Končící týden k nám přinesl vydatné srážky a podprůměrné teploty. V novém týdnu stále musíme se srážkami počítat, ale již nebudou vydatné. I teploty pomalu porostou. K normálním hodnotám se ale dostanou až v závěru týdne. Nástup jarního počasí tak bude pomalý.... Více >>
Tady nás to dnes docela hezky trefilo a spadlo 3,8 mm, o kus na SV to ale mohlo být o dost víc. Nyní se tu ještě něco menšího snaží, tak třeba ještě přikápne.
HaMeLeOn14 Blesky už v tom nejsou..ale chčije z toho dost.. Přeháňky a déšť mají být až do čtvrtka.. Letos ta úroda asi shnije, ještě dřív než vykvete.. Jak se to přiblíží k Šumavě, ještě to tu na návetří zesiluje..
Petr11 Myslíš teď k večeru..? No, slušná přeháňka.. Za hoďku a půl to tady dalo skoro 11mm.. Návětrný efekt jako z učebnice.. Už je to peklo.. Zatím nesměle začínají kvést trnky (asi dva stromky v celé kotlině) Jinak nic Za duben už se blížíme ke 100mm (98,56mm).
Tak ta dlouhá, vydatná přeháňka měla v sobě i tuto sníženinu v základně mraku, dle mého supercelární tendence.. Fotila dnes po 18 hodině jedna paní z Nalžovských Hor směrem k Šumavě.. Zdroj: Facebook, Amatérská meteorologie pro veřejnost..
Tak u nás včera nízká oblačnost ráno, pak celý den polojasno, sem tam oblačno.. opět bez deště, čakala jsem toho teda na východě víc Dnes ráno +8 oblačno, odpo má být zase teplo
Lucina U nás přes den teplo ani náhodou, včera už bylo větrno a odpo teplotu srazily slabé přeháňky v okolí na cca. 12-13°C a v NE bylo sice parádně bezvětří, ale maximum obdobné a dnes už budeme sotva na +10 a zítra přejde fronta, za mě jasně zabitá půlka týdne, pěkně a teplo bude až o víkendu a ten další vypadá taky solidně, což mi vyhovuje.
Dneska podzim jak vyšitý. Sice teplo a hezkých +10, ale husté mrholení a mlha tomu tedy moc dubnové počasí nedává. No nic moc tedy, takový duben nepamatuji.
Zlatý duben 2021... Opravdu by mě zajímalo, jaký starší rekord letos trumfnem. Dnes se celou noc teplota držela ok. 11°C a momentálně je 12. Dost neobvykle nízká amplituda na duben.