Diskuse o počasí Vyhledávání
palma: Jsem teď koukal na Ventusky,,, dva kousky tam mají zajímavou trajektorii směrem k Evropě...a jeden vypadá slibně.. Více
Zasláno 03.10.2024 19:49 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty
palma: Francois Jo, snad se to ještě rozjede o trochu víc, teda, pokud pod těma stromama po těch120 mm srážek, není mokro jen do 5 cm, to by bylo pěkně v pytli... VíceZasláno 03.10.2024 19:04 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty
palma: Aura_ Jo, tady mám za ty tři dny v součtu 15mm, což uplně stačí, mokro je všude, s tou zimou souhlasím, bavíme so už o tom s kolegy na tématu o letošní zimě, tady navíc každý den po ... VíceZasláno 03.10.2024 12:28 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty
palma: Hmm, pěkné, porovnání produkce emisí mezi Jádrem a OZE vyznívá poněkud nepříznivě pro OZE, porovnání cen energií vyznívá velmi špatně pro OZE a porovnání celkových nákladů taktéž.. ... VíceZasláno 03.10.2024 06:36 Globální oteplování - Globální oteplování
palma: No, projíždím si zprávy... a už podruhé jsem narazil na "varování" před srážkami https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-na..., a opět na Jesenicku, to by nebylo nic ... VíceZasláno 02.10.2024 20:19 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty
palma: Teď jedna technická: https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/video-tesla... A vůbec se tomu nedivím, tohle musí být smrtící prakticky pro každé elektroauto, prostě slaná voda.. VíceZasláno 02.10.2024 09:47 Globální oteplování - Globální oteplování
palma: Tady dneska +16,8 max, což docela šlo, rána zatím chladná, i okolo +3 min., příští týden to vypadá gut...až někam +20 den a +12 noc, to by šlo, uvidíme.. VíceZasláno 01.10.2024 16:20 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty
palma: Hele, tady nějaký spolek varuje před možným vzestupem řek...https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/%C4%8Desko-... citace: "V Česku se v následujících dnech vyskytnou četné přeháňky ... VíceZasláno 01.10.2024 15:40 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty
palma: Teď výborná záležitost, jdu s tříděnýma plastama sto metrů od baráku ke kontejneru, ani kapka neprší, dojdu ke kontejneru a vzápětí na mne, ten tam nahoře, vylije kýbl s vodou.. trvalo ... VíceZasláno 01.10.2024 14:45 Články na In-počasí - V novém týdnu hodně oblačnosti, občas déšť a podprůměrné teploty
palma: No, ono to s tím slabým PV má zatím platit tak asi jeden měsíc, pak průměr až mírný nadprůměr, má to souviset i s posilujícím QBO a slabší la Nina než se čekalo ( ve své podstatě zatím ... VíceZasláno 01.10.2024 13:18 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: Aidamko_ Hm, začíná se nám to poněkud shodovat... uvidíme za měsíc.., ta inverze by mne moc nenadchla, i když v lese se v tom projdu docela rád, má to taky svou atmosféru... VíceZasláno 01.10.2024 12:43 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: TomasMost Pozor, to Nizozemí, opakuju, je území u opakujícího se rozlivu řek po přívalových deštích.. je pravda, že ta řeka tam tak sotva teče, protože od hladiny moře to má tak 10m ... VíceZasláno 01.10.2024 12:24 Články na In-počasí - Jeseníky o víkendu zasáhla obří blesková povodeň, přišla kvůli přívalovým srážkám v posledních hodinách deště
palma: ludvicek V pohodě, nebudeme t ze zimního tématu dělat subtropické, nicméně ohledně těch palem apod. je největší problém podzimní či brzojarní vlhko, zima až tak ne, hniloba se toho ... VíceZasláno 01.10.2024 11:19 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: ludvicek Meruně parádní, ono to zas přijde, jednou nepomrzne.. Já příští rok, jakožto optimista budu vysazovat do volného záhonu Agáve ovatifolia, mrchu velkou až dva metry průměr , ... VíceZasláno 01.10.2024 10:45 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: dodosek Accuweather pracuje s průměry, což ovšem při předpovědi na prosinec není moc relevantní, plus do toho promítá predikce z CFSv2 od NOAA, který predikuje na 6 měsíců dopředu, ... VíceZasláno 01.10.2024 10:01 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: Yurri Díky za odkaz a příspěvek, přesně o tomhle byla ode mne řeč, jen mi nedošlo to s tou základovou deskou, pak se ty piloty jeví v ještě přijatelnějším světle, mimochodem jsem viděl ... VíceZasláno 01.10.2024 09:39 Články na In-počasí - Jeseníky o víkendu zasáhla obří blesková povodeň, přišla kvůli přívalovým srážkám v posledních hodinách deště
palma: ludvicek Koukal jsem včera na DWD, jak inzeroval Aidamko, a ukazuje to prakticky to, co jste napsal ve svém příspěvku, něco ochlazení v listopadu, pak vlnka teplejší, a poté před Vánoci ... VíceZasláno 01.10.2024 09:30 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: Aidamko_ Právě, právě...jsem z toho zatím rozladěn..., mít tu NO.. plus tím pádem tma skoro celý den, prd sníh.. nehezká představa. kdyby alespoň mrzlo, aby se příroda trochu vzpamatovala.. ... VíceZasláno 30.09.2024 13:18 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: Tak poctivě sem zase nacpu další aktualizaci předpovědi sněžení na listopad až únor (do konce února) od SW.. no když jsem se na to podíval, když to tak dopadne sníh asi možná někde ... VíceZasláno 30.09.2024 12:24 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: Doporučuju přečíst.. už i v zemědělství jsme sto let za Číňanama.. https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/%C4%8D%C3%A... obzvláště mne pak zaujala poslední věta v článku.. "V ... VíceZasláno 30.09.2024 06:28 Globální oteplování - Globální oteplování