Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Kromě Moravy a severu Čech se dnes nízká oblačnost místy rozpustí

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 911 příspěvků pro uživatele Miriam:

Miriam: No, chladno rozhodně je. Za květen prozatím maximum 23 (a kousek), což je docela bída. Jinak to oteplení od víkendu se dle všeho na JM projeví poněkud méně. Modely sem nedávají ten ... Více

Zasláno 16.05.2023 00:43 Články na In-počasí - V novém týdnu pozor na vydatné srážky, teploty budou nízké

Miriam: Je zajímavé, jak ten chlad postupuje. V poledne tady bylo 17, potom to možná ještě o pár desetinek vylezlo nahoru, nicméně zhruba od 13. hodiny teplota pomalu klesá, i přes zcela jasnou ... Více

Zasláno 07.05.2023 17:37 Aktuální počasí - Teplotní rozdíl mezi západem a východem ČR

Miriam: Jirke85 samozřejmě jde především o povrchové sucho. Ovšem na jaře toto není dobré, mladé rostliny potom nerostou + dřepčíci pořádají o to větší nájezdy. Košťáloviny už mám z větší části ... Více

Zasláno 05.05.2023 23:07 Články na In-počasí - Teplotně i srážkově normální začátek května, pozor si musíme dát na přízemní mrazíky

Miriam: Jirke85 Tady je bohužel opět dost sucho. Více

Zasláno 05.05.2023 22:39 Články na In-počasí - Teplotně i srážkově normální začátek května, pozor si musíme dát na přízemní mrazíky

Miriam: Střed ČR by měl být v Číhošti, což jsou souřadnice 49°44′30.5″ s.š., 15°20′6.45″ v.d. Ale to v tomto ohledu zřejmě není podstatné. Je to všechno dost daleko a takto napřed bych se ... Více

Zasláno 04.05.2023 17:47 Články na In-počasí - Teplotně i srážkově normální začátek května, pozor si musíme dát na přízemní mrazíky

Miriam: Tady to těsně před svítáním sjelo na +4 se silnou studenou rosou, jinak bylo většinu noci mezi 6-7. Jinovatku jsem brzy ráno nikde neviděla, ale podle mě to do přízemního mrazu (nebo ... Více

Zasláno 04.05.2023 14:27 Články na In-počasí - Teplotně i srážkově normální začátek května, pozor si musíme dát na přízemní mrazíky

Miriam: Např. tady opravdu není zvykem pálit nějaké vatry (vlastně se dozvídám až letos, že se někde něco takového dělá). Zde max. táborák se špekáčky. Více

Zasláno 02.05.2023 01:48 Články na In-počasí - Satelitní snímky opět po dvou letech zachytily pálení čarodejnic

Miriam: Modely i tu předchozí situaci nejdřív hodně přehnaly (do chladu). Nakonec to tak dramatické nebylo... Jinak tady dnes max. 19,5. Noc nevypadá úplně studená - ještě teď je 10,1, i když ... Více

Zasláno 30.04.2023 22:28 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: Zdá se, že jižní okraj toho komplexu nás může líznout. Možnost krup se mi teda vůbec nelíbí. Více

Zasláno 29.04.2023 14:02 Bouřky - Bouřky 29.4.2023 s možností slabší supercely na JV

Miriam: Předposlední výstupy modelů byly o hodně teplejší, i s těmi dvacítkami. Já bych zatím vyčkala... swan1 Ty teploty na konci zdejšího výhledu jsou tak nějak všude stejné. Sem to dává ... Více

Zasláno 29.04.2023 13:34 Předpověď počasí - JARO 2023 - jaké bude?

Miriam: kuba Jj, ten postřik opravdu funguje. Předloni jsme díky němu měli extrémní úrodu všech peckovin. Do -5 to je až stoprocentní, pokud se aplikuje s předstihem a květy jsou v příznivé ... Více

Zasláno 27.04.2023 23:24 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: Ai-kun někde jsem četla, že v extrémních podmínkách, kde ty květy hodně namrzají, je vhodnější pěstovat meruňku ve tvaru palmety (aby šla dobře zakrýt). Je fakt, že my bychom letos ... Více

Zasláno 27.04.2023 20:29 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: ludvicek Jj, nedávno v Kruhu nabízeli jabloně malináče. Původně jsem chtěla jeden stromek koupit, ale podle různých zkušeností, co píšou na internetu, je to odrůda jen do horských poloh. ... Více

Zasláno 27.04.2023 17:53 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: Tady bylo ještě po půlnoci skoro jasno, takže to nakonec kleslo na +0,6. Potom se začalo rychle zatahovat a zbytek noci bylo ok. +3. Před mrazem nás zachránila jedině oblačnost, samozřejmě. ... Více

Zasláno 27.04.2023 12:35 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: Aladin má pro tuto noc více oblačnosti než pro tu minulou; snad to vyjde. Více

Zasláno 26.04.2023 15:31 Předpověď počasí - JARO 2023 - jaké bude?

Miriam: Tady se to také pořád motá kolem 6 °C (chvílemi to klesá, chvílemi stoupá, byť je od časného večera úplně jasno a vítr není zrovna silný). Znovu se potvrzuje, že ty nejhorší mrazy zde ... Více

Zasláno 25.04.2023 23:26 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: Karel83 Tady bylo také něco přes 16, po bouřce se ale ochladilo. Více

Zasláno 25.04.2023 17:08 Aktuální počasí - Aktuální počasí - duben 2023

Miriam: kuba Snad to opravdu nikde nebude tak zlé. Dá se i nalít voda pod stromy. Jinak naše meruňka má v tento čas poměrně velké plůdky, které už moc nejsou chráněné obaly. Já spíš doufám, ... Více

Zasláno 23.04.2023 20:51 Články na In-počasí - V příštím týdnu pomalý návrat k normálu, vyšší teploty až v závěru týdne

Miriam: drakopisek Židenice jsou skoro ve středu Brna... navíc takto nízké průměry snad nejsou nikde na JM. Podle mě spíš chyba meteostanice. Více

Zasláno 23.04.2023 16:29 Předpověď počasí - Bude duben 2023 chladnější než 2021?

Miriam: Výhledy se oteplují, a to i ty na příští týden. ECMWF i GFS dávají shodně pro Brno nejnižší teplotu ve výšce -3,2 (a to jen na chvíli). Původně to mělo být až -5. Více

Zasláno 23.04.2023 16:26 Články na In-počasí - V příštím týdnu pomalý návrat k normálu, vyšší teploty až v závěru týdne