Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Mrznoucí mlhy a velké rozdíly v teplotách

Diskuse o počasí Vyhledávání

Nalezeno 234 příspěvků pro uživatele Aidamko.:

Aidamko.: palma Dobrý náhodou. Ekonomické vazby a zákony jsou základem. Sice se někteří chtějí všemi možnými zbavit dojmu, že tomu tak není, ale se zbavením pak vzniká nejvíce chyb. S tím Draghiho ... Více

Zasláno 21.10.2024 09:07 Globální oteplování - Globální oteplování

Aidamko.: Yurri Proč je HDP nuda? Jen proto, že politici to často využívají jako předvolební kampaň k tomu, aby řekli, že když roste HDP, tak roste i blahobyt republiky? HDP je makro o ekonomickém ... Více

Zasláno 21.10.2024 07:27 Globální oteplování - Globální oteplování

Aidamko.: Jo jako budoucí makroekonom mě vždy debaty o HDP nesmírně zaujmou. Koneckonců i teď v době nastupující elektromobility, což dle mého je velice ambiciózní plán který (pokud by se projevilo ... Více

Zasláno 20.10.2024 21:55 Globální oteplování - Globální oteplování

Aidamko.: Tady je moje úvaha, jak jsem se včera zmiňoval. Nicméně ale nejde o nějakou podobu zimy, ale spíše o mojí aktuální úvahu o zimě. Letošní vyhlídky na zimu vypadají poměrně zajímavě ... Více

Zasláno 20.10.2024 11:54 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: dodosek No je fakt, že je to možná i díky tomu, že kvůli škole letos nemám moc času něco semka psát a když už něco komplexního píšu, tak to jsou většinou ekonomické otázky, ale oto ... Více

Zasláno 19.10.2024 17:10 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: palma Cohen a spol se k tomu vyjadřovali na Twitteru podobně. Chvála bohu sněhová pokrývka na Sibiři se umí propsat i na tlakových odchylkách a vlivu na AO a právě tyhle podmínky aspoň ... Více

Zasláno 18.10.2024 07:51 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: No hezky se to usadilo. Od dopoledne s inverzní dekou a pěkně studeným vichrem. Pravý inverzní podzim, holt taky druhá půlka října no. Ostatně zázraky čekat nelze. Každopádně na dokreslení ... Více

Zasláno 17.10.2024 15:28 Články na In-počasí - V novém týdnu tlaková výše, přinese slunečné dny

Aidamko.: Jo dneska to bude asi už bez slunce. Aktuálně se nebe postupně zatahuje. Ráno bylo nádherně sluníčkově. Více

Zasláno 17.10.2024 09:37 Články na In-počasí - V novém týdnu tlaková výše, přinese slunečné dny

Aidamko.: Co jsem měl možnost prohlížet, tak se zdá, že listopad a prosinec by měl být poměrně příznivý jako v minulých letech tím, že by polární vortex měl kroužit někde mezi Grónskem a Barentsovym ... Více

Zasláno 15.10.2024 12:21 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: V případě Sandy tam vliv byl, ale otázkou jak moc silný. Nicméně odhadovat dopředu to nemá zatím smysl, protože ani nevíme jak bude ten hurikán postupovat. Nicméně třeba se letos zaštěstí. ... Více

Zasláno 09.10.2024 20:10 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: Tady sice se dekl protrhal, ale stále pouze 10°C. No dneska je to pěkná kosa, ráno mlha jak mlíko, pak mrholení z inverze. Zítra repete. Více

Zasláno 07.10.2024 15:35 Články na In-počasí - V novém týdnu oteplení, postupně zesílí vítr

Aidamko.: daz_4 La Nina je zatím ve fázi EP (což je obecně častější fáze při slabších La Nina eventech). Nicméně postupně přejde zdá se do neutrálního, lehce chladnějšího ENSO bez signifikantního ... Více

Zasláno 06.10.2024 23:41 Zima - Jaká bude zima 2024/2025

Aidamko.: Aura_ Tehdy byla výhoda na podzim 2012, že zalednění Arktidy byly doopravdy nízké, takže Sandy skutečně dokázala rozmíchat vody v Atlantiku natolik, že studená sladká voda pak minimálně ... Více

Zasláno 06.10.2024 11:10 Články na In-počasí - K Evropě se stáčí silný hurikán Kirk, na západ přinese vichřici

Aidamko.: palma No já jsem v pátek něco vymňoukl, takže jsem musel resetovat účet. Nicméně včera jsem koukal na ECMWF a jak koukám, tak to nevypadá zase tak špatně. Možná to bude podobné jako ... Více

Zasláno 06.10.2024 11:05 Zima - Jaká bude zima 2024/2025