Diskuse o počasí Čeká nás srážkově i teplotně podprůměrný týden, hrozí i mrazíky
Tady ještě můžu přidat, jak to vypadalo dnes v noci, na jihu JM, na stanicích ČHMÚ, v hlavní pěstitelský oblasti. První hodnota min. přízemní teplota, druhá min teplota ve 2m
Strážnice -0,8/-1,2°C
Kobylí -5,1/0,5°C
Lednice -1,7/-0,1°C
Brod n/D -3,7/-1,1°C
Pohořelice -3,6/1,0°C
Dyjákovice -3,6/0,9°C
Zdroj ČHMÚ
Lerak2
Přízemní mráz v první půlce května vůbec neřeším. Stromům ani vínu to nevadí a zeleninu buď zakryju, anebo s ní ještě čekám (jako letos). Velkopěstitelé v širokém okolí už sice vysadili papriky na pole tak před dvěma týdny, ale jsou pod tunely z netkanky. Taky ještě mohli počkat, ale toto počasí asi nikdo nečekal.
Jinak já mám na dvoře rajčátka ze samovýsevu (po loňských rajčatech). Už mají přes 15 cm a nic se jim zatím nestalo. Na dvoře ráno přízemák nebyl, je to tady kryté budovami. Na zahradě ale určitě ano.
+12 ale s tím větrem teda super pocitovka Výhled měl na tento víkend už větší teploty, ale bohužel a to teplejší počasí je oddalováno jako mrazy v zimě. Tady se neoteplí na normál ani příští víkend, zas zelené sloupečky a ráno k nule a to už bude pomale 20.5.
Trvanlivost tohoto proudění je bezmezná, můj letošní tip z kraje roku na suchý rok pěkně vychází, po prochcaném extrému z loňska do opačného, tak v Mor.Budějvicích konve musí teda hrčet
No prošel jsem sad, letos už tam ani nehrábnu, všecko v prdeli. Ořešáky s tím jsem počítal, ale přežije možná tak akorát nějaká přiblblá jabloň.
Výhled sveřepě drží -1 na 17.5. a od rána ještě přitvrdil, mám tam jediný den +15.
Amen
Pavell
Mně to v květnu hodilo jen 8 mm, průměr mám myslím už 79 mm za květen, tak to by musely přijít ještě na konci měsíca pěkné přívaláky. Letos jich moc néni, vybrali zme si to v tom šáhlém září. Tož co, páteček, RIP úroda a archivní slivovica
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.