Tady to bylo taky zajímavý. Zhruba do 12 chladno mlhavo a mrholilo, pak se pozvolna oteplovalo až k 15 stupňům, ale pořád bylo kouřmo, k večeru se začalo už ochlazovat a zdálo se, že dnes nakonec rekordní teplo nedorazí. Jenže kolem 8 večer se zvedl silný vítr a teplota vyletěla no a nyní máme 20 stupňů. Prostě neskutečné počasí.
charlie Podle numerickýho modelu by poslední inverzní ostrůvek s 7-9°C měl zaniknout v noci na Podbořansku, tak uvidíme. Nicméně podle něho už teď na P10 mělo být 18°C a pořád je tu stejně jak u vás.
V Praze i středních Čechách stále mlha a okolo 7 stupňů. Ovšem to, že tohle nastalo není nic neobvyklého. Samozřejmě co se týče teploty, tak ano. Myslím spíš to, že okolo Prahy a na sever se často stává, že teplý vzduch sem kvůli mlze pronikne až se zpožděním. Dokonce tomu bylo v minulosti i několik desítek hodin a i více jak den. A dokáže se i takto ochlazovat, jako Silvestr 78/79, kdy že 13 spadla teplota o téměř 30 stupňů za noc.
charlie tak jak mi vyšla tropická noc že bude u nás na východě ještě do konce tohoto roku tak jsem si jistý že do konce roku tady zažiju ještě i letní den a tropickou noc tak ještě nějakou dáme do konce tohoto roku,a klidně se mi smějte.Za svým si stojím!
ale Čechy budou přece jen chladnější,ale čim jsem starší tak napíšu že pokud by zima ze sněhem neměla vůbec přijít tak ať je radši v prosinci,lednu,únoru pořád nad 15st.Nějaký smrad a teploty těsně nad nulou a beze srážek to mě už nedojímá!
Dawe, je vám jasné, že to nastalo za naprosto extrémních podmínek hluboké TN, která přinesla silný vítr z jihu a vzduch se tak nestihl ochladit a vůbec to nesouvisí s tím, že by bylo nějaké "teplo" z jakési vlny veder či co tu podsouváte? Chováte se jak blázen