Ja jsem na Pardubicku a vitr je teda hroznej, jinak by bylo taky 25st, ale ten vitr je fakt na hovno v narazech je dost silnej uz.
23st
Diskuse o počasí V neděli se výrazně oteplí, ale jen na jeden den
No, já chtěl dělat postřik na hrušně apod... jsem si nechal zajít chuť, bych kropil maximálně sebe, nebo sousedovi zahradu, fukéř tu je betélnej.... a pěkně to vysušuje, je to vidět vedle na zoraném poli, jak změnilo barvu..jinak +22 jsme tu dneska dali, slunko od rána, neděle velikonoční docela pěkná, na to, že podle prapůvodního GFS mělo být +5..
Pěkný sváteční den,nárazy se většinou držely do 15m/s,Kopisty nejvíc 18,5 m/s,v rámci ÚK nejtepleji asi Doksany 24,6°C,ale ráno 0,8°C,pak Ústí Vaňov 24,4°C,kde byl překonán rekord pro dnešní den.V Libereckém kraji Česká Lípa 22,8°C.No,a u nás na Resslu se už hasí odpolední požár.
TomasMost
Ohledně toho požáru se nedivím, všude lidí jak sr*ček v městských parcích a v okolí města...
Nejvíc vtipní byly lidé nabalený v bundách, venku přes 20°C a bundy, demence.
Po poledni jsem potřeboval do Lidlu v Duchcově a potkal jsem pár lidí, alespoň jedno pozitivum to mělo.
U mě jinak 22,3°C max, solidní.
Ještě to vypadá, že něco může být. Pěkná buňka u Třebíče v Moravských Budějovicích. Podmínky jsou dobré na nějaký slabší bouřky
Žádné téma netřeba. Hezký no pár bouřek i přes dnešní výmaz.
hrozně tropická noc dneska. za dva měsíce tohle bude neustále
Nakonec to maximum ještě vystoupalo a měli jsme až 23,7 °C. Později odpoledne pak přišel i silný nárazový vítr, ten ale večer ustal. Každopádně večer se tu objevila první bouřka roku, ale jen vzdálená, slyšel jsem celkem 7 hromů z jihozápadu. Pak se to rozpadlo, podle radaru tu měla být taková slabší přeháňka, ovšem nakonec ani kapka. Jinak, teplo je i nadále, ještě teď pozdě večer máme 16,8 °C.
EDIT, 23:03 SELČ: Tak mám potvrzeno, že jižně od nás z té oblačnosti pršelo.
Aidamkoo
Já jsem zase neviděl ty záblesky, když jsem slyšel poměrně tiché hřmění z jihozápadu, nedával jsem ještě takový pozor, pak byly 2-3 o něco hlasitější hromy a to mě už přimělo opakovaně chodit k oknu, abych viděl, jestli se bude blýskat, ale to se už elektrická aktivita z oblačnosti vytratila. Pak jsem ještě opakovaně kontroloval, jestli prší, podle radaru totiž trochu pršet mělo, ale nakonec opravdu ani kapka. Jinak, kolem těch 17 °C skutečně bylo a dokonce se i trochu oteplovalo, teď už ale teplota klesá, máme rovných 14 °C. To je ale pořád na noc na začátku dubna super. Přijdou horší noci, a to už v tomto týdnu.
Tady nejteplejší noc s min +10, ale nadlouho zas poslední, tento týden zase v pytli S tím větrem tady na SV bude nejchladněji z republiky, vytahuju na práci venku zase zimní oblečení, pokolkáté už a mohlo by se oteplit od víkendu, mačkám z toho výhledu aspoň průměr a srážky by to pomalu už taky chtělo, tohle je zase jaro na grc, hlavněže byl přes den úplně zbytečný nadprůměr v první polovině března, a po ránu často mrzlo a zase bude, snad bude i zase po zmrzlých, hurá
Nějaký ten sníh se v predikcich pro druhou polovinu týdne objevoval už minulý týden..
Zřejmě to tak bude a nějaké jarní vláhy se dočkáme aspoň z mokrého sněhu.
Ale pro duben je toto počasí typické, kdyby toho sněhu aspoň chtělo být víc..
Nedostatek povrchové vláhy bude brzy kritický..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.