Diskuse o počasí V novém týdnu oteplení, postupně zesílí vítr
Po ranní mlze a tmin +3 se to vybralo zesílil vítr a hned +16,7, předpověd +13
Je to zatím fajn, ale příští tři dny to bude dost náročné v tom větru makat. Srážek tam nějak ubylo pro mně, s tím listopadem se to tam vaří, nevím jestli modely hodí otočku, ale vypadá to bledě
pěkná inverzička, z fialových odrazů za hodinu 0,7mm, zesilující mlha, maximálka zase jenom 12,2°C, poměrně stabilní inverzní počasí
U nás byla inverze jen chvilku ráno a pak skoro jasno 18,7°C a bezvětří,teť večer je 14°C a klidno,asi bude teplejší ráno.
Leknín
No příští týden je ještě hodně nejistoty co se týče oblačnosti, tyhle V-JV směry jsou pro nás jako dnes a zítra rizikové, teď nám to ještě Kirk profoukne, příští týden aktuálně může být vzduchová hmota sušší a nemusela by nasát tolik vlhkosti od Středozemního moře, přeci jen jsme ještě v půli října, kdy slunce umí udělat pár dní jasných a vytáhnout teploty k +15°C, ale může to zkazit JV fičák, každopádně to bude zajímavé a zkusím se zaměřit na sluneční turistiku
No s příštím týdnem to třeba nebude tak zlé, Ecák už je docela pozitivní, ale článek je na tento týden tak už to nebudu řešit, a napřed musím přežít tento.
Tmin +9 a zatím nefouká, oblačno a
Dopoledne se má rozfoukat a nárazy tam mám až 83 km/h. Tři větrné dny a srážek kolem 10 mm. Teplota včera vylezla na těch 17, tento týden bude možná ještě víc. Jen kolem do +10 je tam od pátku do pondělí, pak snad...
Leknín
Já tam vidím nárazy “jen” okolo 60km/h z J JV po tři dny,ale zase docela teplo,ve čtvrtek možná až 20 stupňů.Tady zase vítr není,ale včera celodenní NO a max 12 stupňů,dnes to vypadá na repete.V pátek,kdy nastane chladné SZ proudění,se počasí sjednotí,pro nás sice zima,ale inverze šlus.
U nás jsou teď dny, které, kdyby nebylo listí na stromech, se dají lehce zaměnit za únor nebo prosinec ve svých teplejších formách. Člověk si nakonec na to půlroční šedo-hnědé nastavení obrazovky zvykne, ale škoda těch mizících slunečných dnů.
Je teda fakt, že Ecák tam od pátku přidal na slunci, ale jen aby to neskončilo inverzí.
ludvicek
Přesně to s tím šedohnědo, jsem si dnes po ránu myslel, jak to zase bude dlouho a opakovaně, když jsem vezl holku do školy, mlhovky zapnutý, dvacet metrů viditelnost.. teď, po dvou hodinách, viditelnost padesát metrů...je i vidět, že nad tím se slunko snaží,, ale holt je už za pár dní půlka října no..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.