Zatímco v tomto týdnu se teploty často dostaly k letním 25 °C, ten příští bude chladnější a teploty budou kolem 20 °C. Letní den se za celý týden nevyskytne (kromě pár stanic na severozápadě v pondělí). Počítat také musíme postupně místy se srážkami. Ojediněle zabouří, ale vzhledem k nízkým teplotám by nemělo jít o silné bouřky.... Více >>
Diskuse o počasí Nový týden spíše chladnější a postupně místy se srážkami
In-počasí
Mrknul jsem teda na váš archiv Vsetína a zjistil jsem, že tropický den se v červnu pokud jsou údaje správné, nevyskytl od roku 2000 pouze 4x
Byly to roky 2011, 2009, 2005 a 2004
No a v roce 2005 se 3 tropické dny vyskytly v květnu, v červnu to bylo těsně a pak až na konci července... zajímavé
tropické dny? ne díky, klimatizace nám vyjdou akorát na zbavení se tak dvou místností ať jich je míň a je chladnějš, né pomalu 40 jako loni 19.6.
Dnes ráno mělo být podle předpovědi 11°C a bylo 6,5°C tak to vypadá že ve středu budou dva nad nulou,to se voda na koupání moc neohřeje,bejvávalo když jsme se na konci května koupali v rybníku.
Baumrtnik
Předpovědi i na týden velmi dobře vystihují trend, vždyť si můžete přečíst uplynulé týdenní předpovědi https://www.in-pocasi.cz/clanky/vyznacne/dest-4.6.... a https://www.in-pocasi.cz/clanky/vyznacne/sluneco-l... - vyšly zcela správně. Samozřejmě nikdo nedokáže říct, kde přesně se přeháňka nebo bouřka vyskytne a potom se v lokální předpovědi úhrny liší. Však víte, že někde v minulém týdnu spadlo 50 mm a o pár km dále to bylo 0 mm. Především by se to chtělo zaměřit na kvalitu příspěvku - bez čárek a vět téměř není k pochopení, co píšete.
In-počasí
Já jsem zvyklí psát bez čárek a teček.Ale já nepíšu za celou část republiky, pouze za Frýdlantsko a Hejnicko.Jeste včera večer tam bylo,kolem 20 června přes 70 mm srážek,dnes ráno už tam byla čistá 0 a tady u nás je to už poněkolikáté,tak kde to berete už je známo,kudy bouřky a srážky chodí prakticky stejnou trasu,ale Šluknovsko a Frýdlantsko to hodně vynechává už jsme hodně na suchu.
Ty vyšší teploty co asi dorazí zvýší výpar a sucho a pršet asi moc nebude.
Svým způsobem ty vyhlídky jsou dobré. Klidové počasí, které nepřekvapí se hodí a k tomu zvyšování teplot také není ke škodě, abychom si postupně zvykli na nějaký ten tropík, ale bude to takové nevýznamné všechno...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.