Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Nízká oblačnost a mlhy přetrvávájí, zimní počasí v nedohlednu

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 1278 příspěvků pro uživatele TomasMost:

TomasMost: Předešlá zima a říjnové pranostiky Více

Zasláno 26.10.2024 19:06 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

TomasMost: Pavell88 Je těžké určit,kolik vlčích smeček se po Krkonoších pohybuje,já jen čerpal z odborných článků.Letos měli vlci ve východních Krkonoších odchovat tři mláďata.Psal jsem o Krkonoších,protože ... Více

Zasláno 24.10.2024 07:38 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

TomasMost: Minulý rok se vlci pohybovali hlavně v západních a středních Krkonoších ( 1 až 2 smečky),a to i po hřebenech (přes léto).Letos jich tam bude zřejmě zase víc,ale to asi nebude ten důvod,proč ... Více

Zasláno 23.10.2024 16:31 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

TomasMost: Altocumulus lenticularis…..Jinak na jižní Evropu se po medikánu (bývají 1 až 2 do roka) žene další nepříznivé počasí,v Itálii by mohlo nadcházející víkend napršet až 400mm srážek. Více

Zasláno 23.10.2024 14:00 Články na In-počasí - Evropu dále sužují povodně, miliardové škody v posledních dnech hlásí Itálie a Francie

TomasMost: Lidé ve středních Čechách mohli v neděli vpodvečer pozorovat na obloze vzácný úkaz,takzvané Kelvin - Helmholtzovy oblaky připomínající mořské vlny,kadeře nebo krajky.Taková oblaka vznikají ... Více

Zasláno 22.10.2024 09:00 Články na In-počasí - V úterý od severozápadu dorazí slábnoucí fronta a pak zase nastoupí tlaková výše

TomasMost: Jako kluk jsem měl radši určitě zimu,jako starší zase léto,ale takové,jaké bývalo,když jsem byl kluk.Dnes jsou ty roční období tak zmršený,že je těžké si vybrat. Více

Zasláno 21.10.2024 21:11 Rady - Zima nebo léto - co je lepší

TomasMost: Můžeme začít a nepodvádět ! Ještě že z toho posledního bodu vypadlo tradiční zplození syna,to už by na mě bylo asi moc. Více

Zasláno 21.10.2024 20:37 Globální oteplování - Globální oteplování

TomasMost: Tady dnes bez ,ale Tmax skoro na chlup stejná,jako včera se (16) Občas slabě poprchává. Více

Zasláno 21.10.2024 17:11 Články na In-počasí - V úterý od severozápadu dorazí slábnoucí fronta a pak zase nastoupí tlaková výše

TomasMost: Yurri Lidé s téžkým průběhem covidu jsou vesměs staršího věku a s věkem nám imunita postupně slábne.Já si naopak myslím,že dobrá imunita to onemocnění tak eliminuje,že dotyčný (ná) ... Více

Zasláno 20.10.2024 09:58 Články na In-počasí - Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

TomasMost: palma No nevím,já jsem kotel pouštěl na začátku listopadu minulý rok,kdy byl teplý říjen,letos už počátkem října,protože Boris ty teploty srazil dost dolů a pak už se moc neoteplilo.Jinak ... Více

Zasláno 19.10.2024 13:29 Články na In-počasí - V novém týdnu tlaková výše, přinese slunečné dny

TomasMost: ACEOF ACES Včera bylo na ČT “Máte slovo s M.Jílkovou” na toto téma (vakcíny proti covidu ano či ne),tak doufám,že jste sledoval názory odborníků Více

Zasláno 18.10.2024 17:36 Články na In-počasí - Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

TomasMost: Lerak2 Však já si nestěžuju,ale včera už tady nesvítilo,viz Kopisty 0,1hodiny slunečního svitu,vyšší minima = jediná výhoda NO,slunce svítilo předchozí tři dny,ale ani jeden den to ... Více

Zasláno 18.10.2024 16:30 Články na In-počasí - V novém týdnu tlaková výše, přinese slunečné dny

TomasMost: Tady samozřejmě taky inverze,za stačí přejet hranice (KH),tam Němci ani neví,jak inverze vypadá. Více

Zasláno 18.10.2024 09:30 Články na In-počasí - V novém týdnu tlaková výše, přinese slunečné dny

TomasMost: Pro mě je tedy důležitější údaj HDP na obyvatele,což je HDP dělené počtem obyvatel.Tento způsob poskytuje lepší obraz o průměrné životní úrovni jednotlivce v dané zemi a tam je žebříček ... Více

Zasláno 17.10.2024 13:06 Globální oteplování - Globální oteplování

TomasMost: No Leknin musel asi koukat,když se od půlnoci do rána oteplilo skoro o 10 stupňů (aspoň tedy ve Vsetíně),navíc má před sebou převážně slunečné dny možná až do příštího víkendu a žádné ... Více

Zasláno 17.10.2024 08:56 Články na In-počasí - V novém týdnu tlaková výše, přinese slunečné dny

TomasMost: Tady taky ,Tmax třetí den po sobě okolo 15 stupňů,ale minima jen lehce nad 0,od zítřka bohužel přibývající NO,zato východ si bude užívat dál. Více

Zasláno 16.10.2024 20:35 Články na In-počasí - V novém týdnu tlaková výše, přinese slunečné dny

TomasMost: Yurri Opět je zajímavé si přečíst diskuzi pod tímto článkem,kde lidé vesměs pána sepsuli,že si dovolí žádat stát o pomoc.Pořád si ale myslím,že jsou na spodních tocích místa,kde se ... Více

Zasláno 16.10.2024 18:56 Články na In-počasí - Jeseníky o víkendu zasáhla obří blesková povodeň, přišla kvůli přívalovým srážkám v posledních hodinách deště

TomasMost: Nejvyšší nárazy Egmont Channel 169 km/h,po celé Floridě nakonec hlášeno 45 tornád,nejsilnější F3 Více

Zasláno 12.10.2024 11:04 Články na In-počasí - Hurikán Milton přes noc prudce zesílil na silnou 4. kategorii, žene se na Floridu

TomasMost: TommyAst “Windstau”(německy) je asi přesnější,než česky “bouřlivý příliv”, “ storm surge” asi lépe přeložit (přirovnat) nelze. Více

Zasláno 11.10.2024 20:14 Články na In-počasí - Hurikán Milton přes noc prudce zesílil na silnou 4. kategorii, žene se na Floridu

TomasMost: Yurri To se ty vydatné přeháňky moc nepředvedly,okolo poledne žádná a odpoledne 0,4 mm.Tady z dopoledních srážek cca 5mm,v říjnu pouze dva dny beze srážek. Maxima necelých 12 stupňů,ale ... Více

Zasláno 11.10.2024 19:42 Články na In-počasí - V novém týdnu oteplení, postupně zesílí vítr