - JARO 2023 - jaké bude?

Miriam: Tady od neděle 18 mm; nejvíc tedy spadlo hned v neděli. Dnes začalo pršet už krátce po poledni, ale celkově toho moc nespadlo... asi 4 mm. Teď už delší dobu neprší. Více

Zasláno 16.05.2023 20:38 Články na In-počasí - V novém týdnu pozor na vydatné srážky, teploty budou nízké

Miriam: No, chladno rozhodně je. Za květen prozatím maximum 23 (a kousek), což je docela bída. Jinak to oteplení od víkendu se dle všeho na JM projeví poněkud méně. Modely sem nedávají ten ... Více

Zasláno 16.05.2023 00:43 Články na In-počasí - V novém týdnu pozor na vydatné srážky, teploty budou nízké

Miriam: Je zajímavé, jak ten chlad postupuje. V poledne tady bylo 17, potom to možná ještě o pár desetinek vylezlo nahoru, nicméně zhruba od 13. hodiny teplota pomalu klesá, i přes zcela jasnou ... Více

Zasláno 07.05.2023 17:37 Aktuální počasí - Teplotní rozdíl mezi západem a východem ČR

Miriam: Jirke85 samozřejmě jde především o povrchové sucho. Ovšem na jaře toto není dobré, mladé rostliny potom nerostou + dřepčíci pořádají o to větší nájezdy. Košťáloviny už mám z větší části ... Více

Zasláno 05.05.2023 23:07 Články na In-počasí - Teplotně i srážkově normální začátek května, pozor si musíme dát na přízemní mrazíky