No jo, tmin bylo těsně nad nulou ve 2:00 a pak rychlý vzestup na současných +17
Včera to lehce spadlo pod nulu a tmax 15, nic mimořádného taková normálka, akorát to začal dnes už kazit silnější vítr. Obloha ta je vymetená a bude doufám dál převažovat
Nic lepšího jsem si nepřál (krom stupído větro ) a tudíž nestíhám všechno číst nebo vůbec reagovat
Ten pád ranních minim je takový krůček po krůčku ze schodů dolů od tmin +14 dne 9.10. do minima -0,4 včera a snad už to tak nízko delší dobu padat nebude
a ať přestane ten a ideálka
Diskuse o počasí V novém týdnu tlaková výše, přinese slunečné dny
Tož zdravím ve spolek, chvilu sem sa neozval tož opravdu krásná podzimní idylka venku je jak sa sluší a patří na roční dobu ;) aspoň malé pohlazení podzimu.
Inak rána už su aj mrazivá 2x po sobě krásně bílo no má ten podzimek cosik do sebe ;) aspoň mobilovka na 4 roky starý mobil
TomasMost
No SZ si zatím nemůže stěžovat. Až vlastně dnes je klasická a plošná NO. Včera ještě na většině svítilo , alespoň část dne. Teploty u vás na Mostecku, každý den okolo 15°C, a minima poslední dny okolo 10°C. A hlavně skoro bez větru. Za posledních 5 dní, průměr maxim:
Doksany 15,92°C
Holešov 14,42°C
OV-Mošnov 14,06°C
Brno-Tuřany 14,12°C
Včera jinak nejtepleji na Šumavě, několik stanic přes 20°C. Ostatní území většinou 13-17°C, chladněji hlavně na Vysočině 9-13°C, a větrno. A i Karlovarsko 10-13°C. No a naopak, úplný SV Moravy, maxima 15-19°C. V Čechách mimo hory nejtepleji v Polabí na rozhraní Ústeckého a Středočeského kraje, plus okolí Prahy, maxima i přes 17°C
Lerak2
Však já si nestěžuju,ale včera už tady nesvítilo,viz Kopisty 0,1hodiny slunečního svitu,vyšší minima = jediná výhoda NO,slunce svítilo předchozí tři dny,ale ani jeden den to nebylo zcela bez oblačnosti a ta minima byla při jasných nocí jen lehce nad 0. Je to prostě něco za něco.Vítr dnes téměř žádný,včera slabý ale ve středu foukalo dost,to i kocour (mývalí) přišel domů rozcuchanej Někdy se taky stává,že se NO k večeru rozpustí a opět se vytvoří až ráno. V noci je pak jasno a teplota padá dolů,takže ne vždy platí,že období NO = vysoká minima.
Yurri
Jo, současné počasí za mne naprosto v pohodě, když navíc koukám na predikci, tak asi poprvé spustím kotel až na začátku listopadu.. což už je docela extrém...jen doufám, že na tom konci října a začátku listopadu nepřijde nějaká níže se srážkama, kterou to tam teď tři dny malovalo...
Což o to, krásně je ráno +4, aktuálně +15, ale kazí to prostě on není nijak silný, ale je otravný a zase několik dnů po sobě. A dál celý víkend, nejsilnější v pondělí.
No srážky v celém 10 denním výhledu nemám žádné a vítr klidnější, jediné co mně rozesmutnilo tak článek o sněhové pokrývce na Sibiři a případném dopadu na zimu u nás, já o ni fakt nestojím, ať je klidně "eurozima" do března a ne nějaké mrazy nedejbože zásypy sněhu, prostě pro mně je to už k ničemu a asi stárnu, ani ty lyže a brusle už mně neberou, nějak to prostě přežít
palma
No nevím,já jsem kotel pouštěl na začátku listopadu minulý rok,kdy byl teplý říjen,letos už počátkem října,protože Boris ty teploty srazil dost dolů a pak už se moc neoteplilo.Jinak na Británii a Irsko má nad ránem udeřit bouře Ashley,která by si asi zasloužila naši pozornost,i když tam to chodí od podzimu do jara každou chvíli.
TomasMost
Sasům tam zase víc prší a fouká. Ta naše česká kotlina víceméně obehnána hradbami hor má holt svá pro i proti.
Leknín
Také jsem pro eurozimu. Klidně 3 měsíce kolem 5°C a pak oteplování. Mrazy jsou hrozně únavné a nedá se moc dlouho trávit čas venku.
Jinak dneska dekl, ale 13°C, což je docela dost na dekl. Alespoň nějak nefouká, max vánek.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.