Diskuse o počasí Jaká bude zima 2025/2026
kozacik
Pokud budu brát výstup hlavního běhu z 00h, protože ten z 06 tak daleko zatím nevidí tak je tam čistý déšť. V celém Česku, obrázek je pro 12h utc 17.11. Ale ty předchozí i následující jsou podobné.. jen v dešti. Nechci kazit radost.. ale prozatím to na sněhy nevypadá. Ani ENS GFS nic moc, snad tři ze 30 tam mají od cca 20. nějakou tvorbu sněhové pokrývky a to je málo..
Teď se dívám na ten Ventusky a vidím data jen do 16.11. to je výstup z 06h, ale opravdu ani ten z 00h tam sníh prozatím není..
OT: Pohled z Milešovky je teď úchvatný na kameře.. tam bych si s foťákem chrochtal blahem...
Aidamkoo
No ten článek od SW beru jako informaci co nastává, neberu už to jako informaci jak se to místně projeví, protože fakt tam nejsou zahrnuta všechna relevantní vstupní data pro to zhodnocení, plus se mi asi zdá, či nezdá, že poněkud opomněli zhodnotit tu situaci podle aktuálního nastavení, což se probírá docela i na jiných fórech,, čili co nastane ano.. kde to nastane ne. No a nám všem tady nezbývá, než to vše sledovat a debatovat..
p.s. když jsem si to teď po sobě přečetl... já měl kandidovat do sněmovny..
Aidamkoo
Pro dokreslení si dovolím citaci od Judaha Cohena ze včerejší aktualizace.. a ta sedí jak prdel na hrnec...
"ECMWF (alespoň od včerejška) předpovídalo, že největší šance na SSW je poslední týden až pět dní v listopadu. V listopadové satelitní éře nejsou pozorovány žádné SSW a musíte se vrátit do let 1968 a 1958, abyste našli jeden z reanalytických souborů dat, a já osobně se snažím nepoužívat žádná předsatelitní data při analýze polární stratosféry. Poslední SSW dokonce i na začátku prosince byly 1981 a 1987."
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.