Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Větrno a teploty okolo 17 °C, na severozápadě zpočátku ojediněle přeháňky

Diskuse o počasí Před námi je další teplotně podprůměrný týden, nejchladnější bude jeho začátek

# 29.03.2026, 10:44

Nový týden bude opět teplotně podprůměrný. Nejchladnější budou jeho první dny, kde se přechodně sněhové vločky objeví i v nižších polohách. Na horách v Čechách hlavně v pondělí a v úterý napadne několik centimetrů sněhu.... Více >>

# 29.03.2026, 21:14

Zítra ráno by se přechodná sněhová pokrývka mohla objevit i v nižších polohách ve Šluknovském výběžku a pak i na Liberecku.V pondělí odpoledne a zřejmě i v úterý jsou možné ojedinělé bouřky,ale ty spíše zůstanou za hranicemi (Bavorsko,Sasko).Tak snad aspoň KH dostanou to,co mají slíbeno,tady dole byly nějaké rozumné srážky naposledy v lednu a ty,co se objevují v předpovědi,se pořád mažou nebo redukují na desetiny,což nic neřeší.Aspoň,že to původně avizované několikadenní větrné počasí se tady jaksi nekoná.

ČHMÚ/sníh
499
# 30.03.2026, 06:56

No, tak ohledně Velikonoc to vypadá docela pěkně, obzvláště pak na neděli a pak i pondělí Velikonoční..Bude těch +20?:)

156
# 30.03.2026, 09:28

Podprůměrný týden to teda bude jen s odřenýma ušima. Samozřejmě první půlka ano, ale víkend může zamíchat kartami. Mimochodem, v půli dubna je u nás normál teplot v rozsahu zhruba +5 - +15°C, teď to bude ještě o něco míň a dnes ráno zde bylo minimum +3°C... Takže cca v normě.

# 30.03.2026, 10:20

U nás bylo v noci -4°C a jasno,potom přišla oblačnost k ránu a bylo -1,4°C a ta zatažená obloha je stále,do toho čerstvý vítr.

156
# 30.03.2026, 10:24

A tohle mě teda pobavilo, čtvrtek za dveřmi a kdo bude mít pravdu?:D

Předpověď čtvrtek In-Počasí a Yr.no (Ecák)
# 30.03.2026, 10:35

Dnes takový klid a beze srážek, dokonce se hrabe :slunce: ale větrno já ve výhledu pořád mám :( Srážky aládin stále na zítra přeje, jistě mu to opět vyjde ;-) :D

Nějaké větší oteplení tam mám až na velikonoční pondělí, aspoň tady už pátý den nemrzne, ty maxima zatím bída, včera bylo max +5 s :vitr: :zz:

36
# 30.03.2026, 12:50

jsme čtvrtý den se sněhem (ještě 2cm) a zítra to vypadá na slušnou nadílku :)

# 30.03.2026, 15:09

No teploty bída, i srážky bída. Škoda že minulý týden nebyly srážky plošné a zasáhly jen východ.
Od víkendu nás čeká změna, snad nebude situaci komplikovat saharský písek či vítr

# 30.03.2026, 15:13

Neuro
No s tou nadílkou nevím, pořád jsme v takovém meziprostoru, kdy srážky od západu se rozpadají někde na pomezí Čech a Moravy a srážky z východu končí na středním Slovensku. Aladin ty srážky furt predikuje na Beskydy a už 3 den mu to nevychází.

36
# 30.03.2026, 15:15

Aldy1977
Ale na zítřek to má icon i ecak, možná poslední záchvěv zimy...kéž by ale ne zase hned třicítky :D

# 30.03.2026, 15:44

Ty přeháňky dnešní jsou fajn..
Ale mm to moc nehodí...

Konečně ta správná, už skoro aprílová chumelenice, hezký vstup do vrcholného jara:)
# 30.03.2026, 19:51

U nás dnes všehovšudy tak 5 kapek, všechno se nad námi rozpadalo. Úhrn tedy samozřejmě neměřitelný. Ještě asi zítra je nějaká šance na srážky, potom by se mělo začít oteplovat a oblačnosti by mělo ubývat.

638
# 30.03.2026, 22:04

Aktuálně zajímavý a hezký pohled na radar či družici nad ČR - srážky v Čechách jdou ve směru proudění od SZ/S k JV/J, kdežto nad Moravou a východem republiky se nasouvá oblačnost se srážkami od J směrem na S. Na relativně malém území hezké pozorovat tento rozdíl, který je díky rozdílným výškám obou útvarů.

# 31.03.2026, 06:56

Centrum déšť se sněhem, ale mimo centrum sněžení s tvorbou pokrývky, do 3 cm. Nakonec něco dorazilo :cool:

131
# 31.03.2026, 07:31

Poslední sněžení této zimy? Kýpe ale chvílemi pěkně

4
# 31.03.2026, 09:00

Včera velké zklamání když spadnul jenom 1 mm a další dny nás už nic nečeká. Březen zde tedy skončí extrémně suchý a spadlo jenom 12 mm za celý měsíc to je bída. Další dny nabídnou oteplování a více slunce což je sice fajn,ale má to pachuť toho že bude stačit týden vysokých teplot a slunce a ta voda bude chybět. Každopádně tato chladná epizoda zde nebyla nic extra - vločky jsme neviděli a nejnižší tmin -2°C tedy bez problému. Teď to vypadá na teplou první polovinu dubna tak snad už zima a mrazy nebudou zlobit v té druhé.

# 31.03.2026, 09:35

Já se musím aládinovi omluvit, měl tam 10 mm a to už tady zatím padlo, prší vesele dál :prsi: :prsi:, ICON tam měl včera na dnes 3 mm, ostatní ještě míň, takže průměr už asi nedoženeme, ale aspoň tak

ogaři z okolí vidím pocukrováno, tady se to vůbec nechytalo a snad dnes poslední takový silně podprůměrný den, ale včera to kupodivu vylezlo na +8, takový hic jsem ani nečekal :D

úhrn 24 h a stále prší
4
# 31.03.2026, 09:40

ano, icon tentokrát vedle jak ta jedle a očekávanou sumu dnes nezměnil ani v novém výpočtu...
U mě taky trvá na 3 mm a spadlo již jednou tolik.... ale ono to kromě Aladina nevyšlo dnes nikomu. Všichni predikovali míň.

stále je co zlepšovat... u modelů zejména.

Březen prozatím okolo 33 mm...

za týden asi exploze vegetace :cool: začínají již teď tady v sadu kvést první višně..

36
# 31.03.2026, 10:02

tak na Lysé +19cm a celkově 65cm ,u nás 4 cm...do teď zhruba od 11 večer 12 mm

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.