Diskuse o počasí Čeká nás srážkově i teplotně podprůměrný týden, hrozí i mrazíky
Takže u Pardubic cca -0,5 někde i lokálně víc .. mam schválně níže čidlo . U země mraz jako prase ... super jeste zítra minimálně . Jestli pomůže co jsem dělal rozprašovačem a hadici uvidíme ...
Tak tady nejníž +1,5 námraza nebyla, pujdu ještě prohlídnout severnícíp zahrady, tan bývá nejchladnějc... a po ránu jsem se zase pobavil, další bububu článek vyšel...https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/meteorologo...
Tak u nás to kleslo na 2,5 takže pohoda a to bylo zatím nejniž. A ani se nic výrazného u nás nehlásí. Stromy jsou zatím v pohodě třešně, hrušky, jabka atd jsou neskutečně obsypané. Jenom meruňky jsou na tom hůř tam jich je jen pár. Spíš mám obavu z toho sucha pokud nezačne pršet tak to popadá. A na zahrádce ještě nic nemám co by mohlo vadit jen mám věci ve skleníku a tam je to pohoda a brambory taky ještě nevylezly.
Tady jinak taky bez mrazu, samozřejmě přízemní mráz ano. Aktuálně příjemně, vítr slabý, teplota zatím okolo 14°C. Tady naštěstí dlouhodobě žádný větší a trvalejší vítr, není. Naopak na tom východě, bylo vždy větrnější počasí v určitých částech roku. V poslední době mi přijde, že tam fouká prakticky neustále. I když tam přijedu, vždy vítr Absolutně není co závidět. Snad jen, že místy to ušetří některé větrnější místa, od nižších nočních teplot. Ale třeba i tady v okolí dnes celou noc bezvětří, a stejně nebyl mráz. Viz nejbližší stanice, ofiko Kopisty, od cca 22h až do 8h prakticky čistá nula ve větru, a dá se říct prakticky stejně tady na IN, o kousek dál Most-Vtelno, taky od 22h do 8h, taky většinou bezvětří. A obě bez mrazu. O to příjemnější, je to v těchto dnech, se slabším větrem přes den, než v těch oblastech, kde to v kuse fičí prakticky několik měsíců v kuse
dnes to zase udeřilo na velké části území, tady rovná 0,0 a ještě nám ale riziko úplně nepominulo. no tak co nedodělá březen nebo duben, dodělá květen
palma
Tady rozhodně není běžné, aby mrzlo v květnu ve 2m, a momentálně to zde hrozí taky. Tato noc byla v pohodě, ale uvidíme, co zítra. A celkově je to chladno velmi výrazné. U nás dle dlouhodobého průměru květnová maxima vůbec nejdou pod 20 °C. Letos by mě zajímalo, kolik bude těch alespoň průměrných dní.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.