Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno a mimořádně teplo, odpoledne často přes 35 °C, noc na zítřek tropická

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 948 příspěvků pro uživatele Miriam:

Miriam: Jirke85 Tady je bohužel opět dost sucho. Více

Zasláno 05.05.2023 22:39 Články na In-počasí - Teplotně i srážkově normální začátek května, pozor si musíme dát na přízemní mrazíky

Miriam: Střed ČR by měl být v Číhošti, což jsou souřadnice 49°44′30.5″ s.š., 15°20′6.45″ v.d. Ale to v tomto ohledu zřejmě není podstatné. Je to všechno dost daleko a takto napřed bych se ... Více

Zasláno 04.05.2023 17:47 Články na In-počasí - Teplotně i srážkově normální začátek května, pozor si musíme dát na přízemní mrazíky

Miriam: Tady to těsně před svítáním sjelo na +4 se silnou studenou rosou, jinak bylo většinu noci mezi 6-7. Jinovatku jsem brzy ráno nikde neviděla, ale podle mě to do přízemního mrazu (nebo ... Více

Zasláno 04.05.2023 14:27 Články na In-počasí - Teplotně i srážkově normální začátek května, pozor si musíme dát na přízemní mrazíky

Miriam: Např. tady opravdu není zvykem pálit nějaké vatry (vlastně se dozvídám až letos, že se někde něco takového dělá). Zde max. táborák se špekáčky. Více

Zasláno 02.05.2023 01:48 Články na In-počasí - Satelitní snímky opět po dvou letech zachytily pálení čarodejnic

Miriam: Modely i tu předchozí situaci nejdřív hodně přehnaly (do chladu). Nakonec to tak dramatické nebylo... Jinak tady dnes max. 19,5. Noc nevypadá úplně studená - ještě teď je 10,1, i když ... Více

Zasláno 30.04.2023 22:28 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: Zdá se, že jižní okraj toho komplexu nás může líznout. Možnost krup se mi teda vůbec nelíbí. Více

Zasláno 29.04.2023 14:02 Bouřky - Bouřky 29.4.2023 s možností slabší supercely na JV

Miriam: Předposlední výstupy modelů byly o hodně teplejší, i s těmi dvacítkami. Já bych zatím vyčkala... swan1 Ty teploty na konci zdejšího výhledu jsou tak nějak všude stejné. Sem to dává ... Více

Zasláno 29.04.2023 13:34 Předpověď počasí - JARO 2023 - jaké bude?

Miriam: kuba Jj, ten postřik opravdu funguje. Předloni jsme díky němu měli extrémní úrodu všech peckovin. Do -5 to je až stoprocentní, pokud se aplikuje s předstihem a květy jsou v příznivé ... Více

Zasláno 27.04.2023 23:24 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: Ai-kun někde jsem četla, že v extrémních podmínkách, kde ty květy hodně namrzají, je vhodnější pěstovat meruňku ve tvaru palmety (aby šla dobře zakrýt). Je fakt, že my bychom letos ... Více

Zasláno 27.04.2023 20:29 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: ludvicek Jj, nedávno v Kruhu nabízeli jabloně malináče. Původně jsem chtěla jeden stromek koupit, ale podle různých zkušeností, co píšou na internetu, je to odrůda jen do horských poloh. ... Více

Zasláno 27.04.2023 17:53 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: Tady bylo ještě po půlnoci skoro jasno, takže to nakonec kleslo na +0,6. Potom se začalo rychle zatahovat a zbytek noci bylo ok. +3. Před mrazem nás zachránila jedině oblačnost, samozřejmě. ... Více

Zasláno 27.04.2023 12:35 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: Aladin má pro tuto noc více oblačnosti než pro tu minulou; snad to vyjde. Více

Zasláno 26.04.2023 15:31 Předpověď počasí - JARO 2023 - jaké bude?

Miriam: Tady se to také pořád motá kolem 6 °C (chvílemi to klesá, chvílemi stoupá, byť je od časného večera úplně jasno a vítr není zrovna silný). Znovu se potvrzuje, že ty nejhorší mrazy zde ... Více

Zasláno 25.04.2023 23:26 Články na In-počasí - V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí

Miriam: Karel83 Tady bylo také něco přes 16, po bouřce se ale ochladilo. Více

Zasláno 25.04.2023 17:08 Aktuální počasí - Aktuální počasí - duben 2023

Miriam: kuba Snad to opravdu nikde nebude tak zlé. Dá se i nalít voda pod stromy. Jinak naše meruňka má v tento čas poměrně velké plůdky, které už moc nejsou chráněné obaly. Já spíš doufám, ... Více

Zasláno 23.04.2023 20:51 Články na In-počasí - V příštím týdnu pomalý návrat k normálu, vyšší teploty až v závěru týdne

Miriam: drakopisek Židenice jsou skoro ve středu Brna... navíc takto nízké průměry snad nejsou nikde na JM. Podle mě spíš chyba meteostanice. Více

Zasláno 23.04.2023 16:29 Předpověď počasí - Bude duben 2023 chladnější než 2021?

Miriam: Výhledy se oteplují, a to i ty na příští týden. ECMWF i GFS dávají shodně pro Brno nejnižší teplotu ve výšce -3,2 (a to jen na chvíli). Původně to mělo být až -5. Více

Zasláno 23.04.2023 16:26 Články na In-počasí - V příštím týdnu pomalý návrat k normálu, vyšší teploty až v závěru týdne

Miriam: swan1 Tady jsou v poslední dekádě dubna normální maxima spíš těch 17-20. Příští týden vypadá poměrně podprůměrně, ale snad to nebude až tak hrozné (hlavně s mrazem). Více

Zasláno 23.04.2023 00:10 Předpověď počasí - JARO 2023 - jaké bude?

Miriam: Tady u nás bude určitě chladnější. V této oblasti předloňský duben až takto studený nebyl. Náhodou jsem narazila na stránky soukromé meteostanice z Brna-Židenic. Tam to je letos úplně ... Více

Zasláno 21.04.2023 14:49 Předpověď počasí - Bude duben 2023 chladnější než 2021?

Miriam: Zajímavé je, že ten efekt SSW má trvat tak dlouho. Většinou se píše, že až 8 týdnů. Ale pokud by to mělo trvat min. do 10 května, bylo by to už delší období. Více

Zasláno 21.04.2023 14:41 Články na In-počasí - V příštím týdnu pomalý návrat k normálu, vyšší teploty až v závěru týdne