Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Mlha a nízká oblačnost v nižších polohách, na horách slunečno

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 911 příspěvků pro uživatele Miriam:

Miriam: ludvicek Osmdesátky si nepamatuju, to jsem byla ještě moc malá; ani ne školkového věku. Ale mám plno zimních fotek z raných dětských let, které jsou na pozadí holých zmrzlých polí ... Více

Zasláno 25.09.2025 21:05 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

Miriam: ludvicek Já si to tak nějak právě taky pamatuju. S tím, že tady v devadesátkách sníh opravdu spíš nebýval, než býval. V Brně - resp. v jeho severnějších částech - bývá přece jen trochu ... Více

Zasláno 25.09.2025 20:47 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

Miriam: Marek_98 Můžu se zeptat, které to byly zimy, kdy bylo na JM 30 cm sněhu? Já si takovou pamatuju zaručeně jen jednu - 2005/2006 (a to jsem - dle nicku - cca o 10 let starší). Je tedy ... Více

Zasláno 25.09.2025 19:21 Zima - Jaká bude zima 2025/2026

Miriam: Francois Nepřehlédl jste se? Já se teď dívám na graf ČHMÚ ze Sněžky-Poštovny - nejsou tam příznaky žádných přeháněk. Mě to sněžení docela zaujalo, ale fakt nikde nic nevidím, ani v ... Více

Zasláno 23.08.2025 11:27 Články na In-počasí - V novém týdnu už příjemné teploty, ale opět jen málo srážek

Miriam: https://www.snezkalanovka.cz/webkamery/ Příznaky sněžení tam nevidím, jen mlhu (ale to, mám dojem, je na Sněžce častá věc). Více

Zasláno 23.08.2025 11:13 Články na In-počasí - V novém týdnu už příjemné teploty, ale opět jen málo srážek

Miriam: Lerak2 Z Lednice do Ivanovic na Hané je to vzdušnou čarou cca 90 km. Ze středu Brna do Dyjákovic rovněž vzdušnou čarou něco přes 70 km. Kousek od sebe jsou třeba Pohořelice a Brod ... Více

Zasláno 15.06.2025 14:32 Články na In-počasí - Před námi je suchý týden s postupně rostoucími teplotami

Miriam: Lerak2 "ČHMÚ tam má oproti jiným krajům, hustou síť meteostanic." Rozhodně nesouhlasím. Naopak, oproti jiným krajům je ta síť řídká. Podívejte se na rozměry území, které ... Více

Zasláno 14.06.2025 21:42 Články na In-počasí - Před námi je suchý týden s postupně rostoucími teplotami

Miriam: Ten výhled je podle GFS ze 6. hodiny ranní, kde jsou hlavní běhy docela ustřelené od průměru ansámblů. Taky už se těším na déletrvající horko, ale mohlo by ještě zapršet. Pořád je tady ... Více

Zasláno 10.06.2025 16:14 Články na In-počasí - Před námi je suchý týden s postupně rostoucími teplotami

Miriam: Danda.1902 Už zde bylo takové téma: https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-12-7675-Meteosta... Ale je mi záhadou, jak se taková chyba vůbec stala... Více

Zasláno 17.05.2025 17:25 Web In-počasí - Úpravy na In-počasí 2025 - nový server i drobné změny

Miriam: Já bych si jen dovolila vznést námitku, že květen 2019 měl výrazně vyšší minima (alespoň v mojí oblasti) a nízká maxima byla způsobena srážkami. Vzduchová hmota nad námi tedy musela ... Více

Zasláno 17.05.2025 09:30 Články na In-počasí - Česko hlásí podprůměrné teploty, jinde ve světě měří rekordní vedra

Miriam: Fstorm Tady včera bylo pár desetin přes 20. Bylo pěkně, to jo. Ale ten vzduch je až depresivně suchý, už začínají odcházet rostliny, které jsem zasadila na podzim a zjevně ještě tak ... Více

Zasláno 11.05.2025 12:00 Články na In-počasí - Čeká nás srážkově i teplotně podprůměrný týden, hrozí i mrazíky

Miriam: Lerak2 Přízemní mráz v první půlce května vůbec neřeším. Stromům ani vínu to nevadí a zeleninu buď zakryju, anebo s ní ještě čekám (jako letos). Velkopěstitelé v širokém okolí už sice ... Více

Zasláno 09.05.2025 11:36 Články na In-počasí - Čeká nás srážkově i teplotně podprůměrný týden, hrozí i mrazíky

Miriam: palma Tady rozhodně není běžné, aby mrzlo v květnu ve 2m, a momentálně to zde hrozí taky. Tato noc byla v pohodě, ale uvidíme, co zítra. A celkově je to chladno velmi výrazné. U nás ... Více

Zasláno 09.05.2025 10:23 Články na In-počasí - Čeká nás srážkově i teplotně podprůměrný týden, hrozí i mrazíky

Miriam: Tomino U nás taky nebývá moc bouřek - vše se nám vyhýbá ještě od západu a jde to obloukem právě na Brno . Až na výjimky nás chytají jen ty kraje s deštěm (resp. často ani ty ne). Více

Zasláno 04.05.2025 09:19 Články na In-počasí - Silné bouřky na studené frontě 3.5.2025

Miriam: Květen, bohužel, zatím vypadá, že bude suchý a studený. Ono se to ještě může změnit, ale toto je přesně to, co nemám ráda. Zajímavé je, že fronty od SZ dřív přinášely srážky - a v posledních ... Více

Zasláno 02.05.2025 10:54 Články na In-počasí - Nový týden nabídne často slunce s teplotami nad 20 °C

Miriam: MostMost Otakárky ovocné mívám na zahradě (na statici). O. fenyklové taky, ale těch ovocných je nějak míň. Určitě ale žijí i jinde než okolo Mostu. Více

Zasláno 28.04.2025 22:38 Články na In-počasí - Nový týden nabídne často slunce s teplotami nad 20 °C

Miriam: TomasMost To jsem četla taky, ale moc se mi nezdá, že by to tak bylo - plusové teploty by podle mě vadit neměly. Jestli tam nebyla tisková chyba a neměli na mysli minus... Nevím. Úplně ... Více

Zasláno 20.04.2025 23:24 Články na In-počasí - V novém týdnu nadprůměrné teploty, čeká se první letní den s teplotou 25 °C

Miriam: Neuro Mě loni překvapily hrušně. Mráz přišel v době, kdy už všechny stromy měly poměrně velké plůdky. Bez problémů to přežily právě hruštičky, a to na všech stromech (různé odrůdy), ... Více

Zasláno 20.04.2025 16:18 Články na In-počasí - V novém týdnu nadprůměrné teploty, čeká se první letní den s teplotou 25 °C

Miriam: Neuro Tak pokud by mrazy ve 2 m reálně hrozily až do Zmrzlých, mohli bychom se vykašlat nejen na meruňky, ale celkově na všechny ovocné kultury. Počítám, že na většině území republiky, ... Více

Zasláno 20.04.2025 15:34 Články na In-počasí - V novém týdnu nadprůměrné teploty, čeká se první letní den s teplotou 25 °C

Miriam: ... Více

Zasláno 13.04.2025 12:16 Články na In-počasí - Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy