Diskuse o počasí Začátek nového týdne stále chladný, pozor na ranní mrazy
Aidamko.
Hmm a GFS si opakuje propad do chladu po 20.4.. už je to opruz asi.. takže něco pro pobavení.. i v Číně se vydávají meteorologická varování:
"Lidé vážící pod 50 kilo mohou být snadno odfouknuti, varují čínská státní média"
Rychlost větru by měla být až 150 kilometrů v hodině, uvedla tisková agentura Nová Čína.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/sever-ciny-za...
kuba
Taky jsem na to koukal,ono tam ráno bude zase něco jinýho,tohle by bylo moc špatný.
Včera tady nakonec okolo 22°C. Jinak Aladin tam má pro Most už na úterý cca 8 mm, tak jsem zvědavej, hodilo by se to. Teplotně to vidí na tyto tři dny, v maximech 18-19°C. Tady na IN, jsou na následujících 6 dní, vidět v 5 dnech nějaké slabší úhrny, no beru všechny srážky. Teplotně ta předpověď klesla
Edit: no tak než jsem dopsal, změna srážek ve výhledu tady na IN. Srážky se smrskly, ze 4 mm na 1 mm, a ubylo i dní. No uvidíme, u těch přeháněk se to ještě může změnit
Ještě pár dní zpátky to na další týden ukazovalo téměř každý den nějaké přeháňky, některé dny i bouřky a nakonec se to opět vše smazalo a nezbyl z toho ani jeden den se srážkami. Jestli tenhle trend nekonečného mazání srážek bude pokračovat dál, tak si moc nechci představovat jak to tady bude vypadat v létě.
Člověk se ráno podívá na přehled počasí, a konečně se oteplilo po dlouhé době, i na východě republiky. No ale pak vidím asi tak sedminásobnou průměrnou rychlost větru, oproti Z a SZ Čech, a nebral bych to ani na minutu. To snad ani není možný. Nížiny včetně JM, Zlínského a Olomouckého kraje, a MSK úplně. Kopce opět extra větrno. Takže zatímco třeba Teplice, Žatec, Strojetice nebo Tušimice, sotva 3 km/h, nárazy okolo 5 km/h, takže nic. Tak Morava většinou nárazový vítr, většinou 30-60 km/h, ve vyšších polohách i okolo 80 km/h. Ty pocitový teploty jsou tam místy nízký. Jak píšu, nebral bych to ani na minutu
No jak říkám tady je asi ten vítr nejsilnější. Včera pohoda nasadil jsem malé sal. okurky a přikryl na noc uřezanými petkami no jasně dopoledne jak jsem je byl sundat tak vítr už se o to postaral, ale dvě mi při tom zlomil to je pech. Nevím jak je uchránit ten vítr s tím mele, ale ty petky na tom nechat nemůžu spálilo by to slunko. Asi kolem nich zapíchám špejle.
Zajímavé je že ICON moc srážek neukazuje, ale Aladin se s tím nepáře. Tak uvidíme kdo nakonec vyhraje. Na úterý to tu ukazuje celkem silné přeháňky.
Fstorm
Teda nevim jak sadíš ty okurky. Stará je bude sadit až příští týden do asi 15ti malých květináčků po jednom semínku a hodi na parapety v baráku uvnitř na jižní stranu. Vyjde vždycky všechno krom jednoho dvou. V první dekádě května to valí už do skleníku, máme dost velký skleník, venku je nikdy nepěstujeme. Jediný rok, kdy to ve skleníku pomrzlo bylo 2011, jinak na pohodu. Jakési šušnění s petkama, vybodni sa na to
Jinak počasí nekomentuju, je to jen o
Mohla by dneska vzniknout nejaká ta bouřka na Západě Čech?
jen přeháňky určitě
Posílám pozdrav do Mikulova a do Brna Ten příspěvek byl hlavně myšlený, že je opět obrovský rozdíl, mezi západem i východem ČR, v rychlosti větru. Jakožto opakovaně a dlouhodobě. U té pocitové teploty, psal jsem místy, a je logické, že prakticky v nejteplejším a nejjižnějším městečku Moravy, je ta pocitovka úplně jinde, než o 100 km dál, někde v kopečkách, např. ve Zlínském kraji. Jen můj dodatek a dovysvětlení
Tak ani žádná konvekce. Docela další fail.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.