Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo nízkou oblačností a mlhavo, na horách slunečno

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 911 příspěvků pro uživatele Miriam:

Miriam: Norm. dlouhodobá maxima v JM kraji (řeč je o nížinách) jsou pro první polovinu dubna 15-16 °C. Zatím jsme takový den měli pouze jeden, jinak jedeme v dost silném podprůměru. Snad bude ... Více

Zasláno 10.04.2023 09:35 Články na In-počasí - V novém týdnu v některých dnech déšť a teploty kolem 10 °C

Miriam: kuba Ten obrázek vypadá až neuvěřitelně. Já bych byla moc ráda za 20 mm. Uvidíme. --- Dnes je opravdu chladno, teď to vylezlo na +5... V noci bylo dlouho ok. +4, ale potom najednou ... Více

Zasláno 08.04.2023 13:46 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Tady momentálně už nějakou dobu pěkně prší při rovných +5. Konečně. Mrznout by opravdu nemělo. Pokud je zataženo, bylo by to divné. Více

Zasláno 07.04.2023 22:46 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: kuba u nás podle mě třešně ještě nekvetou (neviděla jsem). Doma máme jen višně a ty právě mají zelená poupata. Předpokládám, že třešně taky(?) Meruňky a mirabelky ale kvetly min. o ... Více

Zasláno 07.04.2023 20:49 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Tady dnes max. 8, přičemž dopoledne a potom kolem 3. hodiny i nepatrně pršelo (naprosto neměřitelné množství, ale velké kapky).Sníh tedy ale nebyl; divím se, že v Brně ano. Asi to tam ... Více

Zasláno 07.04.2023 19:48 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Kontrolovala jsem teď mirabelky a myrobalán. Kupodivu ty větší stromy omrzly jen asi ze 60%. Malé jsou omrzlé kompletně. Meruňku jsme odstrojili, už i pustila neopylené květy (naprostá ... Více

Zasláno 06.04.2023 18:27 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: kuba Mrazy ještě mohou být, ale už snad ne tohoto druhu... I teď to byl značný extrém. Těch -2, které by při smůle mohly být, to není tak hrozné. Jinak teď je skoro +9, ale pocitovka ... Více

Zasláno 06.04.2023 12:36 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Tak tady dnes rekord...-6,5 těsně před svítáním. Od večera jasná obloha, absence byť jen vánku a velmi suchý vzduch udělaly svoje. Denní amplituda byla včera nějakých 14 st., což za ... Více

Zasláno 06.04.2023 11:24 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: kuba Je to škoda... Zajímavé je, proč ten postřik někdy funguje víceméně na 100 %, a někdy tedy ne. --------------- Jinak tady je už delší dobu opět naprosto jasno a bezvětří. Jsme ... Více

Zasláno 05.04.2023 22:50 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Yurri plané třešně máme taky rádi, dýně já osobně moc ne-e. Letos chci zkusit marmeládu z plodů mahonie, prý je moc dobrá. Odpoledne jsem se dívala na mirabelky, které máme za humny ... Více

Zasláno 05.04.2023 18:56 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Yurri To máte dobré. Nám už myrobalány odkvétají, zrovna jako meruňky. Pochybuju, že tam něco přežilo... Ryngle a švestky ale zatím vypadají v pohodě, zrovna tak jiné peckoviny. Trochu ... Více

Zasláno 05.04.2023 13:04 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Já pořád čekám, kdy se změní proudění a půjde sem teplý vzduch. Ale předpověď tryskového proudění tomu zatím není nakloněna. Více

Zasláno 05.04.2023 12:54 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Tady dnes min. -4,9. Ovšem myslím (zatím jsem to nekontrolovala), že meruňka je v pohodě. Je dobře zakrytá (odkrývat ji budeme, až to přestane - je to docela operace) + mírné vytápění ... Více

Zasláno 05.04.2023 11:20 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Nám Aladin dává ráno necelé -4, a podle toho, jak se teplota vyvíjí, bych tomu i věřila... Zatím docela fouká. Meruňku jsem zakryla ještě důkladněji než včera, v čemž mi paradoxně dost ... Více

Zasláno 04.04.2023 21:33 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: V noci tady bylo při bezvětří a jasné obloze asi 5 min. -3, potom to šlo díky větru rychle nahoru a ještě před rozedněním zase bylo velmi mírně nad nulou. Meruňka je v pořádku. Teď ... Více

Zasláno 04.04.2023 15:18 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Yurri tady je dávno naprosté jasno a už před delší dobou přestalo takřka foukat (!) Teplota se drží ok. -2,5 a kupodivu nějak neklesá. Je to dost, ale meruňka je zabalená. ---- Teď ... Více

Zasláno 04.04.2023 04:06 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: kuba Rozhodně držím palce. Nám všem. Také se nejvíc bojím středečního a čtvrtečního rána. Kdyby to nějak nevycházelo, alespoň zkuste pár haluzí něčím omotat, když celý strom nejde zakrýt... ... Více

Zasláno 04.04.2023 00:48 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: kuba Tady je už nějakou dobu 100% jasno. Ale dost fouká. Teplota je +0,9. No uvidíme. Meruňka je tak nějak zakrytá, jak to dovoluje vítr. Broskve jsme nezakrývali, ty vydrží více - ... Více

Zasláno 04.04.2023 00:41 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Tady je zataženo a +2,4. Vítr už není tak divoký, ale pořád dost fouká. Yurri pokud se ty obrázky vztahují k dnešní-zítřejší noci, zdá se mi to trochu přehnané. Nevím, jak na Vysočině, ... Více

Zasláno 03.04.2023 22:14 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci

Miriam: Yurri u vás už přestalo foukat, nebo teplota tak klesla i přes vítr? Tady jsou neustálé nárazy ok. 15 km/h, teplota je momentálně +3. Také to jde pomalu dolů. Zajímalo by mě, na kolik ... Více

Zasláno 03.04.2023 20:14 Články na In-počasí - Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci