Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Většinou slunečno a oteplení

Diskuse o počasí Před námi je suchý týden s postupně rostoucími teplotami

# 08.06.2025, 10:03

Před námi je srážkově podprůměrný týden, který nabídne řadu slunečných dnů. Teploty v týdnu postupně porostou. Zatímco první dny budou teplotně podprůměrné až průměrné, závěr týdne už bude teplotně výrazně nadprůměrný.... Více >>

# 08.06.2025, 20:55

V druhé polovině noci se čeká v jižní půlce vyjasnění..
Pokud se uklidní vítr, půjdou teploty k ránu hodně dolů...

# 08.06.2025, 22:02

Francois
My už teď máme 8,8°C. Prostě zima a sucho

453
# 08.06.2025, 22:26

Francois
No, kouknul jsem se , jak se to vyvíjí, podle GFS bych to až tak teda nechtěl.. rovnou do docela horkýho léta, no, ale chladněji už bylo, že..:D, no, ještě tak tři dny a uvidíme, co bude opravdu konečným výstupem..A počkám si na ECMWF za hodinu tam bude..

trochu přetopeno, koukám GFS
a ECMWF jede opět hodně dolů
139
# 09.06.2025, 06:43

palma
Nevím, "přetopeno" bych řekl v situaci, kdy tam bude průměr ansámblů na deset dní přes třicet. On už tady někdo v dubnu strašil prvním "heat-dome", ale ve skutečnosti jsem na zahradě vegetačně asi 14 dní pozadu.;-)

A dnes ráno minimálka +8°C... Chvilku léta bych si už dal.

77
# 09.06.2025, 06:53

Zatím pohodinda, oblačno, úplné bezvětří a tmin +7, dává se tam na další dny 7 až 4 °C, inpoč. má +9 takže víme jak to skončí. Tahle zima po ránu ničemu nesvědčí a má být přes den do pátku větrno. Pak si tipnu houpačku, dva dny to možná někam vyletí a pak zas dolu.

A dokonce má dva dny něco málo kapat, tak jsem si naivně myslel, že se to obejde bez kapky deště :zz:
Včera 6 mm, červen letmo 67 mm za první dekádu dost kláda teda

# 09.06.2025, 06:54

palma
Tak naštěstí vcelku vydatně pofukovalo celou noc, takže minimálka ,,krásných,, 6,7°C..
Tak ohřál bych se též, brusle jsme sundali v podstatě v květnu, že :D
Ale žádný vedra tam nejčko nevidím pro nás..
Od čtvrtka spíše normální červnové teploty..

foukalo celou noc
77
# 09.06.2025, 07:03

Francois
já to mám takhle, no hlavně ty minima čekám pod +5 při takovém proudění, hučet bude SV až do soboty rána :(

73
# 09.06.2025, 07:19

Včera 15 a trvalý déšť, takže krásné počasí na mě.. Jinak teď už bude zase teplo a od čtvrtka už horko bych řekla. Víkend se čeká tropický a pak zase bouřky abychom se nenudili

95
# 09.06.2025, 07:38

Pro nás tam ve výhledu mají i první tropickou teplotu v neděli.
Jinak srážkově to vypadá celkem špatně. Ještě že včera pršelo, protože nějaký déšť je tam jenom v úterý večer (necelý mm)...

V neděli to vypadá na tropickou třicítku.
Jen v úterý tento týden nějaké mm...
171
# 09.06.2025, 08:18

No u nas za posledne dva dni 17.3 mm, toz relativne spokojnost. Vlhkost pudy vyskocila z 25 na 100% tesne po zrazkach, ted je na 90%, ale za par dni zase bude na hodnote 20%, potom aj menej.

93
# 09.06.2025, 08:35

Tadeas
Tak tady je :prsi: dost od pondělka pršelo prakticky každý den dalo to 32 mm,teď musím posekat trávu roste o "dušu"
A příští pondělí(vím je to daleko) zase :blesk:

81
# 09.06.2025, 09:07

Zdejší předpověď tedy žádné tropy pro Prostějov na konec týdne nepředpovídá. Prvotní nástřel byl horký, ale postupně to ochlazuje.

583
# 09.06.2025, 10:15

spurdo
Ono se to odvíjí od toho, kam až horký vzduch pronikne. Když se člověk podívá do hladiny 850 hPa pak uvidí, jak se rudé barvičky převalují na Z, JZ od nás. To pomezí je prakticky nad námi, střední Evropou. Zatím bych byl opatrný, jaký scénář na konci týdne nastane (byť ano, poslední výstupy to teplo pro východ republiky relativně snižují). Ale stačí malinká změna "tam někde" ...

Pozitivní také je to, že to nemá znaky "heat dome" a nebo jiné formy trvalé TV. Zatím ve výstupech se to v horizontu 7-14 "promíchává". Jakoby se TV dostávají spíš Z, JZ od nás a zatím nesměřují do střední Evropy, kde pak zaparkují. Ale možná je to otázkou času ...

# 09.06.2025, 11:30

Dnes je celkom čerstvo, teplota aktuálne len 17,6 °C, rosný bod 5,5 °C a mierne veterno. Človek by pri prúdení chladného morského vzduchu čakal blankytne modrú oblohu. No ak sa pozorne pozriete na nebo, realita je trochu iná. Pravdepodobne sa nad nami stále nachádzajú pozostatky dymu po kanadských požiarov, ktoré cez Atlantik doputovali až do Európy.

77
# 09.06.2025, 11:36

Ty poslední roky se těm tropům nechce, 2022 až 24 byl první trop tady přesně na den 20.6.
Já aktuálně ve výhledu nemám žádný letní den, ale tak první týden v červnu byl fajn, nemusí být pořád letní dny, ale takových +15 s větrem jako dnes taky ne :zz:

Aktuální měsíční výhled čhmu: "Teplotně průměrné počasí z posledních dvou týdnů bude pokračovat do konce června, začátek července by mohl být i teplotně podprůměrný. V aktuálním týdnu očekávejte zpočátku o něco chladnější počasí, které v závěru vystřídají letní teploty. Období od druhé červnové dekády do 6. července jako celek by mělo skončit teplotně slabě podprůměrně, popřípadě průměrně."

189
# 09.06.2025, 12:08

Marcel
Tady je taky pěkně zakalená obloha,myslíte že je to z těch požárů z Kanady?

# 09.06.2025, 18:42

Tak tady dnes většinou polojasno až oblačno, max teploty okolo 21°C (Kopisty u Mostu 21,2°C, Doksany 20,9°C). Takový klidný počasí, nic výrazného ;-)

# 09.06.2025, 20:07

kuba
Teď to jde vidět nejvíc při západu Slunce

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.