Diskuse o počasí Počasí bude hodně proměnlivé, přes naše území přejde několik front
Modely za posledních 24h docela otočily do "tepla" a tedy příští týden jako celek bude nadprůměrný. Jediný den možná slabě podnormální bude nejspíš sobota. Na to že v minulém vláknu se hodně mluvilo o příštím týdnu jako chladnějším a dostal jsem skoro vynadano že jsem napsal něco o nadprůměrném výhledu Ecáku tak mi to nakonec vyšlo.
Pořád si myslím že je ve hře aby letošní podzim dopadl jako nejteplejší v moderní historii přesného pozorování. Jsem velmi zvědav.
Jinak srážkově by mel být příští tyden poměrně bohatý tak doufám že spadne v Čechách těch 15-25mm co dávají modely. Morava si myslím, má vody dost, tedy kromě Moravských Budějovic. Kde budou mít vody ale až příliš bude myslím jižní Německo, Rakousko a Švýcarsko. Tam to podle aktuálního výhledu smrdí povodněmi..
JohnBattler
Byl jsi jen upozorněn na svou zkreslenou interpretaci tehdejšího výhledu ECMWF, který v tu dobu stabilní teplo na celý týden prostě nepredikoval , což jsi i sám uznal..
Modely to stále mění.. Zatím není jistého vůbec nic , krom teplého profuku v po a út.
V aktuálním výhledu tam vidím furt to samé, teplý profuk jen po a út, pak chladněji , normál nebo lehce pod , až do soboty..
Ty srážky J a JZ od ČR budou hustý..
Už dneska to v Německu stojí to pásmo celej den téměř na fleku..
V úterý očekáváme nárazy větru kolem 60km/h, to je na hraně pro vydání výstrahy.
Kolem 60km/h, znamená nárazy mezi 50-70km/h. Třeba to myslej mezi 55-65km/h
Toho větru moc nebude, už v pátek (10.11.) se zakládalo téma na vítr a dost toho modely vymazaly. Jen v úterý bude za frontou foukat trochu čerstvější vítr (do 60 km/h), jinak to zase tak hrozné nebude. No a včera bylo chladněji, ráno i sluníčko, potom se zatáhlo a k večeru začalo pršet, 6.3 mm. Dnes opět polojasné až oblačné nebe bez větru s příjemnou teplotou lehce pod 10°C, takže opět ideální na výlet. Zítra již přijde ta teplá fronta. Co sleduji předpovědi, tak druhá polovina týdne je hodně nejistá.
Tady furt resite vetricek, jak kdyby melo foukat 200km/h.
Ja jak tam nevidim aspon 90 i v nizinach, tam se nad tim vubec nepozastavuju.
Klidne at si fouka, blata je na rozdavani.
Aidamko1
Mrzlo celou noc už od večera kolem -1,5°C, při zemi pod kopcem i -3, zítra touhle dobou bude o 10°C tepleji, už aby to bylo, jih JMoravy bude atakovat +15, už aby to bylo, kvetoucí + plodící plané rajče mám venku a papriky tam chci nechat dojít taky, kukuřici stále zobu jako jednohubky (větší už nebude).
ludvicek
Já jsem dal papriky do 2 kalfasů a teď podruhé kvůli mrazu jsem je lupnul dovnitř a pak vždy vyndám vem na slunce pod průjezdem a pomalu si tam dozrávají, je to trvalka, lidi to mají v bytech celou zimu a pak plodí znovu, ale méně, mě spíš zajímá co vydrží venku až sestavím pařeniště, teď bojuju s tou dýní na dýňovici, je to spíš na motorovou pilu a 2 lidi ji nezvednou.
Jinak ten vítr bude u nás nejsilnější zřejmě ve středu během dne, na ten je tady spoleh, ten vyjde určitě.
ludvicek
My máme venku ještě dost rostlin (myšleno paprik). Na noc jsem je dobře zakryla. Podle mě to zvládly v pohodě. Mráz moc silný nebyl, ale byl celou noc, vlastně už od večera... Loni jsme poslední červené papriky sklízeli někdy 8. prosince, ale to už byly pořád pod dvojitou netkankou. A byl to asi rekord.
Yurri
na to domácí přezimování se nejlépe hodí drobnoplodé papriky, mám s tím dobrou zkušenost.
Nad Německem se vyskytuje intenzivní srážky, možná to souvisí se studenou frontou.
Mě na těch předpokládaných vpádech studeného vzduchu maličko nesedí pár věcí, zaprvé, index NAO leze do plusu,a AO už v něm je, PV je silný...Atlantik teplý.. a když v uplynulých třech týdnech byly podobné vpády predikovány, stále se zmírňovaly, až z nich zbyly takové nesmělé vlnky teplot.. takže, taky jsem zvědav jak to bude za ten týden a více.. ( no, jednou sem ten studený vzduch vpadne, aspoň doufám, že jo..)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.