Vypadá to že nás čeká na konce ochlazení velký hlavně na JZ , v Bavorsku , Francii bude hodně chladno . Zajímavý je že tenhle týden hlasí hlavně JZ , Bavorsku a Francii teplo za týden naopak ... Ale známe to krásně to maluje tak aby to pak pár dní předem nezničil GFS... Dá se to i čekat vždy bylo ochlazení před vánoci pak na vánoce teplo Uvidíme jak to dopadne . Nejdřív JZ atd teplý pak o týden později studený
Zatím to tak vypadá ale je to ještě týden a bude se to určitě ještě měnit, že na Vánoce bude teplo nebo nebude sníh už asi nikoho nepřekvapí ale kdyby bylo do vánoc bílo a mrzlo úplně mi to stačí,....
Ochlazení už je velmi pravděpodobné, od soboty sněžení cca od 600m, v neděli 400m a dále i nížiny. Teplota v 1500m bude postupně kolem -8, -9 a občas sněhové přeháňky nebo sněžení.
No co jsem se koukal tak odchylka na prosinec pořád stoupá na leden je velká i na únor a srážkově taky nadprůměr což je + .. tak to zatím vypadá zima teplotně velmi nadprůměrná a srážkově též
radek4545 Tohle jsou takové bláboly, nikdo s určitostí neví jaká bude zima, a modelům se nedá věřit ani na týden do předu natož na čtvrt roku, nečekám nějak silnou zimu, ale věřím že pár pěkných epizod se sněhem a mrazem nás čeká.
Zachar No, ale víme jak to dopadá, vedro a sucho vyjde ve 100 % i na několik dnů, ne-li týdnů dopředu, ale zima a srážky se jen odsouvají až se zruší. Letošek je tomu přímou ukázkou.
Michal Žák říkal na ČT24, že v sobotu bude sněžit nad 600m, v neděli nad 800m a od pondělí už ve všech polohách.
Sem fakt zvědavý, jak to vyjde. Podle mě to bude lepší zimní epizoda, než minule. Vypadá to, že celkově bude dost srážek a sucho dostane docela na frak.
aura333 Až bude i u nás 40mm jako teď za pár dní na Karlovarsku, tak se můžeme bavit o zlepšení sucha, jinak je to úplně zbytečný, z toho slavného oteplení bylo 1 odpoledne, teď už zase mráz, zítra to ani nerozmrzne a ve čtvrtek další sněžení.
Yurri Vám to snad po těch nadprůměrně teplých měsících ještě vadí, nehledě na to, že sněžení v prosinci, navíc na vysočině přece není nic neobvyklého, myslel bych si, že jste tam u vás na takové počasí zvyklí. Na druhou stranu je pravda, že co se týka srážek, tak jsem také čekal více, ale co se dá dělat, že
Snowrain Píšu v kontextu toho, jak všichni tady nadávali na teplý týden a ono prdlajs, mimochodem jsem 28km od Znojma, 7km od hranic s jižní Moravou-garantuju vám, že u hranic bylo stejně, teplotně určitě ne typická Vysočina.
Žádné velké ochlazení okolo toho 10.12. nebude. Teploty budou cca v průměru, možná 1-2° pod průměrem. Až 12.12. možná padne i ledový den v nížínách, ale není to zatím moc pravděpodobné...
Budejcak Jo však píšu za svoje stanoviště, ještě teď koukám na jinovatku na střechách, do tepla sakra daleko, ale to slunce to zachraňuje, to je tady v tomhle období totiž vzácnost.