No, zbytky z nočních bouřek teď pokrývají SZ i Moravu, nad většinou Čech je málo oblačnosti a má to vydržet..a projasní se dle všeho i ten SZ. Tak úplně nevidím tu brzdu k tvorbě CAPE.. Nevím.. Uvidíme polední sondáž, co nám poví.. Budeme opět na souběhu proudění, ale ta proudění jsou velmi slabá, tak ta konvergence nebude mít asi bůhvíjaký účinek..
Janbester To se přece snadno můžete podívat sám.. Vidí to ve vzácné shodě podobně jako místní předpověď.. Nejmenší šance na bouřky má podle nich J Morava a část J Čech..
swan1 Kolega se asi řídí heslem, "líná huba holý neštěstí".
Janbester Chlape, protože jsme z jednoho kraje, přikládám zde stručný návod, abyste se nemusel ptát na základní věci ohledně modelů. No a vidíme tam například, že kolem 17:00 bude za 1 hodinu dle ICONa na Břeclavsku prd.
Janbester Ale berte to jen jako nějaké předběžné odhady. Když se pak spustí bouřky někde v jižních Čechách, můžete na radaru sledovat, kam to zhruba jde. Nebo se vytvoří někde nějaká buňka, se kterou modely nepočítaly. Na to je pak radar mnohem lepší.
Takže pokud bych si mohl tipnout tak zase budou místa v ČR kde měsíc nezaprší. Tohle počasí už mě sere v podstatě od června a budu velmi rád pokud už bude podzim. O teplotách vůbec nemluvím - to je další tragédie - hlavně ve městech.
Janbester Šance dneska jsem jsem již psal včera jsou u nás dost malé. Nasouvá se nižší patro oblačnosti, které zde vydrží až do odpoledne, takže to nevypadá na nic velkého. Ostatně shoda v modelech je, že jih Moravy bude mít beze srážek.
celyl Přesně, ty tropy jsou už unavující, navíc jsou ve výhledech ještě vyšší teploty a hlavně žádné srážky. To, že na začátku srpna trochu zapršelo už není vůbec znát..
Nevidím jediný důvod proč by tu měl být nízký Cape. Skoro všude je jasno a nic tomu nebrání. Naopak právě kde mají být nejvyšší hodnoty v Německu je zataženo a ještě nějakou dobu bude. Jestli ani dnes nezaprší budu to považovat za velký fail. Od soboty se hlásí bouřky a ani .