Diskuse o počasí V posledních dnech déšť zavlažil velkou část republiky, ale s výraznými rozdíly
Za červenec mám už 96 mm a průměr je 103 mm. Srážky nad 1 mm se vyskytovaly nepřetržitě ve 13 dnech. Teď už by to chtělo týden pauzu, ale je tam fronta v pondělí a dál vypadá ten čtvrtek dost hnusně
To už bude začínat poslední červencový týden a máme k dnešku za červenec 3 tropy, 4 letní dny a 5 dní pod +20, takže zatím nic moc na dnešní dobu. Průměr za červen mám +17,6 °C a za červenec zatím +17,2 °C nejteplejší měsíc v roce. Jsem zvědavý na srpen, potřebuju od půlky měsíce aspoň dva týdny sucha
Leknín
Jo, taky teď děkuju za dnešní počasí, dopil jsem kafe a jdu sklízet, angrešt, černý rybíz a zbytek červeného, cukety taky volají.. jen ty rajčata by potřebovali víc slunce, nu což, uvidíme, ..Tady jsme taky za červen lehce pod průměrem s teplotama.. voda dobrý..10 trop.dní, jedna trop. noc, 26 dní letních... dobrý, ne?
tak to je hezké, že tady za ty poslední dny (vlastně celý červenec) spadlo jen 27mm, za poslední týden 19mm, a to ještě masivní díky bohu za pár přeháněk, které nebyly úplně totálně o ničem. zatím podprůměr a jen tak něco ve výhledu to asi nespraví už, teplotně se červenec už překlání spíše k nadprůměru, naštěstí ještě bez tropů
Já jsem byl od neděle do dneška na Třech Studních na Vysočině a za tuto dobu tam spadlo minimálně 30 mm srážek, většina z toho ve velmi vydatných a i poměrně dlouhých přeháňkách. Pravděpodobně to bylo tak kolem 35 mm. Příjemně překvapený jsem ale i po svém návratu domů, ze srážkoměru jsem vylil rovných 16 mm vody, čekal jsem tak okolo 10 mm. Navíc se něco zajisté vypařilo. V červenci jsme nyní na 48,4 mm srážek, poslední dva měsíce nemáme srážkově vyloženě špatné, ale pořád to úplně nestačí a letošek zatím směřuje k nějakým 400-500 mm, což by byl samozřejmě podprůměr.
Francois
Ty dojme a kdo tady budí senzace, jen popisuju stav.
Vsetín má pěkně dlouhou řadu od roku 1900 a třeba Hošťálková kterou mám vzdálenostně tak nastejno má červencový průměr 18.4 °C a červnový 17 °C (nevím od kdy jsou teda data) a je prostě fakt, že zatíím ten červenec oproti minulým rokům nic moc. Rok 2011 byl vlastně poslední chladnější, fakt je, že tento je lepší a už mně rozhýčkanému mladšímu ročníku v tomto století nevoní.
Ale omlouvám se a psát už nic radši nic nebudu, kazím vám tím tady ty diskuze.
Jo srážky od začátku roku mám k dnešku 384 mm, roční průměr mám 820 mm a tak ve Množství srážek jsem to popsal kolik mám každý měsíc a březen je zatím letos jediný nadprůměrný měsíc a já to vítám. Vloni mně to uchcávání fakt stačilo, ale prázdniny vyšly fajně, jen to září to zas podělalo. A letos jsme v půlce léta, počasí se proměňuje a překvapuje.
Tak čau
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.