Založil jsem toto téma, protože se už blíží duben a když jsem to před chvílí viděl ty teploty hlavně kolem 11.4, tak se mi udělalo zle až -6 po ránu to ukazuje!!, to by byla zase opět veškerá úroda v prd.li. doufám že to nevyjde, koupil jsem sice cropaid anti frost max , ale nemám to vyzkoušené, ale -6 už je moc to ani nepomůže ani to si myslím
Diskuse o počasí Vpád arktického vzduchu od 6.4.2025?
Tak ono jeste nic nepuci, natoz kvete, minuly rok touhle dobou to bylo jiny. Zitra tam zas bude 21
Dulezitejsi jsou ted srazky
Lerak2
Na Sněžce se ledový den vyskytuje i v květnu https://www.in-pocasi.cz/archiv/snezka/?&typ=t...
Ochlazení na konci týdne už je poměrně jisté. Velmi nejisté je ale množství srážek s ním spojené. Počkal bych ještě pár dnů na upřesnění.
Lerak2
Hlavne byl spis myslen posledni ledovy den v nejaky normalni nadmorske vysce, jako vrchol kopce je celkem k nicemu. Nikdo tam nebydli ani tam nikdo nic nepestuje. Takze jako halo?
Astroman
Jo to tak. Kvetou všude okolo. Když koukám na ostatní , tak kvetou skoro všude už v nižínách . Takže na merunky podle toho co hlásí mužem zapomenout. Na moravě i na mandloně. Broskve nemají k tomu taky daleko... To by nebyl duben bez těch debilních vpádů... Zbytečný tohle komentovat.. k ničemu...
Mrazový dny vždy byly v dubnu normální (v nížinách),stačí se kouknout do archivu počasí,naopak se těžko hledají dubny bez MD a čím jdete více do minulosti,nenajdete třeba ani jeden.Někdo tady píše,že je letos příroda opožděná,jiný zase,že je napřed.Letošní březen bude mít rekordní dobu slunečního svitu oproti normálu a teplotně skončí taky nad ním,aspoň tady u nás.Duben umí mrazy i tropy,jen ty mrazy už nejsou takový,jako kdysi.Pokud tedy letos opět meruňky nebudou,jako “viníka” vidím teplý a slunečný březen,na ten duben se to jen svede,protože malé plůdky už spálí mráz -0,5 stupně.Navíc by se meruňky měly sázet jen v teplých oblastech do výšky 250m n.m. a i tady je průměrné období kvetení až začátkem dubna.
TomasMost
Pěkné shrnutí v tom obrázku.
Je to tak, co si pamatuju jako děcko ještě za Husáka, meruňky vždycky byly předmětem vášnivých jarních debat a i v tom dvacátém století, kdy bylo počasí víceméně ještě "normální", se neurodilo klidně několik let po sobě.
Pořád je ale reálná možnost, že letos někde šlehne mráz míň a kratší dobu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.