Diskuse o počasí Silný vítr 24. září
tady zas píšou, že se má sformovat SQL a nárazy na čele mohou dosáhnout přes 32m/s.
http://www.imeteo.sk/clanok/v-cesku-a-nemecku-dnes...
Srážky tipuji, že budou ovlivněné větrem, tedy se projeví srážkový stín Krušných hor a pod nimi v Poohří bude pršet méně, rozhodně to nevidím přes 10 mm. Přitom by bylo potřeba 50 a více mm.
Jen okrajově, souhlasím s Otou, že letošní zima byla opravdu výrazně lepší na Moravě, neboť tady bylo teplo. Kromě března nenasněžilo prakticky vůbec, pokrývka byla nejvyšší 5 cm a nevydržela déle než dva dny, zatímco třeba ta střední Morava měla pokrývku i v součtu několik týdnů. Samozřejmě ne všude. Na to je ale jiná diskuze.
dawe
Nepocházíš náhodou z Čech? tam je obvyklé takhle brečet.
Je sranda sledovat jak tu pořád ze SZ brečí jak jsou na tom špatně a Morava skvěle když J Čechy jsou na tom možná ještě lépe jak Morava. Prostě po X letech nepanuje sucho na Moravě ale na SZ Čech se stím smiřte. Příští rok se to může dát do normálu a zase bude sucho u nás. A J Moravě.
Jinak k tématu U nás nic extra nebude Má to jít od západu takže to hory k nám nepustí ani déšť.
Storms
No letos se v ČR derecho ještě nevyskytlo a dnešní noc je asi poslední šance na něj.
No každopádně nám na SZ teď prší celkem pěkně a rovnoměrně. JM na tom byla špatně vždy, o tom nikdo nepochybuje, ale Ostravsko a SV má většinou nejlepší srážky v republice a nejen letos...ale už nemá smysl se o tohle přít. Teď vyhlížejme tu slavnou frontu, co má večer přijít a hlavně, kolik na ní naprší.
Storms
Já se teda na to moc netěšim a určitě i ostatní mi dají za pravdu.Nejhorší scénář kreslí model COSMO.Ten počítá s nárazy větru okolo 100km/h v naší obci.Na nedalekém Sněžníku budou určitě nárazy přes 125km/h.
Storms
Já vím ... no stejně nic extra. Jsem zvědav jak moc nám bude hučet komín od výtopny - to je takovej můj větroměr. Jakmile hučí jak tryskáč, tak je zle.
To je ten náš jedinej největší komín v ML u nádraží, asi budeš vědět. Při orkánu se spát ani nedá jak hrozivě hučí. Koukám na něj z okna napřímo cca 200m.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.