S postupujícím květnem obvykle teploty rychle rostou. V nejbližších dnech nás ale naopak čeká pokles teplot. Začátek nového týdne přinese také hodně srážek, které k nám přijdou ve dvou vlnách z oblasti Alp.... Více >>
Tak podle toho, jak mně ráno loupalo v kolenech a teď se přidalo i rameno, těch 40 mm tady do čtvrtka určitě dáme. Jestli někdo ze SZ Čech chce pár kubíků kvalitní májové dešťovky, ať si zajede do Brna s cisternou.
ICON (DE) se mi líbí. Srážky kolem 10 mm nebo přes 10 mm prakticky všude. Osekané je to jenom na úplném západě, ale taky jsou tam místy nějaké úhrny k 10 mm.
Třeba ICON-EU je už šíleně osekaný směrem na SZ a naopak hodně srážek na JV, ale to se ještě může změnit. Je to suma na 5 dní.
Asi už tušíme, kterým směrem spadne víc a kterým míň.
swan1 Tady prší rychlostí 1 mm za hodinu. Krásně májovej deštík. Byl by hřích remcat, ale snad od příštího víkendu přijde trochu toho slunečného počasí.
Jsem ve Znojmě a i podle srážkoměrů v okolí už jsme nad 6-7 mm, i pod stromy už mokro a trvale mírně prší a teplota klesá k +10, opravdu krásný víkend, co by za to ve Španělsku dali.
ludvicek Kolego přesně tak. Intenzita tak akorát a souhlasím s Vašim odhadem z lupaní kolene a ramena, takže těch 40-50mm by spadnout mohlo. Tedy dost nezvyklé jaro v kontextu let posledních co se srážek týče. Snad další měsíce budou podobné, ale snad se přidá i SZ.
Tak ten déšť se sekne někde v prostoru středních Čech nad ránem a dopoledne, ale nepůjde o nic závratného. Na ÚT-ST to vypadá už na chaotické malůvky, které se ještě dost pozmění...
Pěkně se to tu honí před chvíli černo až skoro tma a pak trošku silnější déšť. Teď zase světlo, ale už zase se trochu mračí. Aladin vypadá celkem brutálně. To bude vody jestli mu to výjde.
Fstorm Projel jsem webky čhmú, jestli se nenaskytne nějaký zajímavý záběr a Maruška ho nabídla. Skutečně se tam přes kopce prohnal silný krátký liják. To padá z husté kupovité oblačnosti, která se vytvořila pod tou vysokou dekou za příznivých okolností.