Možná by bylo asi vhodnější upravit název tématu na: Teplotní rozdíly v rámci ČR.
Pěkně by se tu mohly vyjímat například teplotní inverze.
Diskuse o počasí Teplotní rozdíl mezi západem a východem ČR
27.12.2020 v 19:00.: Volary na Šumavě téměř -11!, zatímco Karviná na Východě ČR pomalu +6. Rozdíly jsou i na velice malém území. Kuřim v 19:00 +0,4, ale Čebín již -1,7 jinak vzdálenost meteostanic je asi 5,1km od sebe. Advekce od JV je patrně silnější než se čekalo a tak maximální teploty pro zítřek jsou již dosaženy. Pravděpodobně tak budeme atakovat i hranici +10
Je zajímavé, jak ten chlad postupuje. V poledne tady bylo 17, potom to možná ještě o pár desetinek vylezlo nahoru, nicméně zhruba od 13. hodiny teplota pomalu klesá, i přes zcela jasnou oblohu. Teď už jsme se dostali pod 14°C. V kombinaci s chladným a silným SV větrem není pocitovka nic moc.
Karel83
Ano, navíc se v podstatě celý den ochlatuje s tím, jak se tam roztéká studený vzduch: https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/olomouc/
Tu nebylo ani 15.. odpoledne ven jen v podzimní bundě.. tohle není na mě. Snad bude v dalších dnech tepleji, jinak k bouřkám takový postřeh jak všude ze všech stran slyším jak budou hrozné a silné bouřky, ale co když bude sezóna slabá... i to se může stát, tímto směrem žádné názory neslyším... už to jak rozpačitě sezóna bouřek začíná, sice byla výstraha, ale bouřky hodně slabé.. a to že někdo nazývá kumul s rotující základnou supercelou raděj nekomentuju, fotky jsem taky čekal hezčí a něco lepšího než jsem na facebooku viděl.. nevím, ale nikde není psáno, že musí být echt silné bouřky.
Dneska celý den Šumpersko a okolí, a zima, jak v ruským filmu A teď odpoledne, jsem málem umrzl na Dolní Moravě, na hřebenu mlha, ledový vítr, teplota okolo 2°C Včera v Olomouci bylo líp, i když k večeru už taky chladněji. A tady na Kralicku, už včera o dost chladněji
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.