Dejte pokoj se zimou v listopadu, klidně bych bral teplo do Vánoc a pak měsíc mrazů a sněhu.
Diskuse o počasí Zima od 19.11.2018
Příroda rozhodně připravená na zimu není, aspon v některých oblastech. Na moravě min týden hlásili jak teplem raší na některých stromech pupeny atd....
Ano je teplejší podzim,ale nejhorší je,že neprší. Na teplou zimu jsem zvyklá. Pořádná zima chodí v lednu nebo spíše až v únoru, kdy přichází holomrazy a teploty přes den -10,-15, ještě k tomu to snižují ty takže pociťovka je kolem -20
O sněhu radši nemluvím
Opravdu se ochladí a budou to hodnoty pod normálem. Tipuji, že od 500 m padne příští týden i ledový den a v nižších polohách bude max pár st. nad nulou. Ale já z toho nadšený nejsem. Bude to suché a chladné východní proudění. Raději bych bral západní-severozápadní proudění, které by bylo vlhké a teplotně bychom byli v normálu někde okolo 7°C. Takže bude kosa a sucho.
V Praze je průměrná minimální teplota na konci listopadu na 0°C, takže je to docela kosa. A u mě to umocňuje fakt, že jsem teplomil. Nebude to samozřejmě něco něvídaného, ale prostě raději bych bral o něco tepleji a vlhčeji. Toto ničemu neprospěje. Jinak tady u nás už cca týden slunce prakticky nezasvítilo a teploty byly okolo 10°C a dny jsou dost krátké. Vegetace by nejvíce ocenila srážky a teploty lehce nad nulou. Nějaké větší mrazy pod -5 rozhodně neprospějí.
Lucina
V klidu, u nás bylo o víkendu a i třeba teď je pouhých +7, jestli bude o 5 stupňů chladněji, tak se nic neděje, v noci už kolikrát mrzne v září, když bude trochu výkyv do chladu, tak to stromům i ovocným keřům nevadí, zvlášť když je zalejvám, jiná je to tam kde bylo +15, ale to není můj region.
Nevím, co vám všem vadí holomráz. Lepší ten než 10°C a západní vítr beze srážek, takhle je aspoň teplotně podnormál. Normál je teď ráno 0-1°C a odpoledne 7-8°C, vše nad 10°C už je na tuhle dobu moc. Se srážkami už do konce roku moc nepočítám a zřejmě dopadne tento rok je extrémní, dokonce více jak 2003, 2015 a 1947.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.