Diskuse o počasí Před námi je další teplotně podprůměrný týden, nejchladnější bude jeho začátek
Zítra ráno by se přechodná sněhová pokrývka mohla objevit i v nižších polohách ve Šluknovském výběžku a pak i na Liberecku.V pondělí odpoledne a zřejmě i v úterý jsou možné ojedinělé bouřky,ale ty spíše zůstanou za hranicemi (Bavorsko,Sasko).Tak snad aspoň KH dostanou to,co mají slíbeno,tady dole byly nějaké rozumné srážky naposledy v lednu a ty,co se objevují v předpovědi,se pořád mažou nebo redukují na desetiny,což nic neřeší.Aspoň,že to původně avizované několikadenní větrné počasí se tady jaksi nekoná.
Podprůměrný týden to teda bude jen s odřenýma ušima. Samozřejmě první půlka ano, ale víkend může zamíchat kartami. Mimochodem, v půli dubna je u nás normál teplot v rozsahu zhruba +5 - +15°C, teď to bude ještě o něco míň a dnes ráno zde bylo minimum +3°C... Takže cca v normě.
U nás bylo v noci -4°C a jasno,potom přišla oblačnost k ránu a bylo -1,4°C a ta zatažená obloha je stále,do toho čerstvý vítr.
Dnes takový klid a beze srážek, dokonce se hrabe ale větrno já ve výhledu pořád mám
Srážky aládin stále na zítra přeje, jistě mu to opět vyjde
Nějaké větší oteplení tam mám až na velikonoční pondělí, aspoň tady už pátý den nemrzne, ty maxima zatím bída, včera bylo max +5 s
Aktuálně zajímavý a hezký pohled na radar či družici nad ČR - srážky v Čechách jdou ve směru proudění od SZ/S k JV/J, kdežto nad Moravou a východem republiky se nasouvá oblačnost se srážkami od J směrem na S. Na relativně malém území hezké pozorovat tento rozdíl, který je díky rozdílným výškám obou útvarů.
Včera velké zklamání když spadnul jenom 1 mm a další dny nás už nic nečeká. Březen zde tedy skončí extrémně suchý a spadlo jenom 12 mm za celý měsíc to je bída. Další dny nabídnou oteplování a více slunce což je sice fajn,ale má to pachuť toho že bude stačit týden vysokých teplot a slunce a ta voda bude chybět. Každopádně tato chladná epizoda zde nebyla nic extra - vločky jsme neviděli a nejnižší tmin -2°C tedy bez problému. Teď to vypadá na teplou první polovinu dubna tak snad už zima a mrazy nebudou zlobit v té druhé.
Já se musím aládinovi omluvit, měl tam 10 mm a to už tady zatím padlo, prší vesele dál
, ICON tam měl včera na dnes 3 mm, ostatní ještě míň, takže průměr už asi nedoženeme, ale aspoň tak
ogaři z okolí vidím pocukrováno, tady se to vůbec nechytalo a snad dnes poslední takový silně podprůměrný den, ale včera to kupodivu vylezlo na +8, takový hic jsem ani nečekal
ano, icon tentokrát vedle jak ta jedle a očekávanou sumu dnes nezměnil ani v novém výpočtu...
U mě taky trvá na 3 mm a spadlo již jednou tolik.... ale ono to kromě Aladina nevyšlo dnes nikomu. Všichni predikovali míň.
stále je co zlepšovat... u modelů zejména.
Březen prozatím okolo 33 mm...
za týden asi exploze vegetace začínají již teď tady v sadu kvést první višně..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.