Teť je suprový výhled na další týden,všechny raní teploty v plusu,večer to tam bude zase v mínusu,uš to vidím.
Diskuse o počasí V úvodu nového týdne chladněji, potom se opět oteplí
Výhled na příští týden je opět v mínusu,ono bude fakt do půlky května po ránu pěkná zima.
kuba
Já fakt už nevěřím, že bude zase severní proudění… ICON má pěkně teplíčko i na další víkend a jak říkáš, to severní proudění se snad zastaví těsně před námi, takže to bude pěkný souboj. Přece už musí být teplo.
Teplota se motá kolem +12, vítr, no a slunce je po obědě o trochu víc, ale teplota už nevyleze.
Ze zvědavosti jsem mrknul na čarodějnický den 30.4. a takový rok 2012 a +29st. no bomba Chladnější byl až 30.4. roku 2006! a to předtím byla serie letních dní! Tady je vidět, jak je letos v kélu a můžem jenom nadávat, nic víc.
Příští týden na grc a po příštím týdnu tam mám -2 ve dvou metreech, juchůůů
kuba
HaMeLeOn14
Ten optimismus není na místě. Modely počítají pořád s výraznou chladnou vlnou, která proletí přes prakticky celou SV Evropu a ČR zasáhne minimálně okrajem. Je to ještě poměrně nejisté. Vypadá to, že od JZ se bude naopak přibližovat teplejší vzduch. To může vést k frontálnímu rozhraní a vzniku tlakové níže nad střední Evropou, což by vedlo spíše k chladnějšímu počasí a promíchaní studenějšího vzduchu na úkor toho teplejšího.
Tlaková výše nad Skandinávií bude hodně výrazná. Docela by mě zajímalo, co jí tam bude držet. Něco takového bych čekal spíš v zimě, než začátkem května...
Nejvtipnější je, jak tu někdo psal, že ty "zimní situace" nastávají mimo zimní období. V zimě je skoro vždy teplo a Atlantik.
Ahoj, tak duben nám přinesl celkem 49,2 mm srážek, což je měsíční normál a i letos jsme v normálu. Jinak v sobotu zde dopoledne spadlo 3,6 mm z intenzivní přeháňky a večer dalších 0,6 mm. Na bouřku letos stále čekáme. Nejblíž jsme byli 31. března.
Miriam
Jenže v mém místě to modely z ranními teplotami, a to i ty lokální modely, dost často přehání do +..
Naprosto neumí orografii, co se teplot týče, uklidnění větru při vyjasnění, noční vyzařování..
Tady mělo být dnes +5°C.
Ve 2m bylo -0,7, při zemi -3,2°C..
Máme bílo..
S 1.květnem i první květnový mráz.
Miriam
No tak to jste panečku úplně jinde s teplotami, včera se vyjasnilo až odpo a slunce to stihlo vytáhnout na těsně přes +15 a večer už kláda jako prase, dnes ráno při zemi +2,5, můžu bejt rád že nemrzlo, dnes má být nárazový fičák od JV, který to dost pokazí a od úterý dorazí ochlazení, zdejší předpověď oteplila, ale stejně bych tohle viděl rád tak před měsícem, holt jsme tady všichni vymrzlí a nachrchlaní a starý barák než se vyhřeje trvá měsíc a pak v noci nesmí být pod +10, přes den pod +20, normálně se topí skoro celý květen a často i za chladných epizod v červnu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.