Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo a místy slabý déšť, od vyšších poloh, v noci i v nížinách možnost sněžení

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 2441 příspěvků pro uživatele ota:

ota: kapr84 Já to mám přes program Cumulus, tam to je bohužel vždy nejsilnější vítr pouze za posledních 10 minut. Bohužel to asi jinak udělat nejde... Více

Zasláno 27.08.2023 20:46 Články na In-počasí - Hasiči hlásí přes 1000 výjezdů, uhodilo u nás nejvíce blesků za nejméně 10 let

ota: kapr84 Neukládá. Alespoň u mě to vždycky bere ten naráz co byl v tu dobu. Více

Zasláno 27.08.2023 11:55 Články na In-počasí - Hasiči hlásí přes 1000 výjezdů, uhodilo u nás nejvíce blesků za nejméně 10 let

ota: kapr84 Ono je taky problém, že tady se data o větru ukládají jen jednou za půl hodiny, tudíž to ten silný naráz větru často nemá šanci zachytit. Viz včera i u mě, kdy stanice zachytila ... Více

Zasláno 27.08.2023 10:18 Články na In-počasí - Hasiči hlásí přes 1000 výjezdů, uhodilo u nás nejvíce blesků za nejméně 10 let

ota: kapr84 U vás ne, u nás byl naráz 25m/s, popadané stromy, déšť sice velmi krátce, ale v intenzitě až 397mm, to opravdu nejsou obvyklé hodnoty. Já určitě nehodnotím bouřku podle radaru, ... Více

Zasláno 27.08.2023 00:28 Bouřky - Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.

ota: kapr84 Tahle bouřka ale opravdu byla mimořádně silná, to že zrovna vás to vzalo jen okrajem a tak to bylo slabé je věc druhá, ale podle toho přece nelze bouřku hodnotit. Tady to jednoznačně ... Více

Zasláno 27.08.2023 00:23 Bouřky - Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.

ota: spurdo Jako vždycky, jen on stále nikdy nic nečeká...Na střední Moravě bude asi i celkem dost škod. Já jsem momentálně pryč,.na benzínce u Opavy to byl teda taky specifický zážitek, ... Více

Zasláno 27.08.2023 00:10 Bouřky - Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.

ota: spurdo Jojo, ICON to předpověděl naprosto parádně. Zase se mi potvrdilo, že na bouřky je opravdu nejlepší. Více

Zasláno 26.08.2023 10:27 Bouřky - Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.

ota: U nás celkový ani srpnový rekord rosného bodu nepadl, ale hodnoty byly i tak hodně vysoké. Vůbec nejvyšší hodnotu u nás drží 18. červen 2013, kdy byl 24,8 °C. Srpnový nejvyšší rosný ... Více

Zasláno 24.08.2023 19:47 Meteostanice - Rosný bod v posledních dnech

ota: spurdo Tady dnes taky tropická noc, minimum bylo 20,7°C, je to letos poprvé, včera ale chybělo jen málo, minimum bylo 19,8°C. Tropická noc v poslední srpnové dekádě tu nebyla hodně ... Více

Zasláno 23.08.2023 16:48 Články na In-počasí - Čeká nás tropický týden, v závěru týdne se počasí začne měnit

ota: Tady bouřka taková zvláštní. Na radaru jsme byli v tmavě červené poměrně dlouho, reálně trval ten opravdu intenzivní liják asi 2 minuty a spadly 4mm. Blesková aktivita je ale extrémní, ... Více

Zasláno 22.08.2023 22:31 Bouřky - Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.

ota: Yurri Prosím opusťte toto téma, jeho smyslem je snaha o co nejpřesnější měření. Vy zjevně pořád nechápete, že měření u zdi je neregulérní nikoli zdaleka jen proto, že by bylo ovlivněno ... Více

Zasláno 22.08.2023 11:17 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů

ota: Yurri To nebudete, vy měříte stále teplotu na u povrchu zdi, swan měří teplotu vzduchu, nyní už s ventilátorem a tak velmi přesně. Věřte mi, že je tohle lepší nechat na lidech co se ... Více

Zasláno 17.08.2023 11:15 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů

ota: Já jsem momentálně pryč, ale dívám se, že z noční bouřky u nás spadlo 17mm, takže velmi pěkný úhrn. Více

Zasláno 17.08.2023 10:29 Bouřky - Bouřky 13.8.- 20.8.

ota: Yurri Opravdu bych vám doporučil se věnovat tomu čemu rozumíte, o zúrodňování půdy toho určitě víte více než naprostá většina zdejších uživatelů, ale o měření teploty opravdu ne. Swan ... Více

Zasláno 17.08.2023 10:25 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů

ota: swan1 Bohužel Davisky mají tu cenu opravdu šílenou. Vím, že i některé výšší modely stanic Garni mají ventilovaný radiační štít a dokonce tuším i ultrazvukový anemometr. Z nějakého zvláštního ... Více

Zasláno 12.08.2023 13:33 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů

ota: swan1 Jj, s tím souhlasím, proto dneska už také lepší stanice mají radiační štíty ventilované, je to asi nejlepší způsob, jak zajistit kvalitní měření. Profi radiační štíty ČHMÚ ventilaci ... Více

Zasláno 12.08.2023 13:15 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů

ota: Yurri Pardon, ale srovnávat měření u zdi s Davisem je nesmysl. Zeď sama osobě je taky povrchem, tudíž i u ní se projevuje radiační oteplování, zejména za dnů s částečně zvětšenou oblačností, ... Více

Zasláno 12.08.2023 09:13 Meteostanice - Meteostanice, jejich umístění, odchylky v měření v závislosti na vhodnosti místa měření, povětrnostních podmínkách, orografii, kvalitě čidel a jejich radiačních štítů

ota: swan1 Tohle už je za mě už opravdu slušné umístění stanice, tam ten vliv okolí bude minimální. Jinak tady dnes maximum 21,9°C, taky cca o stupeň víc, než tu měl ICON nebo Aladin. Teď ... Více

Zasláno 10.08.2023 17:14 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?

ota: No je to zatím hodně daleko, ale některé výpočty modelů naznačují, že by mohlo jít o zatím nejzajímavější bouřkovou situaci tohoto roku, kdyby přes nás chodily jednotlivé vlny bouří. ... Více

Zasláno 07.08.2023 21:00 Předpověď počasí - Kdy se konečně oteplí?

ota: Teda tady leje a leje, za tuhle epizodu už jsme přes 50mm. Vody už je až až. Když ale vidím aktuální teplotní výhledy, tak se to nejspíš bude hodit. Více

Zasláno 07.08.2023 10:50 Povodně - Retrográdní TN 4.–8. 8.