Diskuse o počasí Silné až velmi silné bouřky 23.-29.8.
U té supercely u Ústí nad Orlicí proběhlo štěpení.
Ach. Zrovna jsem jel neplánovaně na návštěvu a za tu chvíli mi všechno uteklo. Nad námi se z ničeho nic vytvořila buňka. Bylo mi jasný, že za chvíli z ní bude SC. Jsem si myslel, že z těch cumulů nic nevyroste a ono jo. Nádherný liják byl, všechny věci promočený. Naštěstí vítr nebyl, teprve to vznikalo. Až potom jsem na poli zkusil z mobilu natočit nádherný mohutný blýskající Cumulunimbus, ale moc toho tam vidět nebylo. No, každopádně dnes mi domů přišel nový foťák, takže super zákon schválnosti.
Jenže taková nádherná podívaná se mi málo kdy stane, ale třeba ještě v pátek a v sobotu bude šance.
Takže takhle z mého dnešního příběhu.
Fakt, člověk je na pár hodin pryč a všechno mu uteče.
Alespoň ten nádherný Cumulunimbus v dálce jsem viděl, opravdu krása.
Kolik spadlo srážek nevím, ten plastový srážkoměr jsem nevytahoval. No, jsem opravdu hodně zvědavý na příští dny.
Tím,že došlo ke štěpení, nás ta horní vzala na přímo,pár krupicek bylo, ale nic hrozného, za to chcanec byl jak sviňa jsem v tom jezdil autem a neviděl jsem na krok. Teď už máme jen stroboskop.
Super,že je zalito aspoň, zítra teploty sice nižší,ale o to větší bude zase vlhkost, zdechnu.
Reálně se už těším na to ochlazení, tohle divný teplo mně nebaví.
Klokan_0
Byla to opravdu nádhera. Z ničeho nic přímo nademnou.
Teď už modely sledovat nebudu, až zítra ráno se na ně podívám, co nám pátek a sobota přinese.
Tak snad.
Něco podobného jako bylo dnes se stane opravdu málokrát.
wert
Taky pěkný.
Dnes má opravdu celá východní část ČR podívanou.
Nádhera.
Klokočov u Vítkova měl kroupy i přes 3 cm https://www.facebook.com/photo/?fbid=6119132734858...
K 20:30 hodiny měli hasiči nejvíce výjezdů z okresu Brno - město, kde se vyskytl lokální silný downburst, který lámal stromy. Hasiči měli kvůli němu desítky výjezdů.
Tady bouřka taková zvláštní. Na radaru jsme byli v tmavě červené poměrně dlouho, reálně trval ten opravdu intenzivní liják asi 2 minuty a spadly 4mm. Blesková aktivita je ale extrémní, jednoznačně více než blesk za vteřinu. Takovou noční podívanou tady už nějakou dobu nepamatuji. Venku je navíc šílené dusno a ani po bouřce to rozhodně není lepší. Vůbec se těm velkým kroupám nedivím, energie je v atmosféře evidentně opravdu hodně.
Teďka jsem celkem rád, že se to vytvořilo pouze nad námi a šlo to pryč. Takovou supercelku bych na návštěvě schytat nechtěl.
Jsem rád, že se krásně zalilo bez krup.
Z dálky to je ale opravdu nádherná podívaná.
No nic, tak si to tam na východě užijte a zítra můžeme jít diskutovat o pátku a sobotě.
Shadow
Dával bych celkem pozor, Čhmú před tou supercelu vydal nejvyšší stupeň nebezpečí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.