Od čtvrtka do pondělí jedeme do Dunajsky Stredy na ME21 ve fotbale, tak doufám, že trochu ohřejeme. Spojíme to s termály. (Bydlet budeme v Mederu). Doufám, že tam nejsou komáři, jako každý rok.
Ve 2m zde dnes Tmin +1,5°C , při zemi -0,2°C.. Pro brambory, rajčata, dýně atd.. těžká zkouška.. Má to zahradničení ještě vůbec cenu? Nebo sázet brambory a rajčata dávat ven až v červenci?
Ráno 8, nevím kolik bylo v noci,ale nádherně se spalo u otevřeného okna. Výhledy do pátku do 25 pak se bude o víkendu horko a od pondělí co zatím hlásí tak bouřky ale to je daleko. Já jsem spokojená, dá se krásně venku sportovat
Ve Zlíně do +25, tady +22 až o víkendu dva dny a bouřky tam nemám. Ale je to jen výhled, který se zas přetočí několkokrát do večera. Myslím, že bude nakonec tepleji. Včera mělo být +16 a max bylo +18, ale není to tak vždy. Ono jim to občas vyjde krom minim samozřejmě, při severáku ho mají tady ustřelené normálně o 4 nebo i víc stupňů
Leknín Já se na in počasí na tady ten výhled dívám jen orientačně.. teploty tam mají úplně mimo mi přijde. Teploty se řídím na chmu zlínský kraj to tak je většinou nejpřesnější..Tak hlásí to v tv od neděle bouřky a pokud bude to ochlazení po víkendu tak jiného než bouřky se čekat nedají
Tak z tropů nebude nic a místo toho hlásí ve čtvrtek ráno a v sobotu ráno 4-5 stupňů což je na půlku června fakt šílený.Ve výhledech pomalu do konce června žádný velké teplo, takže se může klidně stát ze letos bude chladnější léto bez tropů,vůbec bych se tomu nedivil . Na zahrádce to moc neroste tím jak je pořád chladno .
Dnes +20, ale s tím silným větrem jako v dubnu a zítra bude foukat taky a s nižší teplotou, no, výhled v příštím týdnu prdnul i max +13, tak máme holt dva podprůměrné měsíce za sebou s největší pravděpodobností jak to tak vypadá a hlavněže bude nadprůměr někdy na podzim a v zimě, to je mně už tak k hounu. Stále věřím, že hic o prázdninách ještě pěkně bude a s těmi rány jako co no, Anna chladno z rána se už rychle blíží a moc těch teplých rán nebylo a kdoví co pak. Hiců jsme si v tomto století užili dost, donekonečna to prostě jít nemůže i s tím oteplováním, těžko se od navyklého teplíčka odvyká, tak se s tím smířit a poďme dál... v červnu navlečený jako v zimě
Moc nevěřím tomu, že by se 4 měsíce po sobě (květen - srpen) držela teplota někde na průměru normálu 1961-1990, ale počasí už je tak "zblblé", že je teoreticky možné asi všechno.
Jako ten vyhled pro příští tyden, 13 st. WTF proste...Ja uz chci teplooo aspon par dni vkuse,tzn. aspon nad 22 st... Chytam rapla, jen co ctu,ze "přijdou tropy". Ano, Cechy maji leto,ale my tady jsme tak na zacatku dubna
Ten výhled je podle GFS ze 6. hodiny ranní, kde jsou hlavní běhy docela ustřelené od průměru ansámblů. Taky už se těším na déletrvající horko, ale mohlo by ještě zapršet. Pořád je tady dost velké sucho.