Diskuse o počasí Vyhledávání
palma: charlie1 Mluvím o situaci do konce výhledů a ne jen o Otawě..odchylka od průměru, projděte to po dnech ta vytrvalost je tam pěkná.. Více
Zasláno 21.12.2024 14:50 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení
palma: Aura_ Jo, to vypadá "drsně" ten leden a únor, koresponduje to zatím i s dvěma dlouhodobými modely (CFSv2, ECMWF), plus vlastně i UKMO.. pořád ovšem je možné, že s tím něco ... VíceZasláno 21.12.2024 14:16 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení
palma: Aura_ Jo, dost možná varianta - prototyp zimy, jak píšete, já se koukal den pod ni na odchylku teplot od normálu, nejen ta Kanada má být do konce výhledů až o +20 stupňů teplejší, i ... VíceZasláno 21.12.2024 13:35 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení
palma: Aidamko. Jo, to by šlo, ono to tam taky hezky háže to rozhraní do mínusových teplot a u Vás ho tam máte hnedle čtyři dny za sebou ( od toho cca 24.12, do 28.12. a možná i dál, teprve ... VíceZasláno 21.12.2024 10:59 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení
palma: Francois Jo, aspoň, že po ránu bude trošku přimrznuto a kdyby náhodou do toho něco padalo ve formě sněhu, mohlo by to nějaký den vydržet, jen by mne zajímalo, a já to tu u nás mám změřeno, ... VíceZasláno 21.12.2024 10:38 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení
palma: Francois No, jak jsme tu psali, bude asi "nuda" s počasím.. ,tentokrát píšu nuda v uvozovkách, protože tam hodně nahoře se furt něco děje.., jen jsem si po ránu porovnal modely ... VíceZasláno 21.12.2024 09:53 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení
palma: wyc No, když jsem tohle sledoval, došel jsem k tomu, že nejdříve dojde k aktualizaci, když je aktualizace ECMWF hotova teprve cca z poloviny, až se to aktualizuje celé. poskočí to i ... VíceZasláno 20.12.2024 13:33 Zima - Počasí na Vánoce 2024
palma: Francois Tak jsem se, po tom , co jste napsal, podíval na špagety.., parádní potvrzení té nejistoty, tak hezky rozdělené jsem to často neviděl.. přikládám.. VíceZasláno 20.12.2024 10:35 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení
palma: Francois To jsou ty "zášlehy" co jsme se tu o nich bavili, z tepla, šup do -4 a za dva dny šup do +6 a za další tři dny šup -4.. atd.., uvidíme.. ono to tam okolo Nového roku ... VíceZasláno 20.12.2024 08:28 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení
palma: Fstorm díky... opraveno.. VíceZasláno 19.12.2024 08:33 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení
palma: ... VíceZasláno 19.12.2024 07:53 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení
palma: Aidamko. Tak jsem kouknul na nové výstupy.. MJO už to cpe do hraničního postavení ( za cca 20 dní), ( okraj kruhu ), a jinak od cca 9.-10.1. to ukazuje pěknou dlouhou blokaci, nicméně ... VíceZasláno 18.12.2024 23:01 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: Francois Jo,jo tak to prostě je, profesorů haldy a stejně to vyhraje pár antén v USA...jak jsme dnes a denně poučováni.. i s pány opravdovými profesory.. Jo, jinak k těm výtryskům chladu ... VíceZasláno 18.12.2024 08:59 Zima - Počasí na Vánoce 2024
palma: Aidamko. Tak jste si s tím pěkně máknul, tohle sesadit dohromady, aby to dalo logickou posloupnost, včetně těch variant... paráda.. Osobně se přiznám, že koukám většinou na pár parametrů ... VíceZasláno 18.12.2024 08:46 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: zimník1 Jo, jeden schopnej se jmenuje Greatcoat...odborník..ten vždy zajistí teplo.. VíceZasláno 17.12.2024 23:37 Zima - Počasí na Vánoce 2024
palma: Aidamko. Tohle by se Vám mohlo docela zamlouvat pěkný rozbor z listopadu a docela bych řekl, že mu to zatím vychází, sic to není moc povzbudivé, ale něco by mohlo zimního být...http://www.markvoganweather.com/2024/11/24/europe-... ... VíceZasláno 17.12.2024 18:19 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: Aidamko. No, pravda je, že i graf rychlosti větru v PV dělá hezký hrb, jak má svištět dolů, to MJO nevím, když se to pohybuje ve středovém kruhu, nejsou prý projevy až tak patrné, to ... VíceZasláno 17.12.2024 15:03 Zima - Jaká bude zima 2024/2025
palma: Aura_ No, vy o sněhu, a tady, u souseda vykvetla čemeřice.., ach jo, zmrzne, nezmrzne?, mě porád ještě neopadala ta broskvoň.. pár listů zas ubylo, zbytek furt zelenej.. VíceZasláno 17.12.2024 14:34 Zima - Počasí na Vánoce 2024
palma: brezen31 Patrně algoritmus, který nevychází, já to tu už psal hodně krát, skoro každý den má v nejvzdálenějším horizontu (nad +300 hodin), docela prudký výstřel do chladu, další den ... VíceZasláno 17.12.2024 12:55 Články na In-počasí - V novém týdnu větrno a nadprůměrně teplo, naměříme i 10 °C
palma: ludvicek No, obecně bych nějaký ten sníh a aspoň dva tři týdny s ním a mrazy bral, z ekonomického hlediska je tohle počasí dost dobrý, už druhý den mi nespíná kotel,.. odpočívá, neb ... VíceZasláno 17.12.2024 08:57 Články na In-počasí - Šance na bílé Vánoce je letos vyšší než v minulých letech, v nadcházejícím týdnu nás ale čeká výrazné oteplení