Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Odpoledne a večer dorazí od západu bouřky, mohou být až velmi silné

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 1087 příspěvků pro uživatele Milan:

Milan: Mráz a sníh Myslíte si, že se někdy dočkají nějakého přídělu sněhu (myšleno alespoň 10-15 cm) a souvislých mrazů alespoň 10 dní i české nížiny? Protože jak jsem říkal, ani polohy kolem ... Více

Zasláno 09.01.2019 18:23 Články na In-počasí - Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení

Milan: Pokládám si otázku, zda se vůbec tuto zimu dočkáme ve stejné nadmořské výšce v Čechách (pod 300 m) alespoň tolika sněhu, jako mají na Moravě a aby to alespoň týden, 10 dní vydrželo. ... Více

Zasláno 09.01.2019 09:45 Články na In-počasí - Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení

Milan: Nevím, kam až modely sahají, tak není v dohledu ochlazení, aby se vyskytla souvislá řada lednových dnů. Takže leden zde asi bude podobný, jako ty minulé. Už je mi jedno, jestli je +3 ... Více

Zasláno 07.01.2019 09:34 Články na In-počasí - Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení

Milan: Dobře, tak prostě ale série ledových dnů v celé republice (alespoň týden v kuse) prostě ve výhledu není, proto zatím o nějaké vydařené zimě na celém území nemůže být řeč. Vydařená je ... Více

Zasláno 06.01.2019 15:06 Články na In-počasí - Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení

Milan: In-počasí Za vydařenou zimu si já představuji nějaké stabilnější počasí. Nezajímají mě hory, ale zdejší oblast. A každý se zajímá o svou oblast. Samozřejmě průměrné teploty to možná ... Více

Zasláno 06.01.2019 13:01 Články na In-počasí - Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení

Milan: Nevím, ale jestli tenhle výhled je zimní, tak já za takový výhled považuji ten, kdy by byly teploty na ledové dny. Leden zatím tedy rozhodně zimní nebude a spíše nadprůměrné teplo. ... Více

Zasláno 06.01.2019 11:27 Články na In-počasí - Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení

Milan: Za to v Čechách je to téměř jarní. Moje meteostanice naměřila až 8°C, tedy stejně jako na začátku týdne. A pro Čechy je pořádná zima v nedohlednu. Více

Zasláno 05.01.2019 14:44 Články na In-počasí - Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení

Milan: Proudění, které bude ještě minimálně týden, tak to na ledové dny v českých nížinách nebude. Takže na nějakou zimní atmosféru se sněhem můžeme zapomenout. Bude se akorát prohlubovat ... Více

Zasláno 04.01.2019 16:32 Články na In-počasí - Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení

Milan: Nížiny, alespoň ty v Čechách si na sníh počkají. Zatím jsou tu ledové dny kromě čtvrtka v nedohlednu. Při všech výraznějších frontách bude pod 400 m.n.m. pršet. Připomíná mi to rok ... Více

Zasláno 02.01.2019 19:26 Články na In-počasí - Původem arktický vzduch přinese výrazné ochlazení

Milan: Tak dalo se čekat, že tato fronta přinese srážky jen na návětrná místa. Co víc k té srážkové mapě dodat. Sám jsem byl na Děčínsku a každých 10 metrů výšky bylo znát. V údolí sníh žádný ... Více

Zasláno 11.12.2018 23:58 Zima - Ochlazení 10.12.?

Milan: Tak už jsme padli. Nutno ale dodat, že je to s více jak 24 hodinovým zpožděním vůči předpovědi. Do rána tak čekám, že celé Čechy už budou vyrovnané. Více

Zasláno 03.12.2018 22:46 Aktuální počasí - Teplotní rozdíl mezi západem a východem ČR

Milan: U nás je to taky velký rozdíl. Ráno slabě nad nulou, přes den se teplota vyšplhala na závratné tři stupně. Přitom o 20 km jižněji na Kladně a u Prahy je už třetí den teplota vysoká. ... Více

Zasláno 03.12.2018 17:55 Aktuální počasí - Teplotní rozdíl mezi západem a východem ČR

Milan: Zima může být jakákoli, stejně jako ta poslední, kdy solidní mrazy přišly až na konci února a v březnu. Tehdy mě překvapilo to, že modely od jejich předpovědi tehdy neuhnuly ani o píď ... Více

Zasláno 18.11.2018 22:58 Zima - Jaká bude zima 2018/2019, bude na Vánoce sníh?

Milan: Adamsedlak Kde? Prosím o vyplnění místa pozorování, protože bych rád věděl, kde je to focené. U nás nic a ani v příštích dnech nečekám více než poprašek. Zima v podobě ledových dnů ... Více

Zasláno 18.11.2018 22:51 Předpověď počasí - Zima od 19.11.2018

Milan: Tak v listopadu se určitě na rybníku běžně nebruslilo. Podívejte se na zdejší meteoarchiv, který sahá poměrně dost do historie. A v listopadu rozhodně trvalé ledové dny nejsou. Více

Zasláno 13.11.2018 08:56 Předpověď počasí - Zima od 19.11.2018

Milan: V Praze i středních Čechách stále mlha a okolo 7 stupňů. Ovšem to, že tohle nastalo není nic neobvyklého. Samozřejmě co se týče teploty, tak ano. Myslím spíš to, že okolo Prahy a na ... Více

Zasláno 29.10.2018 22:54 Předpověď počasí - Konec babího léta a výrazné ochlazení od 22.10.2018

Milan: Bohužel zase hlavní srážky vyžere severovýchod, kde je sucho mírnější než tam, kde by to potřebovali nejvíce. Více

Zasláno 24.10.2018 23:04 Články na In-počasí - Západ Evropy čeká prudké ochlazené, Alpy zasype sníh

Milan: Srážky tipuji, že budou ovlivněné větrem, tedy se projeví srážkový stín Krušných hor a pod nimi v Poohří bude pršet méně, rozhodně to nevidím přes 10 mm. Přitom by bylo potřeba 50 a ... Více

Zasláno 23.09.2018 13:18 Předpověď počasí - Silný vítr 24. září

Milan: Ve skupinách na Facebooku to je, co lidé dávají, tak z toho vycházím. Hodně východní Morava a Vysočina a taky jižní Čechy. Na severu když spadlo do 10 mm a na jihu a východě 50 - 100 ... Více

Zasláno 14.09.2018 19:55 Předpověď počasí - Velmi vydatné srážky na začátku září 2018

Milan: Tak nevím, ale tam, kde je největší sucho opět nic, zatímco tam, kde již solidně zapršelo před dvěma týdny, tak pršelo nejvíc znova. A do konce září se to již nezmění. Proč taky nepřijde ... Více

Zasláno 14.09.2018 15:41 Předpověď počasí - Velmi vydatné srážky na začátku září 2018