Diskuse o počasí V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí
Tady je oblačnosti dost a teplota +0,9°C,vítr se úplně utišil,jsem zvědavý kam to aš do rána spadne,zatím by to šlo.
U nás to nakonec do mínusu nešlo díky zatažené obloze,teť uš je +1,2°C a oblačnost se začíná protrhávat ale uš to nevadí,dopadlo to dobře.
Tady se v noci střídala lehce oblačnost, byli jsme na rozhraní oblačnosti na JZ Čech, kolem 6. hodiny ráno se vyjasnilo a teplota spadla na 1,2°C. No a v mrazovém údolí v Lužicích, při ranním vyjasnění, klesla teplota na chvilku pod 0°C, minimum nakonec -0,9°C
swan1
Tady nakonec -1,4°C, ale už v noci, pak se naštěstí zatáhlo a teplota už kolísala jen kolem 0. Nebýt té oblačnosti, tak klidně mohlo být kolem -3°C, což už by v takhle pokročilém jaru bylo hodně nepříjemné. Tady hrozí mráz ještě i zítra ráno. Pak snad bude klid, i když modely pořád hrozí mrazy i v příštím týdnu...
No tak nějak kolem 1°C minimum, teď se už rychle otepluje a svítí slunce.
Zítra to vypadá na deštík, bouřky samozřejmě nebudou, ty budou početné v sobotu a jen Praha, dál východ. Tak si ještě dva týdny minimálně počkáme.
Začátek května zase chladno a ráno kolem nuly, no potěš koště.
swan1
Tak u nás to spadlo nejméně kolem 2.hodiny na -0.9, ale trvalo to ani ne hodinu a pak se začalo zatahovat a oteplovat a ráno už bylo +0.1,takže by snad ovocné stromy měly být v pohodě.
Spíše mě děsí ten konec dalšího týdne kdy by měly být opět mrazy, snad se to ještě otočí do tepla
Tady bylo ještě po půlnoci skoro jasno, takže to nakonec kleslo na +0,6. Potom se začalo rychle zatahovat a zbytek noci bylo ok. +3. Před mrazem nás zachránila jedině oblačnost, samozřejmě.
kuba
Výhledy na In-počasí před týdnem dávaly mnohem nižší teploty pro dvě poslední noci, než nakonec byly. Myslím, že je dost velká naděje, že to nebude tak dramatické...
Koho by to zajímalo, tak jsou odrůdy třeba jabloní, které vydrží v květu i -4°C a vypadá to do budoucna, že to bude nutnost, pokud budeme chtít něco vůbec sklidit, paradoxně kvůli GO, třeba pak vydrží i kolaps Golfského proudu, půdu si pořeším (symbiotické houby a kondicionéry to jen tak nenechají uschnout i na horších půdách a jsou se stromem celoživotně), ale odolnost vůči mrazu zároveň s odolností vůči chorobám bude druhá výzva, třeba takové Watervilské mramorované vypadá nadějně?.
https://izahradkar.cz/zahrada/ovoce/jadroviny/mraz...
ludvicek
tsss +40.. to je vyřešený, místo sklízení jablek, bude rovnou pyré..a vařený..
p.s. rostliny přežijou lecjaké situace, já na podzim nemohl najít květináč se sazenicí červeného víńa od bratrance,.. a teď jsem ho objevil ve stařině za zahradním domečkem.. a světe div se, přežilo a už nasazuje, musím ho vrtnout do země..paráda!
No já nevím, kde jak tam u vás, ale tady nic kolem rozkvetlých stromů nelítá, sem tam čmelák, to považuji za pohromu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.