Ohledně bouřek. Vypadá to zajímavě, nějaké supercely se určitě ukázat můžou, podmínky budou. Já jsem teď na východě Slovenska, takže já to moc sledovat nebudu. Uvidíme, ale na náhradu sezóny to nevypadá.
A zítra ty podmínky budou večer na západě taky hodně dobré, vysoký střih větru, Cape shear a helicita ,to by mohla být i nějaká supercela a pak prakticky až do pátku každý den bouřky, do úterý hlavně na západě a pak kdekoliv v ČR.
Zdá se, že ,,viry,, byly odchyceny a tak nám tu zbylo jedno normální bouřkové téma.. No jsem na to zvědav, tady na JZ by bouřky být dle predikcí měly.. Vypadá to v příštím týdnu na ideální houbové počasí...
Doufám, že to zítra neskončí úplným propadákem typu chybějícího spouštěcího faktoru nebo nějaké suché vrstvě ve výšce, která už zde úřadovala tenhle rok hodně krát. Ty podmínky na zítřek vypadají celkem pěkně, ale např. icon de nemá na zítra doslova nic, tak snad mu to nevyjde. Chtělo by to ještě nafotit nějaké pěkné struktury
Negan Aladin tam taky dnes večer nic nemá, mělo by se to podle něj rozpadnout u hranic, spíše bych koukal na radar, modely tohle moc neumí a aladin už vůbec. V Německu to už pěkně naskakuje tak věřím že večer něco dorazí
Už to v Německu jde. Ale tady to bude okrajová záležitost maximálně pokud se něco nevytvoří jižněji, protože si dosavadní bouřky řekly že se vytočí na sever. A radary detekují rotace. Uvidí se večer. Energie bude.
Janbester Celý minulý víkend a půlku týdne tady lilo a lilo, takže to, že teď do čtvrtka nespadne ani kapka je dle mého v pohodě. Od čtvrtka se dočkáme i my.
Martin Vítek SZ skutečně tuhle situaci vyhraje na plné čáře, spadne tam dost vody.