Diskuse o počasí Vyhledávání
ota: kapr84 Já to mám přes program Cumulus, tam to je bohužel vždy nejsilnější vítr pouze za posledních 10 minut. Bohužel to asi jinak udělat nejde... Více
Zasláno 27.08.2023 20:46 Články na In-počasí - Hasiči hlásí přes 1000 výjezdů, uhodilo u nás nejvíce blesků za nejméně 10 let
ota: kapr84 Neukládá. Alespoň u mě to vždycky bere ten naráz co byl v tu dobu. VíceZasláno 27.08.2023 11:55 Články na In-počasí - Hasiči hlásí přes 1000 výjezdů, uhodilo u nás nejvíce blesků za nejméně 10 let
ota: kapr84 Ono je taky problém, že tady se data o větru ukládají jen jednou za půl hodiny, tudíž to ten silný naráz větru často nemá šanci zachytit. Viz včera i u mě, kdy stanice zachytila ... VíceZasláno 27.08.2023 10:18 Články na In-počasí - Hasiči hlásí přes 1000 výjezdů, uhodilo u nás nejvíce blesků za nejméně 10 let
ota: kapr84 U vás ne, u nás byl naráz 25m/s, popadané stromy, déšť sice velmi krátce, ale v intenzitě až 397mm, to opravdu nejsou obvyklé hodnoty. Já určitě nehodnotím bouřku podle radaru, ... VíceZasláno 27.08.2023 00:28 Bouřky - Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
ota: kapr84 Tahle bouřka ale opravdu byla mimořádně silná, to že zrovna vás to vzalo jen okrajem a tak to bylo slabé je věc druhá, ale podle toho přece nelze bouřku hodnotit. Tady to jednoznačně ... VíceZasláno 27.08.2023 00:23 Bouřky - Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
ota: spurdo Jako vždycky, jen on stále nikdy nic nečeká...Na střední Moravě bude asi i celkem dost škod. Já jsem momentálně pryč,.na benzínce u Opavy to byl teda taky specifický zážitek, ... VíceZasláno 27.08.2023 00:10 Bouřky - Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
ota: spurdo Jojo, ICON to předpověděl naprosto parádně. Zase se mi potvrdilo, že na bouřky je opravdu nejlepší. VíceZasláno 26.08.2023 10:27 Bouřky - Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
ota: U nás celkový ani srpnový rekord rosného bodu nepadl, ale hodnoty byly i tak hodně vysoké. Vůbec nejvyšší hodnotu u nás drží 18. červen 2013, kdy byl 24,8 °C. Srpnový nejvyšší rosný ... VíceZasláno 24.08.2023 19:47 Meteostanice - Rosný bod v posledních dnech
ota: spurdo Tady dnes taky tropická noc, minimum bylo 20,7°C, je to letos poprvé, včera ale chybělo jen málo, minimum bylo 19,8°C. Tropická noc v poslední srpnové dekádě tu nebyla hodně ... VíceZasláno 23.08.2023 16:48 Články na In-počasí - Čeká nás tropický týden, v závěru týdne se počasí začne měnit
ota: Tady bouřka taková zvláštní. Na radaru jsme byli v tmavě červené poměrně dlouho, reálně trval ten opravdu intenzivní liják asi 2 minuty a spadly 4mm. Blesková aktivita je ale extrémní, ... VíceZasláno 22.08.2023 22:31 Bouřky - Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
ota: Yurri Prosím opusťte toto téma, jeho smyslem je snaha o co nejpřesnější měření. Vy zjevně pořád nechápete, že měření u zdi je neregulérní nikoli zdaleka jen proto, že by bylo ovlivněno ... VíceZasláno 22.08.2023 11:17 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů
ota: Yurri To nebudete, vy měříte stále teplotu na u povrchu zdi, swan měří teplotu vzduchu, nyní už s ventilátorem a tak velmi přesně. Věřte mi, že je tohle lepší nechat na lidech co se ... VíceZasláno 17.08.2023 11:15 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů
ota: Já jsem momentálně pryč, ale dívám se, že z noční bouřky u nás spadlo 17mm, takže velmi pěkný úhrn. VíceZasláno 17.08.2023 10:29 Bouřky - Bouřky 13.8.- 20.8.
ota: Yurri Opravdu bych vám doporučil se věnovat tomu čemu rozumíte, o zúrodňování půdy toho určitě víte více než naprostá většina zdejších uživatelů, ale o měření teploty opravdu ne. Swan ... VíceZasláno 17.08.2023 10:25 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů
ota: swan1 Bohužel Davisky mají tu cenu opravdu šílenou. Vím, že i některé výšší modely stanic Garni mají ventilovaný radiační štít a dokonce tuším i ultrazvukový anemometr. Z nějakého zvláštního ... VíceZasláno 12.08.2023 13:33 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů
ota: swan1 Jj, s tím souhlasím, proto dneska už také lepší stanice mají radiační štíty ventilované, je to asi nejlepší způsob, jak zajistit kvalitní měření. Profi radiační štíty ČHMÚ ventilaci ... VíceZasláno 12.08.2023 13:15 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů
ota: Yurri Pardon, ale srovnávat měření u zdi s Davisem je nesmysl. Zeď sama osobě je taky povrchem, tudíž i u ní se projevuje radiační oteplování, zejména za dnů s částečně zvětšenou oblačností, ... VíceZasláno 12.08.2023 09:13 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů
ota: swan1 Tohle už je za mě už opravdu slušné umístění stanice, tam ten vliv okolí bude minimální. Jinak tady dnes maximum 21,9°C, taky cca o stupeň víc, než tu měl ICON nebo Aladin. Teď ... VíceZasláno 10.08.2023 17:14 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?
ota: No je to zatím hodně daleko, ale některé výpočty modelů naznačují, že by mohlo jít o zatím nejzajímavější bouřkovou situaci tohoto roku, kdyby přes nás chodily jednotlivé vlny bouří. ... VíceZasláno 07.08.2023 21:00 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?
ota: Teda tady leje a leje, za tuhle epizodu už jsme přes 50mm. Vody už je až až. Když ale vidím aktuální teplotní výhledy, tak se to nejspíš bude hodit. VíceZasláno 07.08.2023 10:50 Povodně - Retrográdní TN 4.–8. 8.