Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Počasí pod vlivem tlakové výše, slunce častěji jen horách

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 10833 příspěvků pro uživatele palma:

palma: zimník1 Tak si ten HAARP najděte, jestli máte k disposici cca 500 000 dolarů, můžete si ho pronajmout na pokusy dle jeho specifikací, tak to tam teď funguje, třeba by to chtělo sbírku ... Více

Zasláno 16.12.2024 12:31 Zima - Počasí na Vánoce 2024

palma: MostMost Jo, jo, včera jsem tu taky umírněně ventiloval radost z toho blížícího se 21. - 22.12. teď už se do toho data zkrátí den jen o 5 minut, to už jde, a do Nového roku, těch 5 ... Více

Zasláno 16.12.2024 12:27 Články na In-počasí - V novém týdnu větrno a nadprůměrně teplo, naměříme i 10 °C

palma: zimník1 Zcela přátelská rada, HAARP bych nechal tam kde je, nemá s počasím nic společného, a model bych nechal pracovat bez těch vašich pěkných poznámek, dělá co může, zkuste se kouknout ... Více

Zasláno 16.12.2024 11:51 Zima - Počasí na Vánoce 2024

palma: Na.Guru Jo, tohle Vám podepisuju, psal jsem obdobně, spustit si třeba ba Ventusky počasí, mapu celého světa a koukat, porovnávat v klidu zhodnotit, pak si to vrátit o deset let zpět ... Více

Zasláno 16.12.2024 11:07 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení

palma: brezen31 Zamýšlím se uplně nad něčím jiným, než píšete a uvádím uplně jiný typ předpovědi, než o kterém mluvíte, v četně toho, co od něj požadujete..Sám jinak uvádím, že krátkodobé ... Více

Zasláno 16.12.2024 06:23 Články na In-počasí - V novém týdnu větrno a nadprůměrně teplo, naměříme i 10 °C

palma: brezen31 A co když to, co právě odeznělo, byla letošní první zimní vlna, prostě takto změněná? A teď nastupují nové normální teploty.. když se dívám, co dělají jednotlivé parametry ... Více

Zasláno 15.12.2024 22:28 Články na In-počasí - V novém týdnu větrno a nadprůměrně teplo, naměříme i 10 °C

palma: ludvicek Tak já si nestěžuju, takový čerstvý větřík pofukoval, slunce vykouklo a +4 to dalo, a za šest dní se nám zastaví ubývání dne a k Novému roku se nám den prodlouží o parádních ... Více

Zasláno 15.12.2024 17:29 Zima - Počasí na Vánoce 2024

palma: Tohle už je totální debilita,chemický aditivum podávané povinně krávám, aby měli menší prdíky... Ještě že v Sýkořicích můžu koupit mlíko přímo od paní, co mají tři kravky venku na pastvě ... Více

Zasláno 15.12.2024 16:42 Globální oteplování - Globální oteplování

palma: No, dle toho co teď je k vidění... AO v neutrálu, NAO v plusu, PV v pohodě ( s anomálií v zátylku), náznak západního proudění, opakující se nízký tlak na severu, a u nás, či jižním ... Více

Zasláno 15.12.2024 16:06 Zima - Počasí na Vánoce 2024

palma: Aidamko. Jo, hlavně se to oteplení tam vyskytuje už dlouhou dobu, takže to vliv samozřejmě má, kdyby to tam nebylo, tak potěš koště, to bych si sednul do ušáku a začal si po létech ... Více

Zasláno 15.12.2024 12:08 Články na In-počasí - Zejména na jihozápadě Čech a severu Jeseníků v novém týdnu i trvalé sněžení, teploty budou průměrné

palma: No, já jsem teda nemyslel až tak Vánoční svátky, ty už se tak nějak ustalují u jednotlivých modelů +-2 stupně, ale co den sem někdo dává jak na konci předpovědního období je výhled ... Více

Zasláno 15.12.2024 10:14 Články na In-počasí - Zejména na jihozápadě Čech a severu Jeseníků v novém týdnu i trvalé sněžení, teploty budou průměrné

palma: Je zajímavé, s tím ochlazením a oteplením, proč prakticky všichni koukají jen na GFS? a berou to jako pomalu jediné směrodatné? Více

Zasláno 15.12.2024 09:34 Články na In-počasí - Zejména na jihozápadě Čech a severu Jeseníků v novém týdnu i trvalé sněžení, teploty budou průměrné

palma: wyc Chladný výstupy tam má GFS na konci výhledu každý den jeden až dva, relevance velká 0... nevím, proč to tam pořád opakuje, kdo to ví? Jednou za čas to vyjde, to je bez debaty, akorát ... Více

Zasláno 14.12.2024 13:04 Zima - Počasí na Vánoce 2024

palma: ... Více

Zasláno 14.12.2024 12:58 Globální oteplování - Globální oteplování

palma: Stěžovat si na zimu, že je taková nijaká, nemá cenu, nostalgie je docela fajn vlastnost, při povídání a dopisování, doby se holt mění, já si dokonce pamatuju i tu zimu 1970... to mi ... Více

Zasláno 14.12.2024 11:03 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

palma: Francois No, mám to tu trošku posunuté nahoru,( ale velbloud dvouhrbý z toho bude taky ) ale holt, bydlím v jiné lokalitě.. p.s. oleandry apod. mám ještě pořád venku v květináčích, ... Více

Zasláno 13.12.2024 08:46 Články na In-počasí - Zejména na jihozápadě Čech a severu Jeseníků v novém týdnu i trvalé sněžení, teploty budou průměrné

palma: Aidamko. , jsem dost dobrej .......... (pár teček) nějak jsem si to spojil s prosincem ..?.. takže beru zpět...jo horlivost překonala pozornost... Více

Zasláno 12.12.2024 20:12 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

palma: Aidamko. Tak jsem si ještě početl zde: https://www.climate.gov/news-features/blogs/polar-... plus je tam docela pěkná diskuse, poukazují i na to, že od současného narušení bylo větší ... Více

Zasláno 12.12.2024 19:36 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

palma: Spra17 Tlumočíte asi jiné chmu, než je to oficiální..předpokládám.. zde citace toho chmu: Období předchozího měsíce bylo teplotně průměrné. Z měsíční předpovědi je patrné, že i následující ... Více

Zasláno 12.12.2024 13:02 Zima - Počasí na Vánoce 2024

palma: Aidamko. Tak už vylez s hlavním výstupem i ECMWF, no, potvrzuje GFS, ten už má výstup z 06:00 zpracovaný do Vánoc a ukazuje potvrzení půlnočního výstupu, uvidíme, co bude až do toho ... Více

Zasláno 12.12.2024 11:55 Články na In-počasí - Zejména na jihozápadě Čech a severu Jeseníků v novém týdnu i trvalé sněžení, teploty budou průměrné