Nový výhledek super. Kéž by tomu tak bylo, ale ty teploty hrůza. Nejhorší to tu bylo v pátek to jsem měl 0,5+, ale dole někde u potoka měli u -2.
Rajčata jsem zatím ještě nasadil ven, ale zkoušel jsem malé předsazené okurky před měsícem a bylo z toho samozřejmě fiasko. Ještě mám doma předpěstovaných 5ks 20cm vysokých kousků salátové okurky politana jako loni. Jahody jsem letos poprvé sadil do netk.folie a ty se chytly celkem pěkně už i kvetou a samozřejmě ve větších mrazících je taky přikrývám, bohužel některé i staré jahody co nebyly přikryté to trošku oškvrklo, ale asi se zbrchají pokud nerochnou ještě větší mrazíky. Jinak jabloně asi ok., ale třešeň 🍒 nic moc no uvidíme. Hodně jsem toho viděl na zemi.
Diskuse o počasí Čeká nás srážkově i teplotně podprůměrný týden, hrozí i mrazíky
Tady už je všecko v háji a tak si může mrznout dál jak chce, mně už je to šumák. Dnes po delší době teplé ráno +6 a výhled dává max +15 až do 20.5 (v Růžďce +17hmmm teplejší oblast asi na takovém kousku) a tam pak je nějaký hrb v modelech v poslední dekádě a zas chladnější počasí, takže květen v mé lokalitě aspiruje na podprůměrný měsíc, on se prostě v dnešní době klimatických změn nějaký takový holt dovede vyskytnout
Výhled od středy srážky denně, to je jako scifi. Kdovíjak dlouho to tam zas bude
MostMost
Tak to je pěkný úlovek objektivem. Prachový vír je to obrovský, vypadá to několik stovek m do výšky. Podle té fotografie je tam větší zoom, možná i více než 10x, ale to těžko odhadovat. Když to je 13-15 km, daleko, to focene mobilem nebude tipuji ? I když dnes ty telefony jsou na úplně jiné úrovni než před 10 lety třeba.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.